Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jinak, třeba jsem povrchní, ale já vím, že jsou konflikty stále, byly a budou, mě v tuto chvíli (a zabte mě za to) řeším, jaký to bude mít dopad u nás. To že dělá zvěrstvo v Africe a Kambodži, to né že by mi to bylo zcela jedno, to v žádným případě, ale člověk to má někde, že je to daleko, ale obavy tady jsou asi z toho, že je to už blízko a hlavně z toho, že neválčí nějaký no name státečky, ale USA a Rusko - tedy vyspělé národy, z toho je strach.
Ano bojím, kdo tvrdí že ne lže
Ale nepřipouštím si to. Jsem moc malý pán na to, abych kdyby na to došlo byla schopná válce zabránit. Pokud si ty duté hlavy nahoře usmyslí, že se do konfliktu zapojí, my s tím stejně nic nezmůžeme. Můžeme demonstrovat, stávkovat atp. ale víc nezmůžeme.
Nač si tím tedy kazit dny a noci. Žijme přítomností.
Jinak presne, neudelame s tim nic, kdyz si ti co o tom rozhoduji reknou, ze se bude valcit.Jen mi vadi, kdyz se tady zesmesnuji maminky, ktere z toho strach maji.
Jasný, nic s tím neuděláme, a měly bychom žít přítomností, ale to neznamená, že ten červíček obav nehlodá, a tom tady ta diskuse je.
@Atra Mam stejný názor a byl to důvod proč jsem na tu provokaci reagovala.
Holky, proboha, ten dotycky uzivatel/ka vam nema stat za reakci. Ta diskuse do te doby byla pekna, vecna… jako malokrltera tady na emiminu. Tak se urcite neobhajujte za svoje pohledy na vec ![]()
Presne, ten cervicek porad hloda.Je to pro to, ze mame deti.Ja porad verim, ze bude vse dobre.
Ted trochu z jiného soudku, od té doby co mám malou jsem přemýšlela o tom, jak přemýšlí ty matky, co mají za syny chodící bomby - prostě ty teroristy, co zabijou sebe a dalších x lidí, fakt může být něco silnějšího než mateřský cit a přirozený pud o zachování života a zdraví svého dítěte? To my prostě hlava nebere.
Co to to v nich vyvolává, opravdu jen fanatismum, ale ten přeci z něčeho pramení, co se jim stalo a děje, že došly až sem? Vše má svoji příčinu, co by se u vás muselo stát, aby jste byly tam, kde jsou ony? Moc nevěřím, že jsou tak jiní než my, přeci ty přirozené pudy jsou u všech stejné, ne?
@Neliska Tady jde o náboženský fanatismus.Je to jejich víra a přesvědčení. Oni neznají a nemají možnost poznat jiný svět. Jejich svět se opravdu od našeho liší. Myšleno extremismus. Normalni je sve děti milovat a chránit.
V NY v kostele, blízko dvojčat je památník obětem. Je tam taky poděkování českým hasičům. Máme tam i naší vlajku.Tak jenom, aby se neříkalo, že se ve světě o Česku nic neví atd. Navštivte kostel a buďte hrdí na to, kde. žijete. MPř
@Neliska Ja si myslim, samozrejme nevim jestli je to tak, zadnou takovou zemi jsem nenavstivila, ale ze 100× recena lez se stane jednou pravdou.Zeny jsou vychovane v urcitem modelu, od mala neznaji jiny zivot. Takze jim asi prijde normalni ze jejich synove umiraji takovym zpusobem.Pro nas je to nepochopitelne. Navic veri ze smrt neni konec, ze se jim dostane odmeny.
http://www.novinky.cz/…novkami.html třeba tohohle se bojím, že to bude i u nás…