Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jenže naši mi pak říkaj, ať jim to taky řeknu, že to takhle nejde, že když to říkají sami, tak jsou taky špatní.
Tak to se hold o něj budete muset starat na do smrti ![]()
@Anonymní píše:
Jenže naši mi pak říkaj, ať jim to taky řeknu, že to takhle nejde, že když to říkají sami, tak jsou taky špatní.
No ale jak vidíš, končí to hádkou, brácha si to nepřeje a je to k ničemu. Tak se na to vykašli a nech vaše, ať jednají, jak myslí. U nás v širší rodině taky nejsme všichni na tom finančně stejně. Když si jedni pořídí auto, druzí třeba řeknou, na to bysme museli dělat roky atd. Prostě běžná reakce. Jedni mají bazén, druzí ne. Závist tam není, prostě je to jen okomentování.
Znám lidi, kteří jezdili několikrát ročně na dovolenou a doma zařízení nic moc, dokonce snad spali tuším na matracích. Prostě naprosto jiné priority než co je považováno za správné. Je to o životním stylu. Pokud malá není hladová, neřešila bych to. A jestli jde o ty obědy, tak ať jí je rodiče platí, jestli chtějí, ale nic víc než to, co je dá se říct v normě pro vnučku od prarodičů, bych nedávala.
Příspěvek upraven 03.10.14 v 13:02
@Anonymní píše:
Takže to není tvůj názor, ale děláš mluvčího rodičům? Bavte se s ním o jiných věcech než jsou finance, a když oni začnou naznačovat, nereagujte na to.
@Livlin To ne, je to i můj názor. Ono je to takový těžký to neřešit. Když se třeba v létě jedeme všichni koupat a oni by jeli rádi s náma, ale nemají peníze. No tak holt jim ten vztup někdo z nás zaplatí vždycky. Ale už nás ot takhle nebaví a oni to berou jako samozřejmost.
A ano bohužel z toho mám pocit viny, protože i když si racionálně řeknu, že si za to můžou sami, že by se mohli víc snažit. Tak když prostě vím, že s náma někam nemůžou protože na to nemaj, mám výčitky že jsem jim to nezaplatila.
Ne že na to nemaj, oni na to nechtějí mít… Prostě jim to tak vyhovuje jsou spokojení a před vámi se litujou a čekaj co z koho kápne
@Anonymní píše:
A ano bohužel z toho mám pocit viny, protože i když si racionálně řeknu, že si za to můžou sami, že by se mohli víc snažit. Tak když prostě vím, že s náma někam nemůžou protože na to nemaj, mám výčitky že jsem jim to nezaplatila.
A říkají to tak, že čekají, že se jim to zaplatí, jak píše @svituska nebo je to jen takové povzdychnutí. Ono je to tedy ve výsledku jedno, já bych řekla, co se dá dělat a jela sama ![]()
Hele moje pratchýně má dvě děti - tchána a jeho starší sestru, tchán si postavil barák před 22roky (před nedávnem ho splatili…ale už pár let postupně rekonstruujeme celý barák-okna, kotelna…)a maminku si tu nastěhoval(to je ok přeci jen je tu místo), jeho sestra celý život žije v paneláku ve 4+1,díky tomu že ona byla ženou v domácnosti 15let a on je alkoholik jezdí do dneška škodou 120kterou dostali od mamky kdysi dáávno
Pokaždé když přijede má blbé kecy, když si tchánovci koupili nové auto tak svému vlastnímu bratrovi řekla že by mu ho nejraději ojela klíčem a podobné kecy má neustále
Pratchýně(její mamka) je každý měsíc dotuje(ikdyž oba pracují) furt jim něco dává a podobně…neviděla, bych na tom možná až tak nic hrozného(ale já bych to nedělala) do chvíle kdy jsme zjistili že si drahá dcerunka takhle našetřila na nový 4+1byt… a ted jim už dva roky nadále takto přispívá na nájem bytu ve kterém nikdo nežije a rekonstruují ho…tchýně toto tíma babičce nadhodila…oničem neví a nechápala co jí to vykládáme-vždyt na co by ten byt měla že je to blbost takže dodnes si myslí že my jsme jí kecali ale dcery se nezeptá(ta je totiž svatá
)
takže vlastní dcera jí už x let využívá jako svou pokladničku
neřešíme to protože bychom byli všichni za nejhorší…ale čekám kdy příjde den a tchán ji(sestře) toto vmete do tváře…ona o tom neví že to víme
@Anonymní píše:
Byly byste schopné se s takovým bratrem normálně bavit a ignorovat věty typu. „No to my bysme tam sváma nemohly máme 100 do výplaty.“?
Jo, neodkopla bych ho. Prestala bych ty reci brat vazne, pomahala pouze tim, ze neco koupim diteti.Nasi taky platily obema bratrancum ridicaky, protoze stryc se zenou by jim je nezaplatily ackoliv na cigara maji.Ale bavila bych se s nimi, lidi nezmenis, ale je skoda kvuli tomu prijit o cast rodiny.
@Anonymní píše:
A proč by měli s vámi vůbec někam chodit? Jestli je ti líto neteře, vezměte ji sebou. Když se od bratra trochu odtáhneš, nebudeš všechno vědět a bude ti lépe. On svou matku má, ty mu ji nedělej.
@Anonymní píše:
@Livlin To ne, je to i můj názor. Ono je to takový těžký to neřešit. Když se třeba v létě jedeme všichni koupat a oni by jeli rádi s náma, ale nemají peníze. No tak holt jim ten vztup někdo z nás zaplatí vždycky. Ale už nás ot takhle nebaví a oni to berou jako samozřejmost.
Vy spolu všichni bydlíte v jednom domě? Jak se oni dozví, že se jedete koupat?
@Kobliha51 Tak my se spolu celá rodina dost bavíme. (ted teda už moc ne) Nebydlíme spolu.
@Anonymní píše:
Byly byste schopné se s takovým bratrem normálně bavit a ignorovat věty typu. „No to my bysme tam sváma nemohly máme 100 do výplaty.“?
Pokud je to opravdu tak, že na brigádu se jim nechce, tak bych mu to nedarovala a řekla bych mu otevřeně ať si jde naříkat někam jinam, že já to nemíním poslouchat, když není ani jeden z nich ochoten udělat něco proto, aby se měli lépe. Nejsem v tomhle zastánce velké diplomacie. A vím proč. Naši bohužel jednoho bráchu taky věčně v dobré víře „podporovali“ a dopadlo to tak, že přítelkyně se synem od něj dávno odešla, on není schopen vydělat si ani pořádně na sebe a ve 45 letech bydlí u našich
Někdy je dobré nechat toho dotyčného nabít si držku, aby se vzpamatoval… Dodnes když tam přijedu se svoji rodinou na návštěvu, tak se můžu hanbou propadnout
Manžel je naštěstí v pohodě, bere to tak, že rodinu si člověk prostě nevybírá a s našimi si moc rozumí. Brácha ale přede mnou nevyskakuje, většinou je celý den v trapu, když tam jsme, on ví, že já mu nedaruji nic, kdyby hodil nějakou nemístní poznámku. Takže ne, tohle bych ani náhodou netolerovala
Omlouvám se za NN ![]()