Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím ženy. Dnes od nás odešel chlap a já nevím co dělat. Nechal mě tu bez peněz (výplatu totiž ještě nedostal) a samotnou s půlročním prckem.
Jsem silná baba, ale tohle mě samozřejmě ranilo a já teď chodím po bytě, nevím co dělat a semtam utrousím nějakou tu slzu.
Chci se tedy zeptat těch z vás, které už toto období máte za sebou, nebo ho právě prožíváte, jak jste to zvládaly a zvládáte.
Děkuji za odpovědi.
Ahoj zakladetelko me uz se tohle stalo bohuzel ![]()
Taky odesel ja bez penez a s 4 letym prckem zustala sama
bylo to hrozny obdobi porad jsem jen brecela a volala mu psala sms a jeho to jeste vic odpuzovalo byla jsem v koncich ale pak jsem se sebrala rekla si ze mam krasnyho syna a rekla si ze zivoy jde dal zacala jsem zas normalne fungovat musela jsem hodne pomohla babicka a moje segry bez nich bych to nezvladla a kdyz jsem se dala trosku dohromady tak mi naopak zacal volat a psat sms on jak nas miluje ze toho lituje a ze by to chtel vratit atd.
Vim jak je to tezke ale musis to zvladnout drzim palecky ![]()
Ahoj, je mi to líto, soucítím.. nám se taky pomalu bortí vztah s rozdílem, že mám 10timěsíčního prcka.. a taky nevím, co dál, jak to zvládnu, jak budu vycházet s penězi.. kde budu žít (v Praze z mateřské byt nezaplatím a spolubydlení bude složitý..a nikoho, kdo by mi pomohl, tady nemám..). Chci Ti tím jen říct, že v tom nejsi sama, takže hlavu vzhůru a až bude nejhůř, podívej se na ten malý velký zázrak.. to Ti dodá sílu i odvahu!! Drž se, holka..
Co se stalo? Píšeš, že nedostal výplatu. Pohádali jste se kvůli tomu? Bouchl dveřmi a odešel… Třeba se šel sklidnit? Nevím, takhle těžko radit. Pokud jsem to pochopila správně, vrátí se…
Také nechápu proč. Měli jste už dříve problémy? Řešili jste je?
AHoj Ejmy
to me mrzi
tak vim tak nejak co delal,ze vas necha az takhle na holickach jsem netusila
apredpokladam,ze jste se pohadali… zkus poprosit o pomoc mamku co by delala atd… jen se divim,ze si to s nim az takhle dlouho vydrzela ![]()
Před rokem, když jsem ještě byla těhotná, jsem ho opustila já (neuměl se chovat, nebyl na něj spoleh, těhotenství a budoucnost ho moc nezajimali). 2 měsíce mě uháněl a já se k němu vrátila. Sháněl tady dlouho práci (přestěhoval se téměř 300km za mnou) a teď dal jen tak výpověď a odešel. A proč? Protože jsem po něm jednou týdně chtěla, aby umyl nádobí, nenechala ho ležet u televize s pivem a občas (od té doby co je malý na světě asi 4×) jsem ho nechala s malým doma a šla buď s kámoškou ven (2 hodiny odpo) nebo s mamkou do obchodu.
Nakonec to celé svedl na mě, že jsem matka v domácností na h***o, že si psal s jinýma babama z nudy a kvůli mému chování (prý jsem se měla chovat tak, aby si s něma nepsal) a odešel se slovy, že až se dám dohromady, tak se možná vrátí.
Jenže podle mě se nemám dávat dohromady já ale on ![]()
Vím, že je to hajzl, ale něco ve mě chce asi pořád udržet rodinu nebo co ![]()
Evelline píše:
AHoj Ejmyto me mrzitak vim tak nejak co delal,ze vas necha az takhle na holickach jsem netusila
apredpokladam,ze jste se pohadali… zkus poprosit o pomoc maku co by delala atd… jen se divim,ze si to s nim az takhle dlouho vydrzela
Aha, tak to nevypadá na skrat ![]()
Zvládneš to, i když se to teď nezdá. Určitě se cítíš jak v jiném světě. Stoprocentně se zmobilizuješ, uvidíš. S financema to bude těžší. Otázka je jak bydlíš, jestli ve vlastním nebo podnájmu. Podle toho se budou odvíjet možnosti příspěvků )na bydlení…)
Psychicky to bude těžké, ale snad máš kolem sebe blízké, kteří Tě podrží. Držím palce…
jestli bys rada, aby se vrati, tak podle me volat a dolizat nema cenu, nech to ulezet.
jestli vis, ze uz se vracet nechce, zajdi na socialku, porad se na co budes mit narok. kontaktuj chlapa, at si odhlasi pobyt, zacnete resit pokud mozno dohodu o svreni ditete do pece a vysi vyzivneho, driv se totiz tezko k nejakym davkam dostanes.
je to tezke obdobi, vybrec se a nedus to v sobe. vyspi se na to.
![]()
take jsem mela takoveho chlapa…ale nikdy se nezmenil,jen sliby.nakonec jsme se po 10 letech rozvedli,a ted jsem stastna
ejmy píše:
Před rokem, když jsem ještě byla těhotná, jsem ho opustila já (neuměl se chovat, nebyl na něj spoleh, těhotenství a budoucnost ho moc nezajimali). 2 měsíce mě uháněl a já se k němu vrátila. Sháněl tady dlouho práci (přestěhoval se téměř 300km za mnou) a teď dal jen tak výpověď a odešel. A proč? Protože jsem po něm jednou týdně chtěla, aby umyl nádobí, nenechala ho ležet u televize s pivem a občas (od té doby co je malý na světě asi 4×) jsem ho nechala s malým doma a šla buď s kámoškou ven (2 hodiny odpo) nebo s mamkou do obchodu.
Nakonec to celé svedl na mě, že jsem matka v domácností na hovno, že si psal s jinýma babama z nudy a kvůli mému chování (prý jsem se měla chovat tak, aby si s něma nepsal) a odešel se slovy, že až se dám dohromady, tak se možná vrátí.
Jenže podle mě se nemám dávat dohromady já ale on
Vím, že je to hajzl, ale něco ve mě chce asi pořád udržet rodinu nebo co
On si pise s babama lezi si s piveckem a pak te opusti a jeste ti rekne ze ty se mas zmenit? tak to je sila uz bych ho nechtela videt
vim je to lehke to jen tak napsat ale uz jsem to zazila dokonce se k nemu vratila ja blba a bylo to stejne ja delala ho…v.. a on byl nejlepsi a po vecerech si psal s kdejakou naivkou
je mi moc lito v jake situaci jses ale pokud se k nemu jednou vratis tak to bude zas stejny to si myslym ja ![]()
ejmy píše:
Nakonec to celé svedl na mě, že jsem matka v domácností na hovno, že si psal s jinýma babama z nudy a kvůli mému chování (prý jsem se měla chovat tak, aby si s něma nepsal) a odešel se slovy, že až se dám dohromady, tak se možná vrátí.
To bych ho z tech dveří ještě vykoapala. To zvladnes i sama. Mojesestra taky chtěla držet rodinu a bylo to na nic. Teď má její syn nového tatínka. Je důležitější kdo a jak dítě vychovává, než kdo ho udělal.
pikola píše:ejmy píše:To bych ho z tech dveří ještě vykoapala. To zvladnes i sama. Mojesestra taky chtěla držet rodinu a bylo to na nic. Teď má její syn nového tatínka. Je důležitější kdo a jak dítě vychovává, než kdo ho udělal.
muj nazor
![]()