Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny budoucí maminky
Bude mi teď 21. Od prosince neberu HA a včera jsem si po neskutečných a divných křečích v podbřišku uvědomila, že mám 9 dní zpoždění MS
Tak jsem si běžela udělat test (Predictor Early - 89,–) a jsou tam //
Jen jsem teď v Praze, kde neznám moc lidí a nevím jak to vše budu zvládat ![]()
Terrrka píše:
Zdravím všechny budoucí maminkyBude mi teď 21. Od prosince neberu HA a včera jsem si po neskutečných a divných křečích v podbřišku uvědomila, že mám 9 dní zpoždění MS
Tak jsem si běžela udělat test (Predictor Early - 89,–) a jsou tam //
Jen jsem teď v Praze, kde neznám moc lidí a nevím jak to vše budu zvládat
Pokud máš ochotnýho chlapa, vše zvládneš…taky jsem mimo rodinu a známý a dá se to zvládnout ![]()
taky mám manžela furt v práci…měla jsem z toho taky strach že to nedám a vidíš…malá má 8 měsíců a já jsem zase těhotná ![]()
Tak to gratuluji
Já neříkám,že to nezvládnu, jen je lepší to mít s kým probrat
![]()
Terrrka píše:
Tak to gratulujiJá neříkám,že to nezvládnu, jen je lepší to mít s kým probrat
![]()
Ahojky,neboj,mas nas,ze holky?radi poradime,pak poradis ty nam a tak to tady jde ![]()
jasna vec- na pokec budeme stejne lepsi nez chlap ![]()
ten ani neudrzi v hlave ze mam jit na kontrolu, natoz aby se me sam zeptal jak jsem dopadla-proste hlava derava ![]()
katka27
a objednat se muzes uz ted-ja se taky objednala hnedka jak jsem to zjistila-jen to sestricka vypocitala abych uz byla 6tt a aby tam uz bylo neco videt-takze jdu ted v patek a objednana jsem uz 14 dni ![]()
Díky, holky
Já se budu teď taky objednávát, jen musim dojet až na šumavu…jéé ta cesta mě asi zabije, není mi úplně dobře ![]()
Já právě taky čekám, abych šla k doktorce až po 6. týdnu, že už něco bude vidět na ultrazvuku. Ale ještě to nechci zakřiknout
. Ale příští týden se už objednám
.
Papia píše:
jasna vec- na pokec budeme stejne lepsi nez chlap
ten ani neudrzi v hlave ze mam jit na kontrolu, natoz aby se me sam zeptal jak jsem dopadla-proste hlava deravakatka27
a objednat se muzes uz ted-ja se taky objednala hnedka jak jsem to zjistila-jen to sestricka vypocitala abych uz byla 6tt a aby tam uz bylo neco videt-takze jdu ted v patek a objednana jsem uz 14 dni
Lucinatko a Katka vitam vas.Mila katko hlavne prosim te moc necti o takovych problemech ,jo stava se to.Ale rekni si me se to nestane a vubec si to nepripousej aby sis to neprivolala.Ja cekam 4 dite.A nikdy me nenapadlo ze by melo byt neco spatne.Jak jsem mela na testu ducha tak jsem byla v tom a basta ,smitec,zadny dalsi testy jsem si uz nedelala.A navic vsechny nervy se prenaseji na mimi a urcite chce kazda hodny mimco a ne nervaka .Tak klid a pohoda.Takze holky jste mlady ,krasny a zdravi a neni duvod proc se furt bat.Kdyby si to necetla tak by ses vubec nebala.Takze ja zdravim mlady novy maminy ja uz jsem stara krava na rozeni jak rika moje matka
me je 35 let.Ale upozornuju ze se tak jeste teda necitim.Jen nekdy ![]()
no ja se objednala hned-ta moje doktorka ma jen 3dny v tydnu tak kdyz se objednam vic dopredu,tak si muzu aspon trosku vybrat kdy chci na kontrolu jit-terminy treba v pul 12 me teda dost dostavaj-nemam to hnedka vedle prace,takze tam jedu hodinu, tak jsem rada kdyz muzu jit nejak hned po ranu-ted jdu na 8:45 co jeste ujde ![]()
Děkuji za povzbuzení. Máš pravdu, nemůžu pořád myslet na to, co by se mohlo stát. Tak dlouho jsem se těšila až budu těhotná, jak si to užiji. A teď, kdybych měla strávit celých 9 měsíců starostmi, tak z toho nic nemám. Budu si prostě krásně užívat ten pocit mateřství a radovat se z toho
.
strouhalka e píše:
Lucinatko a Katka vitam vas.Mila katko hlavne prosim te moc necti o takovych problemech ,jo stava se to.Ale rekni si me se to nestane a vubec si to nepripousej aby sis to neprivolala.Ja cekam 4 dite.A nikdy me nenapadlo ze by melo byt neco spatne.Jak jsem mela na testu ducha tak jsem byla v tom a basta ,smitec,zadny dalsi testy jsem si uz nedelala.A navic vsechny nervy se prenaseji na mimi a urcite chce kazda hodny mimco a ne nervaka .Tak klid a pohoda.Takze holky jste mlady ,krasny a zdravi a neni duvod proc se furt bat.Kdyby si to necetla tak by ses vubec nebala.Takze ja zdravim mlady novy maminy ja uz jsem stara krava na rozeni jak rika moje matkame je 35 let.Ale upozornuju ze se tak jeste teda necitim.Jen nekdy
Holky, chtěla jsem se zeptat, vím, že jsme teprve na začátku. Ale bo celý život bojuji s mírnou nadváhou, období diet atd., tak mám i trochu strie na stehnech, naštěstí nejsou až tak moc vidět. Ale protože mám k tomu sklony, tak už nyní myslím na prevenci
. Tak jsem si dnes koupila olejíček od babydream na strie pro těhotné a balzám na strie od GS Mamastrie.
Chtěla jsem se zeptat na Vaše zkušenosti s přípravky na strie, co Vám pomáhá nebo pomohlo?
Jo a ještě jedna věc. Abych si udržovala, jakž takž váhu, tak se snažím hodně sportovat - kolo, spinnig, posilovna, orbitrek. Myslíte, že to nevadí i nyní?
Katka27 píše:
Holky, chtěla jsem se zeptat, vím, že jsme teprve na začátku. Ale bo celý život bojuji s mírnou nadváhou, období diet atd., tak mám i trochu strie na stehnech, naštěstí nejsou až tak moc vidět. Ale protože mám k tomu sklony, tak už nyní myslím na prevenci. Tak jsem si dnes koupila olejíček od babydream na strie pro těhotné a balzám na strie od GS Mamastrie.
Chtěla jsem se zeptat na Vaše zkušenosti s přípravky na strie, co Vám pomáhá nebo pomohlo?
Jo a ještě jedna věc. Abych si udržovala, jakž takž váhu, tak se snažím hodně sportovat - kolo, spinnig, posilovna, orbitrek. Myslíte, že to nevadí i nyní?
Ahojky,tak já se tedy mazala od začátku čím koliv na těhu,ale pokud k tomu máš sklon tak si myslím,že to nezachráníš a bude tě to akorát stát peníze.Máš vagrová ma 50kg i s postelí a měří 172cm a je celá porupaná a to se mazala,jiná kámoška má zase také nadváhu a nemá jedinou striji,je to opravdu o kůži a pokud už teď jsi popraskaná,tak opravdu do toho ty peníze necpi a jen se promašťuj třeba nějakým mlíčkej,,nechci ti ublížit,ale píšu ti to od srdce,jak bych to řešila já.Jinak ten sport,bych určitě vynechala,jen procházky.
Katka27 píše:
Holky, chtěla jsem se zeptat, vím, že jsme teprve na začátku. Ale bo celý život bojuji s mírnou nadváhou, období diet atd., tak mám i trochu strie na stehnech, naštěstí nejsou až tak moc vidět. Ale protože mám k tomu sklony, tak už nyní myslím na prevenci. Tak jsem si dnes koupila olejíček od babydream na strie pro těhotné a balzám na strie od GS Mamastrie.
no do posilky by jsi mela jen zlehka-spis uz vubec- hlavne se nesmeji posilovat uz brisni svaly-ale zkousela jsem to a v posilovne je zatinas i u skoro vsech jinych cviku-takze to bych urcite vynechala…orbitrek je super-myslim ze ho i doporucujou…spinnink myslim ,ze taky nebude uz dobrej-jede se moc vysoke frekvenci a ted by jsi nemela byt v kuse moc hlouho zadychanma…ale kolo bezva-to se doporucuje-jen bacha at te nekdo nesrazi ![]()
a GSmama jsem se mazala taky a snad dobry-ale nemam zkusenosti s nicim jinym ![]()