Chce chodit jenom za levou ruku

627
20.5.13 11:11

Chce chodit jenom za levou ruku

Ahojky maminky,

Naše dcera skoro 13 měsíců zatím sama nechodí, ale obchází nábytek, chodí za chodítkem, a občas ji vezmeme za ruku… když ji vezmeme za obě většinou se pravou pustí a drží se jenom za levou a jde krasně kam chce ja samozřejmě za ní :-D ale když ji nabídnu aby se držela za pravou ruku a levou měla volnou tak to nechce.. ujde par kroku a dal nechce jít..
myslíte, že je to normální? nebo to mám nějak řešit?
Dr. nám říkala, že když už chodí kolem nabytku nevidí problém v tom, že ji občas vodíme..
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30320
20.5.13 11:15

Ahoj, já bych to řekla doktorce. Je možné, že má na pravé straně třeba zkrácené svaly nebo šlachy a ta zvednutá ručička ho bolí. Malej mi teda chodí jak za jednu tak za obě, ale za jednu bývá radši. Může si něco nést, občas se někde opřít atd, ale je mi jedno za jakou ruku ho vedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
20.5.13 11:17

Jestli chodí okolo nábytku oběma směry a ve stejné kvalitě, tak bych to neřešila, přišlo by mi podezřelé jen kdyby chodila okolo nábytku pořád doleva a pod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
20.5.13 11:21
@Etcetera78 píše:
Jestli chodí okolo nábytku oběma směry a ve stejné kvalitě, tak bych to neřešila, přišlo by mi podezřelé jen kdyby chodila okolo nábytku pořád doleva a pod…

pravě, že to chodí i doprava i do leva..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
20.5.13 11:33

Já taky chodím jenom vlevo od někoho :mrgreen: když nad tím tak přemýšlím, tak malá chodí taky jen za levou, díky mě, mě to naopak nejde :nevim: pokud druhou ruku používá a zvedá, nijak bych to asi neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
20.5.13 12:00

Není řešení problému prozaické? prostě chce mít pravou (šikovnější) ruku volnou pro hračky, jídlo, věci, ošahávání atd ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
20.5.13 12:36

Mě náš malý nechodí ani za jednu ruku. Prostě chce chodit sám a já mu „omezuji osobní svobodu“. Ale já ho za ruce nevodila ani když obcházel nábytek. Naučil se vše sám a teď nechce ruce, myslí si, že mu chci pomáhat a to on přece nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí