Březen 2015
- Otevřená skupina
Pro všechny AKTIVNÍ maminky s termínem porodu na 3/2015 :)
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Omezené přispívání (pouze členové mohou do skupiny přispívat)
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj holky, díky za přidání do skupiny ![]()
Trochu se tu představím. Včera jsem byla na prvním ultrazvuku a jsem v 7. týdnu, takže mi datum porodu vychází na úplný konec března. Mimčo jsme neplánovali, ale řekli jsme si, že teď „by nevadilo“, že to ale vyjde první měsíc (s mojí nepravidelnou a slabou menses) jsem opravdu netušila. Test jsem si dělala spíš jen kdyby náhodou a vyšlo to, docela šok. Doufám, že bude vše ok, jsem z toho zatím dost vyplašená a pořád se stresuju, jestli je všechno dobrý.
A rovnou dotazy: berete nějaké vitaminové doplňky? Já mám zatím jen kyselinu listovou, doktorka mi doporučovala nějaké další komplexní vitaminy + omega 3, ale zatím jsem si to nekoupila.
Jinak mi je občas malinko špatně od žaludku, pár dní jsem i špinila, tak jsem se dost bála, ale doktorka říkala, že je to docela normální a pokud by se to opakovalo tak dostanu utrogestan.
Jinak v UK dělají ultrazvuk až ve 12. týdnu? Takže například mimoděložní diagnostikují jen z krve? Já jsem byla také dost v zahraničí (Kanada, Austrálie, Nový Zéland) a díky bohu za české zdravotnictví (nikdy bych nevěřila, že to někdy řeknu).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za české zdravotnictví
No holky tak téhle větě se mi snad ani nechce věřit, já měla za to, že horší než české zdravotnictví nemůže být ani nějaký šaman v Ugandě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bila vlcice píše:
Ahoj holky, díky za přidání do skupiny![]()
Trochu se tu představím. Včera jsem byla na prvním ultrazvuku a jsem v 7. týdnu, takže mi datum porodu vychází na úplný konec března. Mimčo jsme neplánovali, ale řekli jsme si, že teď „by nevadilo“, že to ale vyjde první měsíc (s mojí nepravidelnou a slabou menses) jsem opravdu netušila. Test jsem si dělala spíš jen kdyby náhodou a vyšlo to, docela šok. Doufám, že bude vše ok, jsem z toho zatím dost vyplašená a pořád se stresuju, jestli je všechno dobrý.
A rovnou dotazy: berete nějaké vitaminové doplňky? Já mám zatím jen kyselinu listovou, doktorka mi doporučovala nějaké další komplexní vitaminy + omega 3, ale zatím jsem si to nekoupila.
Jinak mi je občas malinko špatně od žaludku, pár dní jsem i špinila, tak jsem se dost bála, ale doktorka říkala, že je to docela normální a pokud by se to opakovalo tak dostanu utrogestan.
Jinak v UK dělají ultrazvuk až ve 12. týdnu? Takže například mimoděložní diagnostikují jen z krve? Já jsem byla také dost v zahraničí (Kanada, Austrálie, Nový Zéland) a díky bohu za české zdravotnictví (nikdy bych nevěřila, že to někdy řeknu).
tak co se týká špinění, nemůžu soudit s tím nemám problém ![]()
a vám to vyšlo hned napoprvé?
tak to normálně jako závist, my se snažili něco málo přes 3 roky
a už jsem z toho začínala být pěkně nervózní
a dr i řekla, že pokud se to páru povede do půl roku, tak jsou oba ENORMNĚ zdraví
(strašn mě baví to slovo) takže vy musíte být více než enormně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, povedlo se hned (první měsíc a to jsem si myslela, že ani neovuluji díky nepravidelným cyklům). Proto jsem tomu vůbec nechtěla věřit, že je to takhle „jednoduchý“. A ségře od přítele taky hned napoprvé (asi tedy mají ENORMNÍ geny)
. Ale ještě to nic neznamné, ty rizika hlavně v prvním trimestru jsou veliká, snažím se na to nemyslet. Ale kdyby to šlo takhle po másle jako „početí“, tak by to bylo skvělý.
Ty brďo přes 3 roky, nedovedu si to přestavit. Moc ti to přeju, zasloužíte si to!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lady.mischa tak to je silene 3 roky
Nase prvni sla taky na prvni pokus a tohle 5 mesicu. Meli jsme stesti.
A to jsem si od porodu nechavala pichat depo proveru, takze sem do prosince byla bez mesicku. Prvni ms po šestinedělí se dostavila az v lednu a to uz sme se zacaly snažit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, díky moc za přijetí, jsem v 7tt a termín taky vychází koncem března 2015, takže teď se zatím klepu, aby všechno pokračovalo tak, jak má a bylo to OK… ![]()
@lady.mischa My jsme se snažili jen měsíc a půl a tedy 3 roky je opravdu docela mazec, smekám klobouk, že jste to vydrželi tak dlouho a nezešíleli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, kdy jdete na další kontrolu? Já byla poprvé 7.8. a teď jdu až 16.9., to nevím, jak to do té doby vydržím..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bila vlcice Ahoj, já jdu teď v pondělí, ale jenom na krev, na prvním UTZ jsem byla 31.7., tudíž další se mě bude týkat až koncem srpna/začátek září… Budeš si platit ten screening na vrozené a dědičné nemoci/vady?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bobule86 Mě teda trošku zarazilo, že mě objednala na krev až na 16.9., tj. ve 12. týdnu. Když bude všechno ok, tak dostanu těhotenskou průkazku. Jinak si určitě všechen screening, který mi bude nabídnut zaplatím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bila vlcice Aha, no mě doktor řekl, že mě pošle v pondělí a hned v pondělí mi dá i těhu průkaz…
Podle mého to má každý doktor jinak.
Nevím, jak je to u Vás, ale u nás je ke konci prvního trimestru je možný právě tenhle screening, hlavně je to na downův syndrom, ale je na to potřeba vybavení, které nemají všude, u nás třeba jenom v nemocnici a taky si to klidně zaplatím, i když moje pojišťovna to zpětně proplatí…
Je to v rámci těhu programu či co ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bila vlcice…to je teda fakt taky bych neverila ze reknu zlate ceske zdravotnictvi:-D na NZ sem byla ale nemela sem tu cest jit k mudr ale z doslechu vim ze zadna slava…Bohuzel budu muset s prvnim obrazkem pockat az na pulku zari…Ale krev mi udelaji snad uz pristi tyden… ![]()
@lady.mischa Extra super gratulace ze se po 3 letech podarilo, hlavne za tu trpelivost
Ja bych byla asi psychicky uplne hotovo, ja po peti mesicich byla v haji a sestej se to nastesti podarilo, nebyla sem dalkeko od toho hnat nas oba na vysetreni
…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rrybbicckaa No jestli máš termín v březnu, tak by Ti snad měl fotečku už udělat ne? Koukám, že přístup doktorů je fakt diametrálně odlišný
chjo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bobule86 bohuzel ne v UK tadu je to az 12 tt…Ale kdo si pocka ten se docka:-) co ty jake mas priznaky…??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- Nika157 , 8.10.25 07:47
- lady.mischa , 8.1.22 17:52
- marteska91 , 30.6.16 18:19
- anabeth , 8.2.16 22:52
- Nena2013 , 29.1.16 19:40
- KatkaX , 27.1.16 07:26
- Ivikpunk , 12.1.16 14:01
- Katy 89 , 4.1.16 23:12
- romiinaa , 8.12.15 22:10
- KaAca11 , 25.11.15 22:36
- Janani , 21.11.15 12:53
- Petttulis , 16.11.15 22:49
- hanahanak , 11.11.15 15:46
- lenule223 , 6.11.15 13:16
- ebábina , 30.10.15 10:50
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Gambling a lečba
- 16.5.26 08:10
- Korbelitov
- 1
Výpověď a výpovědní lhůta
- 16.5.26 08:24
- nozu
- 8
Sport vision - nosí se tam nějaká...
- 16.5.26 07:32
- j.a.n.i1
- 2
Zkušenosti s kurzy sebeobrany Sorudo
- 15.5.26 23:57
- Hoby12
- 1
Výběr pohlaví - lze to zařídit?
- 15.5.26 23:09
- Anonymní
- 175
Zadržování mzdy po autonehodě ve firemním...
- 16.5.26 08:00
- Sany80s
- 5
První zkušenost s tampónem, jak na to?
- 16.5.26 06:48
- vendulaaa
- 7
Reakce miminka na hexavakcínu, co s tím?
- 15.5.26 23:33
- Kočkorožka
- 20
Vliv rozchodu rodičů na batole
- 16.5.26 08:05
- Anonymní
- 69
Nové příspěvky
Je práce v Lidlu vhodná pro matku s...
- 16.5.26 08:31
- izabe
- 22
Snažení 2026
- 16.5.26 08:30
- Niki550
- 1138
Co s tchýní, už nevim, nejraději by s...
- 16.5.26 08:30
- Betty MacDonald
- 34
Přijímačky na osmileté gymnázium 2023
- 16.5.26 08:29
- zrcadlo
- 11346
Nezvládám! Máte to někdo stejně?
- 16.5.26 08:28
- hygienistka750
- 114
Výpověď a výpovědní lhůta