Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všichni,
chtěla jsem se zeptat, jestli někdo docházíte s dětičkami na Yamaha kurzy - První krůčky v hudbě. Náš malého by to mohlo bavit, ale zajímaly mě nějaké reference. jestli to není jen takové tahání peněz z kapsy …
díky moc
Vendula
ahoj,
my do tohoto kurzu chodili, syn měl cca 2 roky. byli jsme spokojeni,syn celkem spolupracoval ![]()
ale byly tam děti, které absolutně neudržely pozornost nebo umyslně se nechtěly účastnit.
vždy se k písničce učila pohybová hra.Také měly děti veřejné vystoupené .
měli jsme asi nej učitelku ve městě a taky nej třídu. prý ne každá učebna je krásně a účelně vybavena.
zkus se konkretně poptat ve vašem městě a běž se podívat na konkretní učebnu a učitelku. první hodina je tuším zdarma.
Ahoj,taky by me to zajimalo..jsme z Lbc a zahlidla jsem plakaty,delaji nabor,sla bych do toho,ale taky bych chtela slyset neco vic..jak dlouho trva lekce?Taky se bojim,aby to holka vydrzela
Záleží hodně na vyučující, jinak náplň hodin je super, chodila jsem s dcerou od roka a dobrý, příští týden má první hodinu syn, tak jsem zvědavá. ![]()
Dojdi se mrknout na první zkušební hodinu a uvidíš.
díky moc. Jsme z Prahy 4, v okolí jsou tyhle kurzy ve dvou centrech. Jedno ukázkovou hodinu dělá, ale budeme zrovna mimo město. Zkusím se podívat ještě jinde.
Syn bude mít 2r v zimě. Na žádné cvičení jsme dosud nechodili, jen jednou. Problém byl, že nevydržel na místě jako ostatní děti, je hodně běhací. Takže ho to rychle přestalo bavit a lítal po místnosti. No uvidíme.
Ahoj,
taky jsem o tom něco hoodně málo četla. S dcerou chodíme do školičky (trocha cvičení a nějaká výtvarná činnost)
a ještě bych nám ráda něco vymyslela. Plavat ze zdravot. důvodů nechodíme tak mě napadlo ještě nějaké cvičení nebo yamaha kurzy. Akorát malá neposedí a moc soustředit se taky neumí tak nevím
A můžu se zeptat kolik to cca stojí?
Irias díky ![]()
No o Ostravě ani zmínka a to jsem četla v ostravském Programu, že to tady někde probíhá. Budu to muset pohledat.
Ahoj,
tak my jsme tam byli na ukazkove hodine. Moc se to synovi libilo, dokonce tam bylo vice kluku nez holek. Bylo tam zpivani s nějakým tanečkem, dechové cvičení- foukání do třásní- dlouhé, krátké.
Učitelka super, měla to pěkně připravené, rodiče byli do tanečků aktivně zapojeni. Určitě bych druhým doporučila. Chodili jsme v Brně na ZŠ Horní.
Syn mel necelým 5let. Ale zvítězilo plavání, které bylo ve stejný den a syn je vodní živel ![]()
nepřihl. Kač
Chodíme se synem asi od jeho čtyř let, hodina trvá 45 minut, je to přizpůsobené věku, takže činnosti se střídají…nicméně je to hudební škola, ne hudební kroužek, v podstatě paralela lidovky, jen se s dětmi začíná pracovat dříve ( a trochu jinak, skupinově).Jsme spokojení moc, teď už syn chodí do skupiny flétny a už fakt pěkně hraje…
První hodina bývá zkušební zdarma, chce to zkusit, syn je hodně neposedný, ale hudba ho fakt baví a jde mu, takže to zvládal dobře, ale některé děti samozřejmě časem odapdly, protože je třeba víc bavilo něco jiného…ale hudební základ to dá pěkný a je to příjemně strávený čas.
ahoj, tak jsem si našla jednu předváděcí hodinu příští týden a zkusíme to. zatím mi připadá, že ohlasy jsou hlavně kladné.
nikam jinam nechodíme, plavání máme zakázané též ze zdravotních důvodů. ještě mě napadlo cvičení v sokole, ale to je trochu jiná káva.
pa V.
Ahoj, my chodily do Robatek od roka jedem semestr. Klara lezla po ctyrech. Hodina probihala v prostorach herny, coz byl kamen urazu, deti tam rozptylovaly okolo vystavene hracky. Ale i tak byly videt pokroky, jak cim dal tim dele udrzely prckove pozornost..... Dvakrat jsme si hodinu byly nahradit jinde (velka vyhoda Yamahy), a tam to probihalo v telocvicne, coz mi vyhovovalo mnohem vic… Na Prvni krucky se urcite od zari prihlasime…
Tak nam se to nelibilo, dcera nespolupracovala a hrozne tam zlobila, ale rekla bych, ze nase ucitelka nepatrila k nejlepsim…Pro nas vyhozene penize, chodili jsme jen pulrok a i to bylo pro nas rodice uitrpeni…
Endy ,vy budete chodit hned od září? My taky chodily do robátek,Nikča tam byla jedna z nejstarších = nejvíc pohyblivá a taky to podle toho vypadalo
Všechny děti hezky seděly maminkám na klíně a nechaly sebou „cloumat“ a Nikola tam běhala jak pošuk ,moc nespolupracovala a kazila morálku ostatním. Ale líbilo se jí tam a chtěla bych pokračovat.Jenže: první krůčky jsou od 18m do 4 let a to se mi zdá šílený rozpětí. Tam by byla nejmladší a rozhodně teda nezvládne to, co tříleťák,o kloudné spolupráci ani nemluvim
Takže by tam zas asi jen lítala a dělala neplechy - a to můžem jí na hřiště…a zadarmo
Tak nevím. Ty se nebojíš,že Klára nebude nějakejch úkonů „schopná“?
Myslím, že pro tak malé děti se najdou lepší činnosti. Kamarádka chodila a chválila si, ale já mám pocit, že za ty peníze splnily účel obyčejné zpívánky v mateřském centru. Nevím. Naše dítě asi virtuos v hudbě nebude, ani ho k tomu nevedeme. Ale mě odradil hlavně pan ředitel v Hradci Králové osobně, tak asi tak.
Jinak jestli vybavená učebna = klavír a barevný koberec, tak to jsme měli taky:-)