Zkusil někdo sdílené obědy?

27.9.14 13:12

Zkusil nekdo sdilene obedy?

Ahojky, u nas ve meste rozbehlo par nadsencu aplikaci SDILENE OBEDY- kazdy uzivatel aplikace o vikendech nebo i vsednich dnech navari o par porci jidla vic, predem umisti do aplikace jidelnicek, aby lidi predem vedeli co se bude varit-vyberes si treba dva dny predem od koho a kolik odeberes obedu, veceri,svacin.Je to levne. Zkusily jste to nekdo? Pry to v cizine funguje.Jen bych se bala treba hygieny pri priprave jidla…na druhou strany hygiena v hospodach taky nemusi byt nic moc :-)Prosim o zkusenost, dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43
27.9.14 13:16

No, já bych do toho nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
27.9.14 13:17

@sabrinafromprague Neznám, ale nezní to špatně.

• Citovat
  • Upravit
972
27.9.14 13:21

@kamipa
Proč? Mně to nezní jako špatný nápad, stejně vždycky vařim víc porcí, kdyby náhodou. Takhle by za to bylo pár šestáků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.9.14 13:22

Neříkám, že jsem bůhvíjak dobrá ve vaření a v udržování čistoty v kuchyni, do tohohle bych nešla. Když pomíjím fakt, že dcera má bezlepkovou dietu, tak prostě doma je doma. Vím, co jsem si o jídla dala za suroviny a jak jsem to připravovala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
27.9.14 13:26

Já bych do toho taky nešla.. V restauraci je to jiné, ale takhle by mi vadilo, že nevím, kdo a jak to jídlo připravoval a prostě bych to nemohla sníst.. já vím, že v restauraci taky nevím, jak se to jídlo připravovalo, ale tohle prostě ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
27.9.14 13:27

Nešla bych do toho, nevím jak lidi vaří, nejen chutově ale hygiena, pak taky já bych měla stres že se to mě nepovede. znáte to, jindy je to bomba a jak má přijít návštěva tak se rzrovna omáčka nepovede :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
27.9.14 13:28

@bobr123 Asi mám moc bujnou fantazii, vadilo by mi, že nevím, jak to vypadá u něj v kuchyni, co tam dal apod. Pravda je, že když jdu někam do restaurace, tak to taky nevím, ale věřím, že je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
27.9.14 13:30

Podobná diskuze tu byla před několika měsíci. Osobně bych do toho nešla. Nevěřím cizím lidem a neumím si představit, že bych měla cokoli, co cizí člověk vytvořil doma v kdoví jakých podmínkách, dát do pusy. Restaurace je něco jiného, má svoje normy a kontroly hygieny. Nedělám si iluze o tom, jak vypadá kuchyně 4. cenové, ale tam taky nejím. Mám na mysli lepší restaurace, tam se jíst nebojím. Od cizího bych se prostě bála. Nehledě na to, že třeba ani vařit neumí a nikdo mu to neřekne, tak se dá do takového projektu :D Prostřeno mluví za vše, rádoby kuchařinek a kuchařů je jak po dešti :)

• Citovat
  • Upravit
Meha
27.9.14 13:32

@Krakatice88 Prostřeno je fakt dobrý argument proti ;).

• Citovat
  • Upravit
12262
27.9.14 13:33

Jinak bych ráda viděla určování cen domácích jídel, je jasné že buřt guláš bude za jinou cenu než řízek že? a taky kolik tam tohodají, v té hospodě prostě už ví kolik je norma na maso a porci, já si třeba nedávám maso nikdy v hospodě, pokud to jsou těstoviny tak maso nechám, maso jsem tam nejedla roky takže i u té restaurace si dávám pozor. hlavně teda už to vidím tady na maloměstě, nebude jim chutnat, hned řeči že neuměla uvařit a hrozně se hlásí do projektu atd. já bych z toho měla akorát stres od někoho brát nebo nedej bože že bych měla vařit já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
27.9.14 13:34

@Krakatice88 hele Babica je horší jak prostřeno a je v telce:-)) já bych se spíš bála že někdo najede na Hruškovi recepty… smažené kůžičky apod:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
27.9.14 13:43

Nešla bych do toho..Taky bych se bála odebrat si jídlo od někoho cizího..V restauracích mají určité normy, to je něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3370
27.9.14 13:44

Šla bych do tohou pouze v případě, že bych takovéto výměnné akce dělala s kamarádkami, které znám a o kterých vím, jak asi vaří a v jakém prostředí. Jinak bych do toho nešla, k cizím lidem nemám důvěru ani k jejich uvařenému jídlu :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
27.9.14 13:45

Při představě, jak cizí člověk olizuje vařečku, bych si od nikoho jídlo nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová