Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Muzu se zeptat jak na to manzel prisel? Ne ze bych fandila jedne nebo druhe strane, ale neni NATO postavene - vsichni za jednoho, jeden za vsechny? Strach z valky mam take, ale porad doufam, ze ti kteri o takovych vecech rozhoduji, nejsou uplne mimo a ze vi, co by nasledovalo.
@Tereza1986 píše:
O druhé světové jsem zrovna chtěla psát. Poslední dobou mám před očima filmy, kde rozdělí matku, otce a dítě… Brrr, tohle zažít, tak nevím. Bojím se snad všeho-od té doby, co mám dítě.
To je moje noční můra, že se něco stane a někdo mi vytrhne malou z náručí ![]()
@smurfka Ahoj,tvůj manžel je hrdina-o tom žádná. Mocní světa bojují proti zlu.Ja za sebe je podporuji v tom, že proti lásce je každá moc schoulená a věřím, že s láskou má svět naději na pokračování. Nenechám se strašit. I když situace mne rve srdce z těla a další události taky. Nemám strach u mne je to soucit s civilisty.
@Tečička píše:
To je moje noční můra, že se něco stane a někdo mi vytrhne malou z náručí
Viděla jsem nedávno v rámci vzdělávání Sophiinu volbu s Meryl Streep, bylp to za poslední dobu to nejhnusnější, cp jsem viděla. Myslím tu volbu konkrétně, herečka i film byli skvělí, napsal to Styron, kterýž se o to hodně zajímal.
@Mari-KusKus já to četla i viděla jako film. Zlatě, že žijeme v této době a prosím ať ten mír a klid vydrží.
@Mari-KusKus Tak to jsme na tom podobně. Já se dojímala u filmu Madisonské mosty a Streepovou mám ráda. Obdiv za výkon v muzikálu Mama Mia.
@Tečička píše:
To je moje noční můra, že se něco stane a někdo mi vytrhne malou z náručí
To teda jo
U filmu s tímhle tématem si občas představím, co bych dělala. Obávám se, že bych jim v koncentráku naběhla na ty elektrické dráty. Protože přijít o rodinu a přežít takovou hrůzu, jaká tam byla, s tím bych se nikdy nesrovnala.
@Mari-KusKus píše:
Viděla jsem nedávno v rámci vzdělávání Sophiinu volbu s Meryl Streep, bylp to za poslední dobu to nejhnusnější, cp jsem viděla. Myslím tu volbu konkrétně, herečka i film byli skvělí, napsal to Styron, kterýž se o to hodně zajímal.
Stačilo mi o tom číst… ![]()
@Tereza1986 Dcera mela tuto knihu jako povinnou na gymplu. Přesně již nevím v jakém ročníku. Měla taky problém to zpracovat. Zpracovala to az v osmnácti, kdy se školou byli v Terezíně. Pochopila, že současný svět toto nedovolí. K maturitě si vybrala knihy s veselejší tématikou. Není to čtení pro každého. Přeju krásný den a mír v duši.
@Mari-KusKus píše:
Viděla jsem. Je to strašné ![]()
@Atra píše:
Muzu se zeptat jak na to manzel prisel? Ne ze bych fandila jedne nebo druhe strane, ale neni NATO postavene - vsichni za jednoho, jeden za vsechny? Strach z valky mam take, ale porad doufam, ze ti kteri o takovych vecech rozhoduji, nejsou uplne mimo a ze vi, co by nasledovalo.
Tak, že pro USA nejsem absolutně strategickou zemí, navíc stále nás víceméně řadí svět do sféry vlivu Ruska. A ostatně mi sami k Rusku inklinujeme také - jsou nám bližší mentalitou, vším. A jediné, proč by nás kdo bránil, tak jen proto, že máme společné hranice s Německem. Ale EU už by na NATO tlačila v případě přesunutí konfliktu k hranicím SK, Maďarska… protože by to ohrožovalo EU jako takovou. Ale nemám iluzi, že by to nedopadlo podobně jako v Mnichově, tj. pro udržení starého, „tvrdého“ jádra EU a její funkčnosti obětovat SK, ČR a mít klid. Ano, nevěřím, že by se kvůli nám NATO nebo USA přetrhly.
Ano NATO by mělo fungovat jako jeden za všechny, všichni za jednoho…ALE všechny smlouvy se dají vypovědět..sice třeba pod tučnou pokutou a mezinárodní ostudou, ale dá se..Navíc když si nějaká země řekne, že je pro ně spolupráce s Ruskem opravdu strategická, duležitá a nevyhnutelná ( řekněme se to na rovinu, Rusko ovládá skoro celou Evropu svým mezinárodním obchodem, navíc jaderné zbraně, atd ), tak prostě odmítne a je..neztratí spolupráci z Ruskem, neztratí životy vojáků nedejbože civilistů..ano bude asi potom z NATA vyloučeno, jak říkám zaplatí asi tučnou pokutu ale pokud je to furt vyjde levnější než ztratit Rusko, tak ![]()
@smurfka píše:
Ano NATO by mělo fungovat jako jeden za všechny, všichni za jednoho…ALE všechny smlouvy se dají vypovědět..sice třeba pod tučnou pokutou a mezinárodní ostudou, ale dá se..Navíc když si nějaká země řekne, že je pro ně spolupráce s Ruskem opravdu strategická, duležitá a nevyhnutelná ( řekněme se to na rovinu, Rusko ovládá skoro celou Evropu svým mezinárodním obchodem, navíc jaderné zbraně, atd ), tak prostě odmítne a je..neztratí spolupráci z Ruskem, neztratí životy vojáků nedejbože civilistů..ano bude asi potom z NATA vyloučeno, jak říkám zaplatí asi tučnou pokutu ale pokud je to furt vyjde levnější než ztratit Rusko, tak
Přesně tak, nehledě na to, že ono to mezinárodní právo je silné hlavně v dobách míru, jakmile se rozhoří nějaký konflikt, tak to mezinárodní právo poměrně oslabuje svojí pozici… a většina stran na něj kašle, dodržuje jakž takž ty základy, ale ani to někdy ne.
A hlavně, pokud by se rozhořel nějaký velký konflikt Rusko vs EU/USA atd., tak si uvědomme, že USA po nás bude chtít, aby letouny startovaly z našich základen - kvůli doletu atd. (a z Polska atd. samozřejmě, nejen od nás) Jenže Češi by v tomhle raději měli odmítnout, protože Rusko pak nezasáhne přímo USA, to je daleko a odezva by byla horší, odneseme to my… a náš národ tohle není schopný ustát. Ano, mezinárodní politika fakt není hračka, vymanévrovat tak, aby došlo k co nejmenším ztrátám v případě konfliktu. ![]()
Ale zpět k otázce zakladatelky - já osobně si nemyslím, že máme čekat nějaký obrovský konflikt typu II. světová válka, ale celosvětový konflikt čekám. Jen ne s islamisty, tomu nevěřím, že se přesune do Evropy. Mnohem větší strach mám právě z Ruska vs USA a jak to odneseme my. Protože v tomhle případě by to přímo naše území zasáhlo.
@quickyq
přesně..Sýrie a islámisté jsou daleko a tam stejně vtrhnou američani jako do Iráku a všechny je tam pobijou ( bohužel i civilisty - ty stejně těm teroristům bohužel pomáhají nejvíc - neříkám že dobrovolně )
ale Rusko je za hranicema a myslím že to nás zasáhne hodně no..
a usa se na nas z vysoka vyprdne..
@smurfka píše:
@quickyq
přesně..Sýrie a islámisté jsou daleko a tam stejně vtrhnou američani jako do Iráku a všechny je tam pobijou ( bohužel i civilisty - ty stejně těm teroristům bohužel pomáhají nejvíc - neříkám že dobrovolně )
ale Rusko je za hranicema a myslím že to nás zasáhne hodně no..![]()
a usa se na nas z vysoka vyprdne..
Tak tak… toho se bojím mnohem víc… pro USA budeme nic, EU žádné jednotky nemá, OSN je k ničemu (sice méně k ničemu než dříve Společenství národů, ale i tak). Z tohodle dobrý pocit nemám, buď nás to hodně zasáhne vojensky, nebo dopadneme podobně jako za protektorátu - holt budeme obětování pro mír.