Válka od 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
220
25.9.14 15:51

Aha, diky za vysvetleni. Nicmene jestli je to tak jak rikate, tak veskere dohody muzeme rovnou vyhodit do kose. Potom bychom zili v dokonale iluzi.No ja doufam, ze k valce nedojde, porad verim, ze mocni neprisli uplne rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
25.9.14 15:58
@Atra píše:
Aha, diky za vysvetleni. Nicmene jestli je to tak jak rikate, tak veskere dohody muzeme rovnou vyhodit do kose. Potom bychom zili v dokonale iluzi.No ja doufam, ze k valce nedojde, porad verim, ze mocni neprisli uplne rozum.

Ale dohody jsou iluze přeci. Je to iluze toho, co chceme, toho, co je ideální. Nejčastěji jsou dohody jako vznik NATO atd. podepisovány po nějakých konfliktech, lidé jsou plní iluzí, že všechno už bude hezčí, zlo je poražené a my se teď všichni spojíme. Ale podívej se na to realisticky - kolik má NATO členů - a fakt mají všichni členové stejné zájmy? Mezinárodněpolitické, ekonomické? A nejsou tam někteří členové jen proto, že nebýt tam nevypadá dobře a být tam je jedno, ale je to trochu „prestiž“? Totéž OSN, EU… fakt jsou všechny tyhle organizace tak funkční? A budou bránit někoho, jako my, kdo dlouhodobě podfinancovává obranu, armádu, jeho vybavení moc nemluví o tom, že bychom se byli schopni bránit… máme elitní jednotky - ty jsou vysílané na mise, jistě, ale tolik jich není. Výbava nám chybí úplně, viz slavné gripeny. A strategicky nemáme nic, kdo by nás bránil? Fakt jen ta EU, která ale nemá jak, a to jen proto, že by bránila sebe a své území, resp. nenarušení území svých zásadních členů (Německo, Francie). Nedělám si iluze, že by na ČR tolika státům záleželo. Ale kdo ví, třeba se to nikdy nedozvíme, ačkoli o tom pochybuju… a myslím, že to nebude dlouho trvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
25.9.14 16:02

Také jsem po delší době koukala na zprávy a bylo mi z toho všelijak…jedna jobovka za druhou…už to zase dlouho neudělám :)
popravdě se války bojím, ale muslimů víc…pronikají sem stále blíž, žena u nich nemá žádnou cenu a i celkově život…všechno jen pro jejich víru…o syna se bojím, aby nemusel do války a o dcery, aby jim neublížili nějací fanatici…
takže raději se na zprávy moc nekoukám (stačí, co si přečtu na netu-a to si vybírám)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
25.9.14 16:02

@quickyq
A z toho vzniká strach o syny, otce, bratry, manžely… nehledě na to, že by se těm nahoře moc líbila branná povinnost i pro ženy a to už je docela na střelbu do hlavy :roll: :roll: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
25.9.14 16:06
@Mari-KusKus píše:
@quickyq
A z toho vzniká strach o syny, otce, bratry, manžely… nehledě na to, že by se těm nahoře moc líbila branná povinnost i pro ženy a to už je docela na střelbu do hlavy :roll: :roll: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :poblion: :poblion: :poblion:

Ne, že líbila… ona je, protože musíme právní přepisy vykládát genderově korektně :-) Nehledě na to, že branná povinnost je stále, ale pouze při vyhlášení stavu ohrožení státu a platí pro všechny mezi 18-60, po 60 zaniká. Při ohrožení státu dojde k odvodu atd., v době míru je to jen papírové. A oni chtějí pouze zavést odvody, nikoli základní vojenskou službu, která byla zrušená. A argumentují tím, že v případě ohrožení státu se nebudou muset odvody zabývat a zrychlí se tím celý proces nastoupení odvedených do služby. No, je to prostě blbost, protože pokud dotyční neprojdou základní vojenskou službou, spíš ublíží sobě, než aby ochromili nepřítele :mrgreen: Neumím si svého dvacetiletého bratra představit, jak půjde k odvodu, pak ho v případě ohrožení povolají do zbraně a on nás bude bránit. Ty jo, uteče a půjde ještě sedět za dezerci, to bude asi tak jediné, co bude umět. A ani zvýšení počtu odvedených by naší armádě nepomohlo, vždyť nemáme výzbroj 8o

EDIT: gramatická chyba :oops:

Příspěvek upraven 25.09.14 v 16:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
25.9.14 16:09
@quickyq píše:
Ne, že líbila… ona je, protože musíme právní přepisy vykládát genderově korektně :-) Nehledě na to, že branná povinnost je stále, ale pouze při vyhlášení stavu ohrožení státu a platí pro všechny mezi 18-60, po 60 zaniká. Při ohrožení státu dojde k odvodu atd., v době míru je to jen papírové. A oni chtějí pouze zavést odvody, nikoli základní vojenskou službu, která byla zrušená. A argumentují tím, že v případě ohrožení státu se nebudou muset odvody zabývat a zrychlý se tím celý proces nastoupení odvedených do služby. No, je to prostě blbost, protože pokud dotyční neprojdou základní vojenskou službou, spíš ublíží sobě, než aby ochromili nepřítele :mrgreen: Neumím si svého dvacetiletého bratra představit, jak půjde k odvodu, pak ho v případě ohrožení povolají do zbraně a on nás bude bránit. Ty jo, uteče a půjde ještě sedět za dezerci, to bude asi tak jediné, co bude umět. A ani zvýšení počtu odvedených by naší armádě nepomohlo, vždyť nemáme výzbroj 8o
8o 8o 8o :palec: :palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
25.9.14 16:17
@Mari-KusKus píše:
8o 8o 8o :palec: :palec: :palec: :palec:

Co? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
25.9.14 16:21

Holky vy mě děsíte 8o tak abych se pomalu začala učit azbuku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
25.9.14 16:22
@Neliska píše:
Holky vy mě děsíte 8o tak abych se pomalu začala učit azbuku

Klídek, ono to není až tak strašně horké ;-) A stejně s tím nic neuděláme… my určitě ne. Ale s tou ruštinou - ja doufám, že se jí syn učit bude :mrgreen: (myslím, že bude důležitá a já ji neumím, muž teda joo :lol: :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
25.9.14 16:32

Tak ja vim ze nic neni cerne nebo bile.Vim ze nektere dohody jsou na oko.Ale asi jsem naivni, aspon doufam, ze nyni je spolecnost zase o kus dal a ze by poruseni pripadnych smluv ze strany NATO bylo nepripustne. Bohuzel nikdo do toho nevidi, myslim do pozadi techto sporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
25.9.14 16:41
@Atra píše:
Tak ja vim ze nic neni cerne nebo bile.Vim ze nektere dohody jsou na oko.Ale asi jsem naivni, aspon doufam, ze nyni je spolecnost zase o kus dal a ze by poruseni pripadnych smluv ze strany NATO bylo nepripustne. Bohuzel nikdo do toho nevidi, myslim do pozadi techto sporu.

Přirozenost člověka se nemění… po velkém konfliktu nastane obrovské sociální cítění, státy začínají skoro znovu, dál rostou. Ale růst nelze donekonečna, vývoj také ne. Na jaké úrovni byli Řekové, Římané? A jak dopadli? Totéž Egypt, Čína… určitě k novému společenskému uspořádání směřujeme. To už snad nikdo popřít nemůže. A tomu vždy předchází konflikt, který uspořádání změní a na jehož základech se vytvoří to nové uspořádání. Každá válka je vlastně vyústěním nespokojenosti a zároveň „rozežranosti“, takového toho pocitu, už jsme strašně na výši, vyvinutí, inteligentní, nám se nic stát nemůže. Je mi to líto, ale je to život, civilizace tímhle prochází periodicky stále.

Ale jinak jo, určitě je fajn žít v naivitě. Ostatně tohle není téma, na které se dá myslet denně, protože by se z toho člověk zbláznil. Stejně se tomu nevyhneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
25.9.14 16:54

No tak pak nevim co ceka nase deti? Dockaji se nejake budoucnosti, nebo jsem je porodila abych jim dala par let zivota…Tak kam myslis ze to tedy nyni smeruje? Rusko se pusti s Amerikou do sebe a semele vsechny okolo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
25.9.14 16:57
@quickyq píše:
Co? 8o

No vyznáš se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
25.9.14 16:58
@quickyq píše:
Přirozenost člověka se nemění… po velkém konfliktu nastane obrovské sociální cítění, státy začínají skoro znovu, dál rostou. Ale růst nelze donekonečna, vývoj také ne. Na jaké úrovni byli Řekové, Římané? A jak dopadli? Totéž Egypt, Čína… určitě k novému společenskému uspořádání směřujeme. To už snad nikdo popřít nemůže. A tomu vždy předchází konflikt, který uspořádání změní a na jehož základech se vytvoří to nové uspořádání. Každá válka je vlastně vyústěním nespokojenosti a zároveň „rozežranosti“, takového toho pocitu, už jsme strašně na výši, vyvinutí, inteligentní, nám se nic stát nemůže. Je mi to líto, ale je to život, civilizace tímhle prochází periodicky stále.Ale jinak jo, určitě je fajn žít v naivitě. Ostatně tohle není téma, na které se dá myslet denně, protože by se z toho člověk zbláznil. Stejně se tomu nevyhneme.

Nějak mi uniká smysl srovnání? :think:

• Citovat
  • Upravit
1486
25.9.14 17:01
@Menora píše:
Nějak mi uniká smysl srovnání? :think:

No, to, že nejde růstá stále dál… tudíž přijde další konflikt, znovu nové uspořádání společnosti. A tak nějak stále dokolečka dokola. (asi jsem nedopsala myšlenku, pokud to nebylo pochopeno) Srovnávám s příklady jako Řím atd., protože ti na tom byli podobně - vyspělí, přišel rozpad, nové uspořádání a dlouho, dlouho trvalo, než se zase další generace dostaly na stejnou úroveň.

Jako, tohle je můj pohled, možná to vypadá, že ho někomu nutím, to nee… ale tipuju, ze soukromých informací, že moc daleko od pravdy nejsem :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová