zvlhčovač vzduchu

2929
25.1.10 14:09

zvlhčovač vzduchu

Ahoj vsem maminkam a miminkum,
chtela bych se poradit jaky zvlhčovač koupit! mala ma soustavne rymu a uz nevim jak na to--- tak me napadnul zvlhcovac… nemusela bych porad veset pleny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
25.1.10 14:20

Ahoj Kači. My zvlhčovač máme, ale moc ho nepoužíváme. Mnohem účinnější je věšet prádlo v dětském pokoji (nebo kde spí malá). To kolikrát zvedne vlhkost až o 10%. Ten zvlhčovač, co máme my, zvlhčuje hlavně pod sebou, ale daleko nedosáhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
25.1.10 14:24

Tak já jsem věšela prádlo všude kolem i malé vlhkou plínku na postýlku a nepomohlo to :mrgreen: Máme vlhkoměr tak to vím.Zvlhčovač jsme koupili a jsme maximálně spokojení.
Ono záleží na zkušenostech každého a taky na bytu.

Máme Lanaform Charly,takový ve tvaru zvířátka..Používám ho každý večer,než jsou děti spát.Vypínám,než jdeme spát my nebo v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
25.1.10 14:52

Ahoj Helco dekuju to delam do ted, prave jsem myslela nejaky ktery funguje… ne voda pod nim… procetla jsem takovych clanku a jsem z toho zmatena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
25.1.10 14:54

jani presne neco takoveho jsem myslela. chtela bych to hlavne do loznice… i kdyz v obyvacim pokoji s kuchyn.mame vlhkost 35% coz je taky dost malo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
25.1.10 14:58

Kači, já mám zkušenost, že pokud věším prádlo v pokojíčku, tak tam vlhkost neklesne pod těch doporučovaných 40% ani teď v zimě (máme teploměr s vlhkoměrem ;) ), tak mi přijde zbytečný používat zvlhčovač. Ten používáme, když už je krize (potřebujem zvlhčit víc). Přeci jen nějaký hluk to dělá a spotřeba elektřiny taky nějaká je. A co je lepší ze zdravotního hlediska těžko říct. Ale na druhou stranu je fakt, že mi moc netopíme, páč máme v pokojích na jižní straně i v těchto mrazech 22°C (topení úplně stažené, zapínám výjimečně, pokud potřebuju něco rychle usušit) a v severních mistnostech, kde spíme, dokonce celý den pootevřené okno (na mikro). Takže topením tu vlhkost moc nesnižujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
25.1.10 15:06

My topíme,teplotu udržujeme termostatickým topením na 21-22stupňů..Máme chladný byt.Kdybychom netopili,měli bychom i 17stupňů,a to je fakt málo..Tak si myslím,že nám topení tu vlhkost snižuje :-)

Já investice do zvlhčovače nelituju..Stál kolem 1000Kč,jsou i menší a levnější.I nám by stačil.Ale to jsem před tím nevěděla.A investice je to dlouhodobá..

Já si myslím,pokud to sama nevyzkoušíš,tak nevíš..Pokud nemáš,kup nejprve vlhkoměr a sleduj,jak se zvedá vlhkost při věšení mokrého prádla,odpařovače na topení.Tak jsem to udělala já..U nás nic moc.

Doporučená vlhkost je mezi 40 - 50 procenty..I rozdíl 5-10 procent nahoru a dolů je znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
25.1.10 15:22

My máme Solac Mr. Pin, ale taky ho už nepoužíváme, je vždycky mokro před/pod ním :-? a navíc teď spíš odvlhčujeme :roll: Podle mě jsou lepší ty plíny nebo třeba věšák s prádlem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
25.1.10 15:46

Tak já jsem Solac Mr. Pin koupila nedávno a jsem s ním moc spokojená. Zebro, a ani nám „nečůrá“ :-D , mokro pod ním není.
My bydlíme v paneláku a je tam strašně suchý byt. Vlhkoměr nemám (ale silně o něm uvažuju), ale na vlastním nose cítím, že Máťovi ten zvlčovač v pokojíčku dost zvlhčí. A taky Matyáš už od té doby v noci skoro nechrápe a nepolyká nasucho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
25.1.10 15:52

Nejvíc vysušuje topení. My máme meteorologickou stanici, základnu máme v obýváku a tu sondu, co má být venku máme v dětském pokoji, takže máme i srovnání. A když dám sušák s prádlem do dětského pokoje (v létě věším prádlo na balkon), tak je to fakt hodně znát. Neříkám, že zvlhčovač nezvlhčí, ale pověsit prádlo se mi jeví mnohem efektnější (a navíc levnější - ale kdyby to bylo naopak, peněz bych nelitovala). Odpařovače na topení mi přišly k ničemu a navíc dost nehygienické - co jsem kdysi sledovala nějakou debatu s odborníkem, tak odpařovač moc nedoporučoval. To už radši ten zvlhčovač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
25.1.10 17:38

taky máme zvlhčovač vzduchu od BIONAIRE a je to prima..je na bázi studené páry…bydlíme v paneláku a tam jsou byty vysušené…loni to šlo,ale letos nemůžu vlhkost v ložnici zvednout víc jak na 30% což je strašně málo…mám být 45 až 50%…poznám to sama,že ráno nemám suchý noc a neteče mě z něj krev při smrkání..i když prádlo věším v ložnici tak to stejně nestačí…a topení nemám zapnuté vůbec..jednoznačně doporučuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
25.1.10 17:58
Simpanova píše:
Tak já jsem Solac Mr. Pin koupila nedávno a jsem s ním moc spokojená. Zebro, a ani nám „nečůrá“ :-D , mokro pod ním není.
My bydlíme v paneláku a je tam strašně suchý byt. Vlhkoměr nemám (ale silně o něm uvažuju), ale na vlastním nose cítím, že Máťovi ten zvlčovač v pokojíčku dost zvlhčí. A taky Matyáš už od té doby v noci skoro nechrápe a nepolyká nasucho :-)

My jsme vždycky měli mokro tam, kam směřoval ten zobák :-? , ale ne hned, až byl puštěnej delší dobu. A teda taky se mi často stávalo, že jsem omylem trochu zvedla tu nádobu při přesunování a trochu jsem rozlila - ale to je spíš mou „šikovností“ :oops: :lol:
Podle mě by bylo ideální mít to puštěný a vedle větrák, aby to vlhko nepadalo jen dolů 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
25.1.10 18:10
Sylvajs píše:
taky máme zvlhčovač vzduchu od BIONAIRE a je to prima..je na bázi studené páry…bydlíme v paneláku a tam jsou byty vysušené…loni to šlo,ale letos nemůžu vlhkost v ložnici zvednout víc jak na 30% což je strašně málo…mám být 45 až 50%…poznám to sama,že ráno nemám suchý noc a neteče mě z něj krev při smrkání..i když prádlo věším v ložnici tak to stejně nestačí…a topení nemám zapnuté vůbec..jednoznačně doporučuji

Jo tak máte takový..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
25.1.10 19:50

holčičky moc vam dekuji za rady… ted tam susim povleceni a zitra tam dam meteo stanici abych pozjistila vlhkost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
26.1.10 13:20

Kaciku já mám zvlhčovat topcom a nemůžu si vynachválit u nás plíny na postýlku apod. nezabírali. Tenhle se dá nastavit např. na 55 % a pouští se jen když to klesne, takže to nehučí celou noc a není pod ním pak vlhko. I když v ložnici moc netopíme a větráme celou noc tak je vlhkost max. kolem 35 %. Takže zapínám když má malá náběh na rýmu a zatím musím zaťukat že se nám daří. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí