Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte, davate dite do fusaku kdyz ma rok?
Ano, i když má rok a půl. V dnešních -17 by mi jisto jistě umrzlo ![]()
Jasně a pokud to snese i ve 2 letech, tak ho tam nacpu, v týhle kose by umrznul v otevřeném sporťáku.
Malý má skoro dva a ve fusaku jezdí celou zimu. A jak je spokojený
.
Jasne,klidne i dvouletaka…zkus si sednout na dve hodiny venku a prikrejt se jen dekou…nebo jeste k tomu usnout…ja loni na horach davala dvoulety fusak i deku…neprehanejte to s tim otuzovanim…i mrnata maji rada teplo:-))))
Lulje, ja nemyslela po ranu ale pres poledne kdy je teplota vyssi.No jde o to ze mala my v nem byt nechce a vydrzi tam pul hodiny.Pak je konecna a musime dom.
.Jenomze ja jak na potvoru potrebuji s ni jet do Brna k doktorce.A to je proste na dyl.Zacla jsem ji davat nejakejj podzimni fusak a do toho deku a ma i nanoznik.Jenomze bohuzel podzimni fusak uz nedopnem
.Tak nevim jak to resit.
.A prave asi pred tydnem kdy uz byli ty mrazy jsem potkala znamou a ditko melo akorat nanoznik.
Podotykam ze nase Bara uz chodi ma sice tedka hodne stizeny podminky venku ale jde.
Jenomze ona v tom fusaku byt nechce.Kdyby v nem chtela byt tak to neresim.
Jde o to jaký máte fusak, Já mám Emitex a mohu tudíž oddělat vrch a nechat celý spodek, tak sedí v teplu a přes to bych třeba ve 2 letech mohla dát teplou deku a nánožník. Nebo ji nezapínej fusak až tak moc nahoru, jen do půlky a to deku nebo teplejší bundu a nánožník.
Prostě zkus kombinovat, v těhle mrazech je to pech i když svítí sluníčko je mrazivý vzduch, tak omotat šálu kolem pusy ať dýchá teplý vzduch.
Malý zas naprosto nesnášel slídu, jak jsem ji přetáhla, tak takový řev, že se lidi ohlíželi. Taky jsem jednou musela k Mudr. přes celý město a lilo a lilo. Tak jsem mu vrazila do ruky lízátko (pochopitelně to moc výchovné není) a ani se nevšiml, že má slídu
. Ovšem v čekárně u doktora jsem každopádně měla nejvíc ulepené dítě ![]()
Dávám i dvouleté dítě. Na procházku to na našem ostravském vzduchu v dnešních dnech rozhodně není a když se někam potřebuju přesunout tak je malá v kočárku a samozřejmě ve fusaku když je - 15 ![]()
Já dávám fusak ještě i teď, když vím, že Maty bude v kočárku spát. Je mu 2,5. Jen pod dekou by asi umrzl…
Taky mi jde fusak rozdělat a nechat jen spodek, ale v téhle zimě bych ho tedy jen dekou neřikryla, dávám obojí.
Salu ji davam.No jenomze i kdyz ten zimni fusak nezavru uplne tak je to same uz jsem to zkousela.Tak fakt nevim.
Ja taky davam rok a pul starou dceru do fusaku, taky se ji to po chvili prestane libit, zacina se vztekat a chce ven a chodit, ale ma smulu, v tyhle zime ji nevyndam ani za nic. Pak ji to prejde a je zase spokojena. Holt zkousi co vydrzis a jestli se nechas.
Jo a sala se nema davat pres pusu, sice dycha teply vzduch, ale jak se tam srazi teply vzduch, tak to namrza v tehle velkych mrazech a muze mit snadno omrzliny …