Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
u nas to probihalo zhruba od roku do dvou let a zasadne to bylo ze vzteku. Busila hlavou vzteky napr. o chodnik, o zed, o nabytek doma. U nas to bylo vzdy nahle a nepredvidatelne, takze v prvni fazi tomu neslo zabranit. Nastesti to nasledky nezanechalo.
Terik
U nás je to totéž, i když teď už si vybírá do čeho schválně hlavou bouchne, aby ho to tolik nebolelo, ale mělo to patřičný efekt a my si všimli, že je rozčílený ![]()
Ahoj,
u nás tohle měl syn taky okolo roku. Bouchal hlavou o zem, topení, dveře… Buď bouchal ze vzteku a nebo když jsem na něj neměla v tu chvíli čas. Na hlavičce se mu udělala bobule a tak jsem to v poradně říkala dr a pro jistotu nás poslala na neurologii /kvůli té bouli/. Samo ho to po pár týdnech přešlo. Bylo to obdobý začínajícícho vzdoru a neurologie taky dopadla dobře (ta boule se mu udělala jak srůstá fontanela, tak to s tím nakonec němělo nic společného). Tak to tvoje dítko brzo přestane dělat.
Ahoj, synátor má rok a také to dělá. Respektive už s tím pomalu přestává, ale asi měsíc to trvalo. Do zdi, do stolu … když se naštval lehl si na zem a třískal hlavou do podlahy. ![]()
Naštěstí se to už klidní
Dej mu čas.
Ahoj,
dcera bouchá hlavou do čehokoliv asi tak 3.měsíce( je jí 16.měsíců), dělá to jen, když je vzteklá. Také jsem si všimla, že když jí řeknu ne ne tak se začne rukama plácat po hlavě. A když se nebouchá do hlavy tak do něčeho vztekle kouše. Určitě to ty naše andílky s rohama přejde ![]()
ahojky u nás to bylo stejné kolem toho 1roku,ale později ho to přešlo.Jak jsem viděla,že to začíná dělat hneď jsem na něj zvíšila hlas a on se lekl a přestál.A teď už má 2roky a je bez následků.
Holky díky moc uklidnily jste mě, říkala jsem si jestli ho i ta hlava nemůže bolet nebo něco, počkám a budu si ho pořádně hlídat, když se mu víc věnuji dělá to minimálně a budu doufat že to dělat přestane ![]()
no je to starší diskuze ale musím se přidat.. já si pamatuju že jsem to dělala já ale mám pocit že to už jsem byla tak v první třídě… no možná ve školce, rozhodně mi byl víc jak rok… dělala jsem to když jsem byla vzteklá, když mě něco rozčílilo, něco mi nešlo… dělali to i mí tři sourozenci
jestli to že jsem teď občas natvrdlá je kvůli tomu mlácení hlavou fakt nevim
ale rozhodně to určitě časem přejde
a je možný že se to objeví znova až bude o něco málo zase starší
později jsem měla tendence roztřískat věci kolem sebe nebo strhnout vše ze stolu ale rozmyslela jsem si to vždycky dřív než se stalo protože jsem si uvědomila že bych to musela uklízet ![]()
Ahoj, tak u nás to bylo to samé… Myslím, že to trvalo tak 4 měsíce, ale pak to z ničeho nic přestal dělat… Nešlo tomu zabránit, tak kolikrát chodil samá modřina… Tak se drž a vydrž ![]()
Můj syn teď 10měsíců to dělá když vařím tak do skříněk. Ani ho to nebolí ale začne mrčet abych si ho všimla. Pak to dělá když jdeme lehnout, dělá opičky a ducá se do čela postele a má s toho hrouznou čurynu. Nechávám ho, nevšímám si toho a čekám kdy to přejde ![]()
Dobrý den mám syna jsi u mu dva roky neustále se bije do hlavy kde koliv venku doma na nasteve já už nevím co dál stim začalo to před rokem když se mi narodila malá a ta to vidí u něj a dělá to taky ne často. Ale syn neustále už mu tak krupe přemýšlela jsem k lékaři odbornemu sním jít můžete mi poradit poradit jsem opravdu zoufalá nikam sním nemůžu jít hned jde a mlátí se hlavou kolem lidí koukají co dělá na zadek dostane a stále větší a větší rany si dává. Myslíte že by nějaký lékař pomohl? Děkuji vám za odpovědi
Jsou mu dva a nechci aby si nijak oblizoval nebo aby se mu něco stalo hlavičku má ve předu placatou nevím si rady už ![]()
ahojky
mám skoro roční dítko a poslední měsíc si všímám, že v určitých situacích nebo i bezděčně najednou bouchne hlavou do čekoholiv co je mu zrovna při ruce, stůl, stěna, hrana,podlaha, hračka a pak samozřejmě přichází velký pláč. Kolikrát už tam měl modřinu, musí ho to dost bolet, jak povyrostl tak už mám strach aby si vážně neublížil a hlavně se mi prozatím nepodařila vypozorovat příčina. Někdy je to i trošku proto, že se mu zrovna něco nedaří, někdy jen tak…
Máte někdo podobnou zkušenost? Nevím co si o tom mám myslet…