Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
kakami
budu moc drzte pecky
![]()
a ktem vychazkam…tvoje doktorka ti jeste minuly rok mohla napsat neomezene-ja je napsane mela a nebyl to vubšec problem-sice to uz bylo hodne na podzim,ale nemusela jsem se bat ,ze kdyz se zdrzim nekde u kamaradky ,ze se neco stane…ted je jen 6hodin a muzes si vybrat od kdy do kdy…jenze ja bych treba rada sla s pritelem aspon na prochazku a on pres den pracuje-jako asi vsichni…a ty vikendy muzu odpocivat klido na chate a ne bejt zavrena v byte…je to trosku pres to leto blbe…a v lete jdeme na tyden na dovolenou-jen do cech a ja budu chodit jen na prochazky,ale kdyz budu na rizikovem…? no musim se na to zeptat…je to dost na bednu…a prece ji nemuzu kazdej vikend hlasit jinou adresu-od jara do podzimu
no nevim ![]()
tak jsem trošku sondovala a zjistila jsem, že existuje tiskopis na neomezené vycházky při nemocenské. Vyplní ho gyndař a pak ho musí člověk zanést na socku, kde ho buď potvrdí nebo ne. Vím to od posudkového lékaře. Říkal, že u těhotných by s tím neměl být žádný problém. ![]()
Od neděle co mi gynekolog nasadil tabletky z progesteronem mi je pořád špatně na zvracení jako bych měla kocovinu
jste na tom někdo stejně? Doufám že to přejde protože člověk nemá ani chuť k jídlu ![]()
Veras82 píše:
tak jsem trošku sondovala a zjistila jsem, že existuje tiskopis na neomezené vycházky při nemocenské. Vyplní ho gyndař a pak ho musí člověk zanést na socku, kde ho buď potvrdí nebo ne. Vím to od posudkového lékaře. Říkal, že u těhotných by s tím neměl být žádný problém.
No a ještě by bylo slušné se představit
14 dní zpátky jsem zjistila, že jsem těhu. Momentálně na nemocenské kvůli špinění a bolesti bříška. Dneska je to 8tt. Srdeční ozvy ještě vidět v pondělí nebyly, tak jsem mírně nervózní. Možná zbytečně panika.
vazne? Verastak to jsi mi udelala obr radost-a ty uz jsi si o to zazadala? nebo se tam teprva chystas? to jsou porad novoty…
ale asi hodne lidi nemocenskou zneuziva…je dobre ze u tech tehu to berou trosku jinak-to jsem moc rada-fakt jsem se bala ,ze budu porad zavrena- juchuuu -ani nevis jak jsem rada…
a jak ti je-ty uz jsi trosku napred
ja jsem "jen "5+6…
uz mas fotecky z ultrazvuku?
Kitty 77 jsem na tom úplně stejně. Beru Utrogestan a jsem po něm pěkně tumpachová. Každopádně zavádím spodem a aspoň mi není zle.
veras
uplne chapu,ze jsi trosku nervozni-ja jdu zitra doufam ,ze to bude vse jak ma byt
a doufam ,ze uz srdicko uvidim-ikdyz u kazdeho je to jine…
a kdy jdes znovu na kontrolu?
Papia fotky ještě nemám, v pondělí měl prcek 5mm. Na kontrolu jdu příští středu, tak doufám, že už bude vidět víc, ať jsem klidnější.
Ještě jsem o ty vycházky nežádala. Mamča mi bude dneska posílat na mail ten tiskopis, tak dám potom vědět, popřípadě přepošlu.
Verasjee tak to budes moc hodna…ja asi nepujdu na rizikove hned- az tak za mesic-dva- uvidime jak to pujde,ale ceka me to ,tak jsem byla otravena z toho ze budu muset byt jen zavrena doma…ale jestli to pujde tak jak pises ,tak by to bylo moc fajn
![]()
5mm-tak to uz je obrik
- to nase „Nataša“(pracovni nazev) urcite jeste nema-max 3mm,ale nam to zatim staci ![]()
Papia já právě přemýšlím jak to mám udělat. Teď určo budu chtít nemocenskou prodloužit, jinak bych musela na kongres do Ústí nad Labem (jsem z Ostravy) a i když jsem zvyklá při mé práci najezdit měsíčně 6tisíc km, tak bych momentálně, kdy jsme pořád unavená, asi 6 hodin řízení nezvládla.
Myslela jsem, že se pak třeba na 2-3 měsíce do práce vrátím, ale mám strach kvůli toho řízení a neustálého stresu. Navíc chodím lékaře, takže i z čekáren plných nemocných ![]()
my co už na mateřské jsme neschopenky řešit nemusíme..aspon nějaká výhoda ![]()
Veras
tak to chapu-hlavne ted na zacatku a kdyz jeste i spinis bych se taky bala -ikdyz jsi na jezdeni zvykla…nestoji to za to riziko…a myslim ,ze kdyz ted zvladnes dobre ten zacatek tak se prcek dobre usadi pak se zase muzes vratit-jak jsi uz psala…urcite si ted dej pauzicku-prace neutece…prcek je ted prednejsi ![]()
a ted jsou vsude same virozi a podobne-radeji bych taky nic neriskovala i tak clovek prijde do styku s kdecim-ani kolikrat nevi -tak proc tomu jeste pomahat…
hlavne pohodicka a na tu kontrolu drzim moc moc palecky at uz mas to ![]()