Válka od 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
220
25.9.14 09:23

Muzu se zeptat jak na to manzel prisel? Ne ze bych fandila jedne nebo druhe strane, ale neni NATO postavene - vsichni za jednoho, jeden za vsechny? Strach z valky mam take, ale porad doufam, ze ti kteri o takovych vecech rozhoduji, nejsou uplne mimo a ze vi, co by nasledovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
25.9.14 09:43
@Tereza1986 píše:
O druhé světové jsem zrovna chtěla psát. Poslední dobou mám před očima filmy, kde rozdělí matku, otce a dítě… Brrr, tohle zažít, tak nevím. Bojím se snad všeho-od té doby, co mám dítě.

To je moje noční můra, že se něco stane a někdo mi vytrhne malou z náručí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
25.9.14 09:45

@smurfka Ahoj,tvůj manžel je hrdina-o tom žádná. Mocní světa bojují proti zlu.Ja za sebe je podporuji v tom, že proti lásce je každá moc schoulená a věřím, že s láskou má svět naději na pokračování. Nenechám se strašit. I když situace mne rve srdce z těla a další události taky. Nemám strach u mne je to soucit s civilisty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
25.9.14 10:26
@Tečička píše:
To je moje noční můra, že se něco stane a někdo mi vytrhne malou z náručí :zed:

Viděla jsem nedávno v rámci vzdělávání Sophiinu volbu s Meryl Streep, bylp to za poslední dobu to nejhnusnější, cp jsem viděla. Myslím tu volbu konkrétně, herečka i film byli skvělí, napsal to Styron, kterýž se o to hodně zajímal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Malen
25.9.14 10:33

@Mari-KusKus já to četla i viděla jako film. Zlatě, že žijeme v této době a prosím ať ten mír a klid vydrží.

• Citovat
  • Upravit
785
25.9.14 10:46

@Mari-KusKus Tak to jsme na tom podobně. Já se dojímala u filmu Madisonské mosty a Streepovou mám ráda. Obdiv za výkon v muzikálu Mama Mia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
25.9.14 10:57
@Tečička píše:
To je moje noční můra, že se něco stane a někdo mi vytrhne malou z náručí :zed:

To teda jo :,( U filmu s tímhle tématem si občas představím, co bych dělala. Obávám se, že bych jim v koncentráku naběhla na ty elektrické dráty. Protože přijít o rodinu a přežít takovou hrůzu, jaká tam byla, s tím bych se nikdy nesrovnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
25.9.14 10:58
@Mari-KusKus píše:
Viděla jsem nedávno v rámci vzdělávání Sophiinu volbu s Meryl Streep, bylp to za poslední dobu to nejhnusnější, cp jsem viděla. Myslím tu volbu konkrétně, herečka i film byli skvělí, napsal to Styron, kterýž se o to hodně zajímal.

Stačilo mi o tom číst… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
25.9.14 11:42

@Tereza1986 Dcera mela tuto knihu jako povinnou na gymplu. Přesně již nevím v jakém ročníku. Měla taky problém to zpracovat. Zpracovala to az v osmnácti, kdy se školou byli v Terezíně. Pochopila, že současný svět toto nedovolí. K maturitě si vybrala knihy s veselejší tématikou. Není to čtení pro každého. Přeju krásný den a mír v duši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
25.9.14 13:24
@Mari-KusKus píše:

Viděla jsem. Je to strašné :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
25.9.14 15:21
@Atra píše:
Muzu se zeptat jak na to manzel prisel? Ne ze bych fandila jedne nebo druhe strane, ale neni NATO postavene - vsichni za jednoho, jeden za vsechny? Strach z valky mam take, ale porad doufam, ze ti kteri o takovych vecech rozhoduji, nejsou uplne mimo a ze vi, co by nasledovalo.

Tak, že pro USA nejsem absolutně strategickou zemí, navíc stále nás víceméně řadí svět do sféry vlivu Ruska. A ostatně mi sami k Rusku inklinujeme také - jsou nám bližší mentalitou, vším. A jediné, proč by nás kdo bránil, tak jen proto, že máme společné hranice s Německem. Ale EU už by na NATO tlačila v případě přesunutí konfliktu k hranicím SK, Maďarska… protože by to ohrožovalo EU jako takovou. Ale nemám iluzi, že by to nedopadlo podobně jako v Mnichově, tj. pro udržení starého, „tvrdého“ jádra EU a její funkčnosti obětovat SK, ČR a mít klid. Ano, nevěřím, že by se kvůli nám NATO nebo USA přetrhly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
25.9.14 15:32

Ano NATO by mělo fungovat jako jeden za všechny, všichni za jednoho…ALE všechny smlouvy se dají vypovědět..sice třeba pod tučnou pokutou a mezinárodní ostudou, ale dá se..Navíc když si nějaká země řekne, že je pro ně spolupráce s Ruskem opravdu strategická, duležitá a nevyhnutelná ( řekněme se to na rovinu, Rusko ovládá skoro celou Evropu svým mezinárodním obchodem, navíc jaderné zbraně, atd ), tak prostě odmítne a je..neztratí spolupráci z Ruskem, neztratí životy vojáků nedejbože civilistů..ano bude asi potom z NATA vyloučeno, jak říkám zaplatí asi tučnou pokutu ale pokud je to furt vyjde levnější než ztratit Rusko, tak :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1486
25.9.14 15:39
@smurfka píše:
Ano NATO by mělo fungovat jako jeden za všechny, všichni za jednoho…ALE všechny smlouvy se dají vypovědět..sice třeba pod tučnou pokutou a mezinárodní ostudou, ale dá se..Navíc když si nějaká země řekne, že je pro ně spolupráce s Ruskem opravdu strategická, duležitá a nevyhnutelná ( řekněme se to na rovinu, Rusko ovládá skoro celou Evropu svým mezinárodním obchodem, navíc jaderné zbraně, atd ), tak prostě odmítne a je..neztratí spolupráci z Ruskem, neztratí životy vojáků nedejbože civilistů..ano bude asi potom z NATA vyloučeno, jak říkám zaplatí asi tučnou pokutu ale pokud je to furt vyjde levnější než ztratit Rusko, tak :nevim:

Přesně tak, nehledě na to, že ono to mezinárodní právo je silné hlavně v dobách míru, jakmile se rozhoří nějaký konflikt, tak to mezinárodní právo poměrně oslabuje svojí pozici… a většina stran na něj kašle, dodržuje jakž takž ty základy, ale ani to někdy ne.

A hlavně, pokud by se rozhořel nějaký velký konflikt Rusko vs EU/USA atd., tak si uvědomme, že USA po nás bude chtít, aby letouny startovaly z našich základen - kvůli doletu atd. (a z Polska atd. samozřejmě, nejen od nás) Jenže Češi by v tomhle raději měli odmítnout, protože Rusko pak nezasáhne přímo USA, to je daleko a odezva by byla horší, odneseme to my… a náš národ tohle není schopný ustát. Ano, mezinárodní politika fakt není hračka, vymanévrovat tak, aby došlo k co nejmenším ztrátám v případě konfliktu. :nevim:

Ale zpět k otázce zakladatelky - já osobně si nemyslím, že máme čekat nějaký obrovský konflikt typu II. světová válka, ale celosvětový konflikt čekám. Jen ne s islamisty, tomu nevěřím, že se přesune do Evropy. Mnohem větší strach mám právě z Ruska vs USA a jak to odneseme my. Protože v tomhle případě by to přímo naše území zasáhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
25.9.14 15:47

@quickyq
přesně..Sýrie a islámisté jsou daleko a tam stejně vtrhnou američani jako do Iráku a všechny je tam pobijou ( bohužel i civilisty - ty stejně těm teroristům bohužel pomáhají nejvíc - neříkám že dobrovolně )
ale Rusko je za hranicema a myslím že to nás zasáhne hodně no.. :,( :nevim: a usa se na nas z vysoka vyprdne..

• Citovat
  • Upravit
1486
25.9.14 15:50
@smurfka píše:
@quickyq
přesně..Sýrie a islámisté jsou daleko a tam stejně vtrhnou američani jako do Iráku a všechny je tam pobijou ( bohužel i civilisty - ty stejně těm teroristům bohužel pomáhají nejvíc - neříkám že dobrovolně )
ale Rusko je za hranicema a myslím že to nás zasáhne hodně no.. :,( :nevim: a usa se na nas z vysoka vyprdne..

Tak tak… toho se bojím mnohem víc… pro USA budeme nic, EU žádné jednotky nemá, OSN je k ničemu (sice méně k ničemu než dříve Společenství národů, ale i tak). Z tohodle dobrý pocit nemám, buď nás to hodně zasáhne vojensky, nebo dopadneme podobně jako za protektorátu - holt budeme obětování pro mír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová