Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám asi hloupý dotaz…Já doted malou přebalovala na přebalováku,přidělaném na komodě. Jenže poslední dny mi tam fakt už dělá psí kusy,staví se mi,klečí a lezla by bůhví kam
a žádný hračky,mobil atd.moc na udržení pozornosti na zádech nezabírají…
Takže asi přebalováku je konec ![]()
Kamarádky říkají,že přebalují na posteli. Jenže my máme v naší ložnici,kde by byla na posteli možnost, docela dost zimu,moc tam netopíme,takže tam mi to přijde nevhodný. a zase ji přebalovat na zemi v pokojíčku,aby mi u toho různě zdrhala,taky nevím..a hlavně mě z toho bolí záda ![]()
Tak mi prosím poradte nákou fintu,jak to děláte.
Jo,a je dobrý si nechat přebalovací podložku a položit ji na postel? přeci jen z toho spíš mín uteče než z úplně otevřeného prostoru na posteli..
Ja jeste nemam tak velke dite,ale podle zkusenosti od moji segry vim,ze ta svoji dceru v roce prebalova bud na koberci,nebo na gauci,posteli.
Ja bych ti spis doporucila vydrzet chvilku obdobi zdrhani a nechat prebalovak. Ja na nem prebaluji stale a jeste dlouho se bude hodit na mazani a oblikani si myslim. Male je 20 mesicu. Take mela zdrhaci a otaceci tendence, ale preslo to. A jeste dodam,ze je silene hyperaktivni pometloidni sidlo, musi aspon kyvat nohou, kdyz sedi u krmeni.
Ahoj, já přebalovala v děcáku na zemi nebo na gauči. A v pohodě.
Tak já už několik měsíců jedině na zemi, Ondra nevydrží na místě snad ani vteřinu, je to boj. Máme v obýváku na zemi pěnové puzzle, takže když sebou moc mrskne při sundavání pleny, dá se to snadno umýt. A pak prostě šmejdí po bytě chvíli nahatý, než ho znovu odlovím a nacpu do čisté pleny.
Stejně jsem s ním většinou na zemi, tak na nějaké ohýbání a tak mi to problémy nedělá, kdekoliv jinde bych měla strach. Věřím, že ho to zase časem přejde a přebalovák by šel znovu využít, ale teď to prostě nerisknu.
Dál na přebalováku, ale s hračkou v ruce, s takovou, která opravdu zaujme a nechali jsme si ji jen pro přebalování. Zabralo to u obou dětí.
Možná jsem měla štěstí. ![]()
Já našeho malýho přebalovala od roka ve stoje,protože chvíli neposeděl/nepoležel…a ještě mi s oblibou utíkal..A ještě předtím na posteli. ![]()
já taksy už nějakou chvíli přebaluju jen na zemi taky na puzzle. Přebalovák jsem ale neměla jen podložku na pračce takže nedokážu poradit. Ohýbat mě taky neba,a le jiné řešení jsem nevymyslela ![]()
Tak jako ostatní holky. Na posteli, gauči, na dece na koberci, ve stoje.. Na zabavení jsem mu dala čistou plenku, hračku, obzvlášť miloval krém (zavřený) nebo mobil. Přebalovák jsem zrušila někdy kolem 9. měsíce.
Pro Julku jsem měla přebalovací podložku na komodě. Používala jsem ji do Julčiných 5 měsíců, pak už se na ní točila tak, že hrozil pád - nedala se udržet. Takže jsem začala přebalovat na posteli a bez problémů. U Sašíka jsem se na přebalovací pult vykašlala, nechala jsem ho jen na koupání na pračce, ale už je taky dávno pryč. Sašu jsem přebalovala na posteli nebo na gauči - vlastně to tak dělám dodnes - nemám problém. Stejně jak teď Sašíka přebalím, když leží, pak obleču v sedě nebo ve stoje. Jen ho musím přidržet, aby neutekl ![]()
My taky problém neustále se otáčí a nejradši by po tom lezl.teď momentálně zabírá když mu dám krém do ruky různě ho otáčí atd.ale až ho to přestane bavit tak nevím.uvažovala jsem o posteli,ale jednou jsem to zkusila a bylo to ještě horší jak vidí prostor tak je pořád na břichu a to nemluvě o oblíkání. ![]()
Za mě bych doporučila zdrhací období nějak přetrpět - my jsme pověsili nad přebalovák obrázky zvířátek a při přebalování si s roční dcerou povídáme, jak který dělá (skoro všechny je už umí) a do ručky krém nebo něco jiného z kosmetiky (to jí baví nejvíc).
Přebalovák používáme pořád i pro druhou skoro 3letou dcerku na utírání, mazání atd. - nemusím se ohýbat. Máme ale takovou tu velkou podložku asi 80×80.
Alík
Na posteli, na zemi, vleže, vestoje, kdekoli jsem odchytla…
Do ruky mobil nebo cokoli, co zabralo - přebalováku odzvonilo hodně brzo ![]()
Taky máme takové „zdrhací“ období za sebou, přetrpěli jsme ho a teď je přebalovák jediné místo, kde malého přebalím.
není to žádný kliďas, je to pkěný divočák, ale dospěli jsme do fáze, kdy ví, že ho na přebalováku zbavím špinavé pleny, tak drží a čeká ![]()
tak já mám velký přebalovák, kde mám nahoře položenou tu širší podložku a malou do ted přebaluju tam a i ji tam oblíkám a pacifikuju po koupání. je pravda, že tohle „zdrhací“ období poleví a podle nás je větší klid u přebalovaní na přebalováku, než kdekoliv jinde.