Nechce snidat

zoli
29.11.09 14:02

Nechce snidat

Ahoj,zajimalo by me,co vymyslet noveho 20ti mes. dceri k snidani.Zacala odmitat chleby,tousty,rohliky s necim mazle :-( a chce jen mliko a to ve sve flasce s dudlem,takze nehrozi ze bych ji do nej zamichala nejake krupky nebo cornfleyky a pod.Sladke buchty,zaviny,vanocky atd. taky nechce,ani piskoty.Je alergik na mliko,takze nehrozi ani jogurty a podobne.Navic to jeji mliko z flasky(v 8hod.) ji docela zaplacne na cele dopoledne :-?
Me by stacilo i slyset, ze ta snidane zas tak dulezita neni(bohuzel vim ze je :twisted: ),a ze ji nic nutit nemusim kdyz nechce.Je tu nekdo komu deti taky nesnidaji??
Jinak na obed uz vse vesele dohani a basti skvele az do vecera :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
122
29.11.09 14:25

Ahoj, můj 22 měs Filip taky po ránu nemá chuť. Když vyleze z postele, hned si řekne o mlíko. Taky ho to docela zaplácne, tak ho nenutím hned jíst… postarám se nejdřív o mimino, obleču nás všechny tři, a tak asi za hodinku a půl zkusím něco dalšího… naštěstí můžeme jogurty, ty má rád, takže někdy jogurt, většinou zkusí trochu pečiva se mnou - s džemem, máslem, pomazánk. máslo… nebo si někdy sní jenom plátkový sýr… a někdy nechce se mnou vůbec, tak mu pak dopoledne cpu jenom samé ovoce… banán, jabko… někdy nechám zobat kukuřičné lupínky.
To mlíko ji slobodně dej a až to trochu ztráví tak zkus nějaké ovoce… já myslím, že pokud za dopoledne sní mlíko + banán + půlku jabka, tak do oběda jí to klidně stačí! možná si to jenom nachystej do misky a každou chvilku ji strč kousek jídla do pusy u hry… to na Filipa zabírá… když je zabraný do činnosti, tak si nevšímá že mu občas něco vecpu do pusinky a sní to…
tak ať vám to jde holky! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
29.11.09 15:32

Ahoj, já bych to asi nehrotila. Vždyť i mlíko je snídaně - mléko se bere jako potravina. Horší by bylo, kdyby nechtěla vůbec nic. Naše dcera je zase po ránu líná kousat i se sama krmit, takže jí většinou nakrmím jogurtem nebo přesnídávkou. (Přestože v jinou denní dobu kouše vše i umí sama lžičkou.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
29.11.09 15:52

Ahoj, náš malý (25m.) je na tom úplně stejně. K snídani většinou vypije jenom mléko a občas (ale hodně malokdy) si zobne pár kostiček suchého pečiva. Přitom k odpolední svačině sní i půl krajíce chleba se šunkou nebo sýrem (tedy zatím bez kůry). Ráno se tváří, že nic horšího neviděl :roll: a do pusy by to nevzal. Tak jsme se smířili s tím, že zatím snídani moc nedá, a nenutíme ho, hlavně když vypije alespoň to mléko. K svačině pak už baští ovoce a piškoty normálně, oběd taky. Ale je to naše druhé dítko, u první dcerky jsme to pořád řešili, bylo to hrozně vyčerpávající pro všechny a začala normálně jíst až kolem 5 roku, ani sami nevíme proč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
29.11.09 17:52

Ahoj,

obe deti do tri let snidaly mleko z flasky a ziji. Ony celkove moc nejedly, takze jsem byla rada, ze maji v brise aspon neco.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9645
29.11.09 19:46

AHoj,
nám je 15měsíců a snídáme v 7h Bebu HA a to je vše :) Pak kus jablka nebo sušenku a pak až oběd v 11:30h :)
Myslím si, že to neva…mléko má dost živin a zaplácne je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
29.11.09 20:57

No, já teda hrotím a na snídani trvám, bo mi jde o návyk na školní docházku. Chci aby holky snídaly…

Zase by mi stačil i symbolický náznak snídaně - třeba dva piškoty a mlíko… Jde mi o návyk, já si myslím, že platí to o zvyku a železné košili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoli
30.11.09 08:29

holky dik za nazory :-) ..ja taky vim ze mi hlady neomdli,ale jak pise Lesi,bojim se ze se to odnauci a nebude chtit snidat vubec.Ja jsem zrovna takova,nepozru rano nic krome kafe :oops: ,a denne si to vycitam,protoze vim ze je to jen zlozvyk a navic pekny zverstvo :oops:
(..pravda je,ze ted se kvuli dceri snazim jit prikladem a ke stolu s chlebikem s ni zasednu :mrgreen: )

• Citovat
  • Upravit
4155
1.12.09 08:39

U nás je to tak, že po ránu (vstáváme kolem půl sedmé) Anežka nepozře nic kromě vlažného čaje (klidně i hořkého), a až tak mezi devátou desátou se v klidu nasnídá (nasvačí :?: ). To sní chleba s čímkoliv a hrnek mléka. Ale ráno do ji nepřesvědčím vůbec ničím. Dokonce jsem i zkoušela sladkou snídani, a taky nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí