Bouličky na těle u malý

171
22.5.13 07:55

Bouličky na těle u malý

Zase plaším… :( před půl rokem jsem nahmatala malý bouličku na krku, podle Dr to nic není. Včera jsem jí nahmatala malinkou bouličku za uchem a dneska dokonce 2 malý bouličky v tříslech. Jsem těd s malou u sestry a domů se dostanu až po neděli. Holky uklidnětemě že to nic nejni :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jessie8951
22.5.13 07:59

Neprodělala malá nějakou infekci teď někdy? Na krku bývají zvětšené uzliny po nemoci normální. Já to mám od mala taky po častých angínách. Kolik jí je?

• Citovat
  • Upravit
1038
22.5.13 07:59

Můžou to být zvětšené uzliny..není po očkování? po nemoci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
22.5.13 08:00

Všechna místa, která popisuješ odpovídají uzlinám, ty jsou normálně hmatné, když tělo bojuje s infekcí, tak se zvětšují. Někdy stačí i škrábaneček na hlavě a ty spádové uzliny pro hlavu na to reagují. Neplaš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
22.5.13 08:09
Právě že těd memocná nebyla, naposled v zimě. Je jí 10 měsíců. Každopádně k Dr jdeme na 10 M kontrolu tak jí to řeknu. :(
@Jessie8951 píše:
Neprodělala malá nějakou infekci teď někdy? Na krku bývají zvětšené uzliny po nemoci normální. Já to mám od mala taky po častých angínách. Kolik jí je?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5270
22.5.13 08:25

@Pájunka Určitě to bude chtít udělat nějaké vyšetření z krve. Potom se pozná víc, ale pokud nemá žádné jiné příznaky, jako horečku, bolesti nebo něco takového tak akutní by to být nemuselo a do pondělka to vydrží.
Jinak pro uklidnění, malý to měl taky, ale měl zrovna po kompletních testech kvůli něčemu jinému a byli jsme zrovna u imunoložky, a ta říkala sledovat, přijít v případě, že by se uzlinka nějak výrazně náhle zvětšila, nebo zrudla atp. Je to rok, co to měl a teprve před měsícem mu zmizela. A imunoložka říkala, že její syn to měl taky několik let, ale nic to neznamenalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
22.5.13 08:37

Ahoj!

Na krku i v tříslech bývají uzliny a můžou být zvětšené. Často bývají zvětšené i u alergiků, atopiků.
Syn měl taky jednu větší bouličku (uzlinku) na třísle a doktorka říkala…hlídat a jen kdyby se zvětšovala, tak se to bude řešit. Na krku mu je taky nahmatám. Pokud jsou bouličky pohyblivé, tak to bývají uzlinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
22.5.13 09:03

Neuklidním to, chce to vyšetřit. pár dní to ale asi neohrozí-když jsi u sestry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
22.5.13 09:12

To jsou uzlinky. Nech ji vyšetřit, ale nemusí to nic znamenat, jen pozůstatek prodělané infekce. Některé děti jsou na to náchylné a zvětší se jim uzlinky z každého „prdu“ a dlouho se pak nechtějí zmenšit. Zajdi k doktorce a moc se nestresuj, pravděpodobně to nic nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
22.5.13 09:19
Mám dr.teda říct že chci podrobnější vyšetení, krevní obraz? Nebo jaké vyšetření by jí měla udělat?
@Cuarentena píše:
To jsou uzlinky. Nech ji vyšetřit, ale nemusí to nic znamenat, jen pozůstatek prodělané infekce. Některé děti jsou na to náchylné a zvětší se jim uzlinky z každého „prdu“ a dlouho se pak nechtějí zmenšit. Zajdi k doktorce a moc se nestresuj, pravděpodobně to nic nebude.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
22.5.13 09:21

No tu krev a asi na nějaký infekce, které by to mohly způsobit. Ale to ona snad ví, posoudí to podle těch bouliček. Náš malej jich měl ve tříslech fakt hodně a velikých. Tak byly odběry. Ale nic se nezjistilo, už je to snad pět nebo šest let. Prostě některým dětem se ty uzlinky rády zvětšujou. Ale pro jistotu to nech vyšetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
22.5.13 09:27
Díky :hug:
@Cuarentena píše:
No tu krev a asi na nějaký infekce, které by to mohly způsobit. Ale to ona snad ví, posoudí to podle těch bouliček. Náš malej jich měl ve tříslech fakt hodně a velikých. Tak byly odběry. Ale nic se nezjistilo, už je to snad pět nebo šest let. Prostě některým dětem se ty uzlinky rády zvětšujou. Ale pro jistotu to nech vyšetřit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí