Brácha sociál

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1995
3.10.14 12:16

Když mají velkou hypotéku, tak asi příjmy mají taky velké, když ji zvládají splácet. Nechápu, proč se jim vnucuješ, když pomoci nechtějí, nepotřebují. To že prohodí, že nemají ani na technickou… Lidi často jen něco řeknou a nemyslí tím hned, že to potřebují od druhého zaplatit nebo najít brigádu. Prostě si jen tak postesknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.10.14 12:16
@Anonymní píše:
Byly byste schopné se s takovým bratrem normálně bavit a ignorovat věty typu. „No to my bysme tam sváma nemohly máme 100 do výplaty.“?

ale to je prostě jejich problém.. když jim to tak vyhovuje.. já bych ho neřešila.. max bych tý mladý zaplatila obědy a když už něco, tak koupit věc přímo jí.. ale né bráchovi, co je lempl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.14 12:17
Tak to je docela síla, bohužel podobně je to i tady. My jim koupíme jídlo. A za týden zjistím, že jedou na oslavu přes půl republiky za kamarádem, kterýho dlouho neviděli. Má přece kulatiny :zed: :zed: :zed:
@Anonymní píše:
Já radši anonymně. Bývalého rodiče si před 40 pořídili dvě děti. Teď jim je 8 a 9. Děti věčně chodili v jednom oblečení, neměli taky na nic pro ně. Snažili jsme se jim pomáhat, do té doby než přišli, že si koupili motorku skoro za sto tisíc:-( na nějaký úvěr:-/
  • Citovat
  • Upravit
L92
3.10.14 12:18
@Anonymní píše:
Tak to je docela síla, bohužel podobně je to i tady. My jim koupíme jídlo. A za týden zjistím, že jedou na oslavu přes půl republiky za kamarádem, kterýho dlouho neviděli. Má přece kulatiny :zed: :zed: :zed:

Aha, takže to není o penězích. Evidentně je mají. Je to jenom o prioritách.
Nejsou první ani poslední, kdo na dítě kašle a jede si jen svoje potřeby… :nevim: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
1995
3.10.14 12:18
@Anonymní píše:
@svituska Právě no, jenže to je strašně těžký, když potkáš dítě které má být na obědě jak sedí u jídelny :( To prostě jdeš a obědy zaplatíš. A brácha si ještě řekně proč by ne, vždyť jsou to prarodiče, ať se taky připojí. Vůbec mu nedojde, že naši taky nemaj na rozhazování a každý měsíc jim pomáhat nemůžou.

No, každý nejde a nezaplatí dítěti obědy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.14 12:21

Nejlepsi je se do toho nemontovat a kdyz prispet, tak primo dceri. Muj bratr je podobny, nejsou teda vylozene socialove, ale svagrova nikdy nepracovala a bracha ma prumerny plat, takze si nemohou vyskakovat. Tata se snazil jim pomoct, detem plati krouzky, koupil jim pocitac apod., brachovi dal auto, jenze misto aby se pohnuli nekam dal, tak maji vse rozbite, neudrzovane a tata se nastval a uz jim nedava nic. Jsou yo lide, co si umi jen stezovat, ale nejsou schopni udelat nic proto, aby bylo lepe.

• Citovat
  • Upravit
1248
3.10.14 12:21

Za mě jestli jim chcete pomoct, popř. rodiče, ani za nic bych jim nedala korunu, co bych viděla jako smysluplné je zaplatit holčičce obědy a svačiny ve škole, popř. nějaký kroužek, darovat oblečení (slušné, ale asi né moc drahé a nové, aby to rodiče nenapadlo třeba prodat a uvalit za cigára), vzít si ji na víkend, výlet, dovolenou, koupit ji knížky nebo pomůcky do školy, koupit ovoce nebo jogurty na přilepšenou, ale rodičům ani halíř, nechat klidně o hladu :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.14 12:23

Nezvládají je splácet. Maj plno dluhů. Vše platí s prodlením. Ale máš pravdu. Asi bych to tedy řešit neměla. V tom případě se s nima, ale nemůžu normálně stýkat. Nemůžu prostě vidět, že si třeba koupí totální pi*ovnu, když vim že maj třeba 1000 do výplaty. Já to prostě neumim.

@Livlin píše:
Když mají velkou hypotéku, tak asi příjmy mají taky velké, když ji zvládají splácet. Nechápu, proč se jim vnucuješ, když pomoci nechtějí, nepotřebují. To že prohodí, že nemají ani na technickou… Lidi často jen něco řeknou a nemyslí tím hned, že to potřebují od druhého zaplatit nebo najít brigádu. Prostě si jen tak postesknou.
  • Citovat
  • Upravit
15404
3.10.14 12:24

Diskuzi jsem necetla. Nic bych mu nedavala, kupovala bych veci pro malou, kdyz uz neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
3.10.14 12:25

Promiň, ale tak trochu k tomu taky přispěli, copak to jde nandat mu věci jen tak zadarmo, protože se mu nechce do práce, je jasné, že toho zneužívají, proč by se namáhali, když jim někdo dá… Tohle je čistě využívání, nic bych jim nedávala, žádné jídlo nekupovala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.14 12:25

To ona jí má zase oblečenou krásně to jo, nejsou zas takový že by se nestarali. Oni právě jsou schopný utratit půl výplaty že koupí malé nike botky atd… Ale že pak už nezbyde třeba na tu technickou to nevidí. Auto se jim rozpadá před očima, ale ta bráchovo má nalepený řasy

@Nuníček píše:
Za mě jestli jim chcete pomoct, popř. rodiče, ani za nic bych jim nedala korunu, co bych viděla jako smysluplné je zaplatit holčičce obědy a svačiny ve škole, popř. nějaký kroužek, darovat oblečení (slušné, ale asi né moc drahé a nové, aby to rodiče nenapadlo třeba prodat a uvalit za cigára), vzít si ji na víkend, výlet, dovolenou, koupit ji knížky nebo pomůcky do školy, koupit ovoce nebo jogurty na přilepšenou, ale rodičům ani halíř, nechat klidně o hladu :cert:. :roll:
  • Citovat
  • Upravit
1995
3.10.14 12:36
@Anonymní píše:
Nezvládají je splácet. Maj plno dluhů. Vše platí s prodlením. Ale máš pravdu. Asi bych to tedy řešit neměla. V tom případě se s nima, ale nemůžu normálně stýkat. Nemůžu prostě vidět, že si třeba koupí totální pi*ovnu, když vim že maj třeba 1000 do výplaty. Já to prostě neumim.

A jak se cítíš? Máš z toho pocit viny? Jako že je to tvůj bratr a tudíž by se podle tebe měl mít tak, jako ty? Pojmenuj si sama pro sebe ty pocity co cítíš a pak se s tím nauč pracovat, aby tě to tolik nezasáhlo. Řeš sebe. Ne je.

Příspěvek upraven 03.10.14 v 12:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
3.10.14 12:37
@Anonymní píše:
Byly byste schopné se s takovým bratrem normálně bavit a ignorovat věty typu. „No to my bysme tam sváma nemohly máme 100 do výplaty.“?

Věřím, že tě štve jejich situace, ale pokud ti bratr řekl, ať ho neřešíš, tak neřeš. Normálně bych tyhle povzdechy ignorovala. Peníze bych mu už taky nedávala. Maximálně bych neteři něco koupila, ať má radost. Je škoda s nimi přestat úplně komunikovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
3.10.14 12:40

Já budu mít asi trošku jiný názor než ostatní, ale podle mě se jim až moc pleteš do financí :nevim: Každý má priority někde jinde, ať už jsou nastaveny správně nebo špatně, pro jiného to může být ok. Znám plno lidí, kteří takto žijou. Prostě pořídím jednu věc a už nemám na druhou. U nich jsou prioritou drahé botičky pro malou a technická k autu už ne. Podle mého jejich věc. A že jim rodiče něco dávají? To je přeci taky jejich věc. Já osobně nevidím důvod, proč se s bráchou nebavit. Stesky ohledně peněz nekomentuj. Práci oba dva mají a nepřijde mi vhodný je nutit do jiné práce nebo do dalších brigád, když jim to vyhovuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
3.10.14 12:48
@Anonymní píše:
@svituska Právě no, jenže to je strašně těžký, když potkáš dítě které má být na obědě jak sedí u jídelny :( To prostě jdeš a obědy zaplatíš. A brácha si ještě řekně proč by ne, vždyť jsou to prarodiče, ať se taky připojí. Vůbec mu nedojde, že naši taky nemaj na rozhazování a každý měsíc jim pomáhat nemůžou.

já to chápu, ale proč se nedohodnete s vašima, že jim pomůžete - ale pouze jen do určité částky měsíčně. Kouří, říkají, že vám do toho nic není… tak fajn, není. Tudíž. Zaplatíte obědy pro malou - to je cca 500,–Kč + za dalších 500 jí můžete něco koupit - oblečení, jídlo (dětské - tudíž jogurty, ovoce, zeleninu, nebo jí říct, ať se u vás staví občas na večeři. A víc bych se na to vykašlala. Hlavně jim nedávat peníze do ruky, protože jestli je nezajímá platba obědu aj., tak je stejně utratí za cigarety nebo něco pro sebe. A jinak je prostě odstřihnout. Řeknou, že by chtěli taky auto - buď nereagovat, nebo říct, že až budou makat tak, jako vy, tak si ho určitě taky pořídí. A hlavně se nesmíte cítit vinni z toho, že vy máte peněz víc než oni. Je to jejich život… I když počítej, že to udělá zlou krev, protože nejhorší je závist v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová