Jak dlouho trvá trávení - batole

354
28.1.10 11:11

Jak dlouho trvá trávení - batole

Ahoj, nevíte prosím někdo, jak douho obvykle trvá, než batole stráví potravu? Ptám se proto, že můj skoro 2,5letý syn se dnes zhruba v 10:30 pozvracel (zvedl se mu žaludek z banánu) a vyzvracel mimo jiné nahrubo strouhanou mrkev, kterou měl včera k obědu. Trochu mě to překvapila, protože ji měl v žaludku něco kolem 22h. 8-o , což mi přijde dost, zvlášť, když byla vařená. Je pravdou, že má teď mírnou virózu (trochu kašel a rýma, zahleněný, ale bez teplot), ale na bříško si nestežuje, zácpu nemá. Nestrávené kousky mrkve ve stolici taky nemívá.
Vzhledem k tomu, že jinak jí celkem normálně, ale přesto je drobný, tak mě lehce hlodá :-? , jestli tráví normálně nebo bychom to měli řešit.
Předem díky za případné příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1112
28.1.10 11:29

Jumo trávení závisí na složení potravy, ale u batolete - když automaticky vezmu jako předpoklad snadno stravitelná jídla - tak do tří hodin maximálně. Např. ovoce a vařená zelenina jdou z žaludku poměrně velmi rychle, do hodiny …

Že by měl 22 hodin v žaludku mrkev, to mi připadá podivné, a co večeře? Ta se ve vyzvráceném neobjevila? Nebo už nic nekonzumoval? (Což chápu při viroze, že nechce jíst).

Sama jsem zvědavá, jestli se ti tu ozve nějaký zdravotník, případně co se optat vaší pediatričky? Po telefonu …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
28.1.10 11:31

Agatha, k večeři měl lívance a mlíko. Ty jsem tam neidentifikovala. Ale právě, že mi to přijde taky podivné, no ještě uvidím a případně zavolám, ale náš dr bude až příští týden. Každopádně díky za reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
28.1.10 12:23

Můj syn dokáže večer vyzvracet snídani a oběd, taky jsem se nad tím podivovala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
28.1.10 13:08
:pocitac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
28.1.10 13:13

No, normálně by tam potrava měla zůstávat max.6 hodin, záleží na složení. Cukry 2 hodiny, bílkoviny asi 4, tuky nejdéle, až 6 hodin. Jestli byl oběd tučnější, je možný, že mu to tam leží déle, včetně mrkve. Já bych spíš řekla, že možná v důsledku virozy mu nesedl už ten oběd a tak tam ležel a ležel a banán byl poslední kapkou a hrnec přetekl :wink: Když je jinak v pořádku a nezvracívá pravidelně, dala bych teď jen nějakou tu dietku, piškoty, ovocný přesnídávky a tak, a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5139
28.1.10 13:26

Neporadím ale když zvracíme tak obsah je taky nějakých 20 hodin starý :wink: takže bych to asi neřešila.A i já když zvracím jednou za uherský rok tak néé to co jsme snědla před 4 hodinama ale minulí den a právě to co mi nesedlo.Je to zvláštní ale asi to tak je že to co nesedne tak to ten žaludek neposune :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
28.1.10 23:14

Mám zkušenost, že při střevních virózách leží jídlo v žaludku bez trávení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí