Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer maminky.
Sedím tak v pokoji a čtu noviny, od bulváru až po nezávislé zprávy… a já jakožto nebojácná osoba začínám mít strach z budoucna a války.
Nechci konkrétně probírat kdo za to může, co nás čeká apod…
Zakládám toto téma abych zjistila, zda je někdo další, kdo má obavy a jaký zkrátka máte názor vy, maminky, od chvíle, kdy jsem těhotná, mám dost strachu navíc…
Tak mě zkrátka zajímá, jaký máte pohled a třeba mě uklidníte, hih…
![]()
![]()
Také mám strach. Ne o sebe, ale o svou malou tříletou dceru. Co jí asi tak čeká, jestli jí dokážu ochránit, jestli se jí něco nestane
Mám strach z války i z muslimů
Muzu ti rict, ze zacinam mit taky krapet stazenou zadnici. Nevim jiste, jestli zrovna z valky. Kazdopadne je tech hruzostrasnych zprav cim dal tim vic. Upizlany hlavy, popraveny turista! zrovna dneska, ty dve nezvestny Cesky, o kterych se radeji nemluvi, padajici letadla. Na muj vkus az az.
Do dnes jsem se nebala, ale dnes strach prisel po tom co jsem videla zpravy. Moc to radeji nesleduju a tak toho moc nevim. Jsem mozna blazen, ale od te doby co se mi narodila moje holcicka se bojim vseho mnohem vic. Driv jsem to tak vubec nemela a toto me nechavalo chladnou s tim, ze to stejne neovlivnim.
@Mari-KusKus Z valky ani ne, nebo spis si to nejak nepripoustim
Spis mam strach, ze se neco stane detem treba na prochazce venku nebo az budou chodit do skoly, ze je smete nejakej nadrogovanej debil… Nekdy mam pocit, ze celkove to jde s lidma od desiti k peti
@2468 Já ani na zprávy v televizi nekoukám a stejně se ke mě dostává plno hroznejch věcí ![]()
Mám před očima plno příběhů co jsem viděla a četla o druhé světové válce
lidé si taky mysleli, jak žijí ve vyspělém světě a nic se jim stát nemůže…
@Mari-KusKus píše:
@Z.jev
to je další taková věc
Clovek nad tim asi nesmi premyslet, jinak by se zblaznil. Ale ty myslenky proste nekdy prijdou
Taky jsem začala být úzkostná po porodu, strašně se o malou bojím, pedofilů, únosů, prostě že jí někdo ublíží, ale asi jsem o tom přemýšlela tak, že prostě jsme ženy takto naprogramované, nejhorší je, že to do konce života nezmizí, člověk se s tím bude muset naučit nějak žít. Prostě jsou tu váhy v tom, do jaké míry ji nechat žít, když někam bude chtít jít nebo tak. Já už jsem takový blázen, že jsem se chtěla zeptat, proč by ve školce nemohly být online kamery, vždyť rodič má přeci právo vědět, co dělá jeho dítě. Co když jí bude někdo ve školce ubližovat, ale to už jsem asi vážně na palici. Z války jako takové přímo strach nemám, spíš takový jakoby nepříjemný pocit, ale doufám, že to do Evropy nepřijde. Ale červíček hlodá. Občas to konzultuju s manželem, který má docela silní politickohistorický přehled a ten mě utěšuje, že se nemám čeho bát. Ale co když přijde nějakej magor a do do Čech bombu, že jo. Nemusí jít přímo o válku takovou ale o teroristy.
@Neliska
tak doufám, že ČR nebude pro teroristy zajímavá…
souhlasim se vším, co jste napsala.
@Mari-KusKus Zkus si nad tím vytvořit svůj názor. Media předkládají ucelený obraz, zapoj kritické myšlení a selský rozum.Byla jsem u té události, byl tam někdo z rodiny.Jak to tedy je atd.Je svoboda slova a šílená záplava informací. Já pevně věřím, že válka nebude.Moc ti přeju klid na dobrou noc