Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hezky den, maminky mam k vam dotaz. Malemu jsem vcera nasla pod ouskem boulicku velikosti hrasku.Porad doufam,ze to nic nebude,ale ten vikend,nez pujdeme k dr.,je tak dlouhy.NEmate s tim nektera zkusenost. Je to na strane, kam ho v utery pichla vosa do usniho boltce. Jsem docela zoufala,vidim uz to nejhorsi ![]()
Syn má chronicky zvětšenou uzlinu (když byl malý, měl časté infekce, tak od té doby), je to malá boulička pod uchem.Doktor to nijak neřeší, říkal, že je to u dětí poměrně časté…mohlo by to být ono, uzliny se mohou zvětšit právě jako reakce na štípnutí.
Judy,diky moc
.Docela si me uklidnila. K dr. v pondeli alespon zavolam.
Není zač, s doktorem to určitě prokonzultuj, ať máš jistotu. ![]()
Ještě jsem našla podobnou diskuzi, tak tam koukni…
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Ahojky,
jakou ma boulicka barvu?
A mmch-tohle je jeden z priznaku boreliozy,nemas dojem,ze posledni dobou,napr.pred mesicem,nekouslo ditko neco nebo nemelo kliste???,
NEMUSI TO BYT NUTNE V TOM MISTE ZA UCHEM…
Až ted jsem si cetla diskuzi,tak jestli je to AZ V MISTE UZLIN POD OUSKY,tak to nebude borelioza.....
Ta boulicka byva NA uchu,kdekoli,ale NA nem ![]()
Holky, zapomnela jsem vam napsat reakci dr. - po telefonu rekl,ze chodit nemusime,ze je to z vosiho stipnuti.Byva to pry i po komarech.Mame mazat Fastum gelem a je pravda,ze uz je mnohem mensi.Diky za podporu ![]()
Ahoj holky, syn měl cca od 5tého měsíce bouličku velikosti hrášku za uchem. Dětská lékařka řekla, že to dětí mívají a že je to normální. Ano normální by to možná bylo, kdyby syn měl např. rýmu. Boulička se nezvětšovala, nemizela. Zpětně si uvědomuji, že syn byl unavenější, spavější než ostatní děti a byl bledý. Když jsem ho chovala tak měl hodně opocenou hlavičku, tak moc že plenka, kterou jsem pod ní měla byla vlhká. V 8 mém měsíci, se synovi objevily okolo očiček drobné petechie (drouboučké krvácivé tečičky do kůže). Zároveň se mu objevila hydrokéla (tzn. jedno varlátko se mu hodně zvětšilo). V nemocnici nám řekli, že se to občas děje, že mezi varletem a dutinou břišní je mezírka, kterou tam z dutiny břišní natéká tekutina a poslalali nás domů. Zpětně se domnívám, že se synovi začala zvětšovat slezina která zapříčinila větší tlak v břiše. Pár dní nato dostal syn velké horečky 39,8 C, které nereagovali na léky. Následně měl tvrdé břicho s čímž nás dětská lékařka odeslala do nemocnice, kde mu diagnostikovali lekumii. Tím nechci říci, že každá zvětšená uzlina znamená něco špatného. Pokud uzlina nemizí ani po 14ti dnech mělo by se pátrat po příčině a dívat se na pacienta jako na celek.
Pro mě není jednoduché psát o úmrtí svého děťátka na emimino. Dlouho jsem se k tomu odhodlávala. Když měl synek boouličku tak jsem prohledávala všechny možné diskuse a myslím, že není důležité ze kdy ta diskuse je. Důležité je zda může někomu pomoci.