Válka od 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1486
25.9.14 17:02
@Mari-KusKus píše:
No vyznáš se :)

Práce ;-) (a ne, nepracuju ani v armádě, ani na obraně :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
25.9.14 23:01

To s tím, že se dějiny stále opakují souhlasím - nejde nesouhlasit, když je to historicky doloženo. Jen jsem stále naivně myslela, že už jsme dál, teď tomu přestávám věřit. Jinak, opravdu nelze vymyslet uspořádání, které by vyhovovalo všem - myslím tím třeba i komunismus ve své původní naivní podobě, ne to zvěrstvo, co se z komunismu stalo. Budeme na to někdy připraveni, nebo je to prostě přirozené se stále chovat jako v džungli a tolerovat právo silnějšího, nevidíte například řešení v matriarchátu? Vždyť kdyby nějakou formou vládly ženy, tak ty přeci myslí na potomky a žádnému konfliktu - který je zcela jistě zapříčiněn egem mužů, by nedošlo. Nevím, nejsem ani komunistka ani feministka ani věříci, jen prostě přemýšlím, co by nás jakože spasilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
26.9.14 08:48
@Neliska píše:
To s tím, že se dějiny stále opakují souhlasím - nejde nesouhlasit, když je to historicky doloženo. Jen jsem stále naivně myslela, že už jsme dál, teď tomu přestávám věřit. Jinak, opravdu nelze vymyslet uspořádání, které by vyhovovalo všem - myslím tím třeba i komunismus ve své původní naivní podobě, ne to zvěrstvo, co se z komunismu stalo. Budeme na to někdy připraveni, nebo je to prostě přirozené se stále chovat jako v džungli a tolerovat právo silnějšího, nevidíte například řešení v matriarchátu? Vždyť kdyby nějakou formou vládly ženy, tak ty přeci myslí na potomky a žádnému konfliktu - který je zcela jistě zapříčiněn egem mužů, by nedošlo. Nevím, nejsem ani komunistka ani feministka ani věříci, jen prostě přemýšlím, co by nás jakože spasilo.

Podle mě ne, protože od své podstaty jsme naprogramováni, že jen silnější přežije apod., není pro nás přirozené, aby se všichni milovali - války o území, suroviny atd. prostě budou, a dokonce budou postupně sílit, podle toho, kde co bude docházet.

A k matriarchátu asi jen tolik, že to člověku taky není úplně přirozené - resp. uctívat ženu jako rodičku, matku, nositelku nové generace, jaku tu důležitější, to asi ano. Zároveň ženy samy se ale staví spíš do pozice té druhé… protože jsme doma s dítětem, muž vedle toho buduje kariéru, muž víc zabezpečuje rodinu finančně, materiálně, žena k tomu spíše jen přispívá, a vnáší to duchovno. Např. já, ač jsem fakt velká kariéristka, a můj syn je tomu maličko podřízený, tak i tak u nás je muž ten, co chodí do práce, a já jsem doma (ne stále, a už to vlastně končí, ale jsem). A za další - podle mě ani ženy, natož muži nejsou schopní opustit svoje role a změnit to. Nehledě na to, že to by k tomu postupně něco muselo dozrávat… a to se neděje. Takže v matriarchát nevěřím. A dokonce tedy bych ho ani nechtěla - moje zkušenost s kolektivem žen, které byly na vedoucích pozicích, případně já jako jejich vedoucí, je fakt špatná. Nemyslím si, že to by něčemu pomohlo.

No a komunismus - ty myšlenky tady byly i dřív, že. Vesnice, kde bylo vše společné, žádný majetek atd. atd. - a taky to nevyšlo. Já si totiž ani nemyslím, že už ta základní myšlenka je správná - on si každý rovný být nemůže, právě kvůli té přirozenosti člověka, že silnější přežije. A přeci nebudeme ty nejsilnější potlačovat, aby ti nejslabší měli pocit, že jsou všichni stejní, pak by nemohlo docházet ani k dalšímu vývoji.

(Ono, já úplně nesouhlasím ani s moderním demokratickým uspořádáním - čím dál více věcí nechat rozhodovat lidi, prvky přímé demokracie jako referenda atd., mám totiž pocit, že je tolik lidí bez všeobecného rozhledu, bez zájmu, masa, která se dá tak krásně zmanipulovat, že ani takoví lidé rozhodovat nemohou. Ale je pravda, že jsem nikdy nad ideální uspořádání neuvažovala… no, bylo by to zajímavé téma na doktorskou práci na politologii :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
26.9.14 12:19

@quickyq asi se chytám věcí co už byly a neuspěly, chtělo by to vymyslet asi něco úplně nového, protože v kapitalismus nevěřím. I když v matriarchát já přeci jen trochu věřím. I když zásadní problém vidím v tom, že ženy nejsou tak kamarádíčkovské jako chlapy, ženy spíš smýšlí do rodiny a muži ven. Nynější problém vidím v tom, že nemáme tzv. elitu, za kterou by člověk šek a které by věřil, která by jej inspirovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
26.9.14 12:48
@Neliska píše:
@quickyq asi se chytám věcí co už byly a neuspěly, chtělo by to vymyslet asi něco úplně nového, protože v kapitalismus nevěřím. I když v matriarchát já přeci jen trochu věřím. I když zásadní problém vidím v tom, že ženy nejsou tak kamarádíčkovské jako chlapy, ženy spíš smýšlí do rodiny a muži ven. Nynější problém vidím v tom, že nemáme tzv. elitu, za kterou by člověk šek a které by věřil, která by jej inspirovala.

Ne, neber to tak, že ti chci tvůj názor za každou cenu vyvracet ;-) Spíš argumentuju zase svým pohledem. Sama jsem zvědavá, jak to všechno nakonec bude.

No, ono následování elity… nejdřív bychom měli mít snahu elitu vytvořit, ale když už se něco takového zná, většina lidí toho dotyčného okamžitě začne shazovat atd. Ono je to těžké, Češi jsou v tomhle zvláštní národ. I když ne o moc jiní, než okolní státy. (a to říkám jako někdo, kdo žil dlouho mimo ČR a zároveň jsem opravdu velký patriot)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
28.9.14 00:17

Koukám, že v diskusích se objevila podobná témata, takže o tom přemýšlí stále více lidí, do konce léta jsem neviděla žádnou podobnou diskusi na podobné téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
28.9.14 00:27
@Neliska píše:
Koukám, že v diskusích se objevila podobná témata, takže o tom přemýšlí stále více lidí, do konce léta jsem neviděla žádnou podobnou diskusi na podobné téma.

Koukala jsem taky… no, jen mi to přijde legrační, tolik stejných témat na maminkovském webu. Pravděpodobně o tom maminky, kvůli svým dětem, přemýšlejí nějak častěji… zvláštní. Pro mě super téma, asi z toho udělám nějakou práci :mrgreen: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.14 00:29

Děvčata :-D Válka už dávno začala, buď je to o islámský stá nebo rusko s EU, zastavit se to nedá. Založte radši diskuzi - strach ze smrti…i když ta bude takyasi nic moc…:-D Tak si toho života běžte prvně užít…GO!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
28.9.14 09:24

To je ale legrace vid, tebe to treba nestresuje, spoustu jinych maminek ale ano. Libi se mi nazory typu, uz aby to tady rachlo, stejne si lidi nezaslouzi tady byt.Vzdy rikam, tak jo, postavte se do rady a jdete to vyridit prvni sami se sebou a svymi rodinami. Kdyby se skutecne neco stalo, tak ti, co tyhle hesla vykrikuji budou prvni brecet.Nema cenu to tady asi rozebirat, nikdo to neovlivni.Ale delat si z toho legraci a potazmo z maminek ktere se toho boji, mi prijde docela trapny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
28.9.14 10:48

@karolina516 Jako nezlob se, ale světová válka není. Z tvého příspěvku je mi smutno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
28.9.14 10:59

@karolina516 Napiš v které válce si byla. Když tady šíříš informace, tak by si to měla obhájit. Já se smrti nebojím ani říkat pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
28.9.14 11:22

Ja nemluvim o sobe, ani jsem tuto diskuzi nezakladala.Jen mi vadi pristup nekterych lidi, ze si z ostatnich, kteri z te valky strach maji, delaji legraci. Pravda je ta, ze konflikt (ukrajina, syrie) tady dlouho nebyl. Ze to co by se z toho mohlo vyvynout by se nelibylo nikomu z nas. Co je v pozadi techto konfliktu nikdo nevi.Ja mam jedno dite a druhe cekam v prosinci a to co chci, je budoucnost pro me deti.Asi jako kazda mama. Proto si z toho prcu nedelam a maminky, ktere zde zakladaji diskuzi na toto tema chapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
28.9.14 11:24

To jestli se bojis smrti budes doopravdy vedet az pred ni skutecne budes stat, protoze smrt jako takova je kolobeh, umirani je ovsem neco zcela jineho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
28.9.14 11:34

Važ si místa, kde si se narodila, každý den poděkuj za starou dobrou Evropu. Mohla si se narodit v Africe, kde teď lékaři bez hranic zápasí s ebolou, v Izraeli a další místa. Dám ti radu do života. Negativní myšlení ti nedá pozitivní život. Pozor z tvého příspěvku zazněla Pýcha a ta vždy předchází pád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
28.9.14 11:44

Jééé a já jsem se divila, že ještě před příspěvkem @karolina516 se tu názory lidí respektovali, asi to byla jen otázka času, kdy se to tady zvrhne do klasických koleji zdejších diskusí ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová