Brigáda při pobírání sociální a hmotné nouze

1
16.9.20 12:22

Brigáda při pobírání soc. A hmotné nouze

Dobrý den, je mi 16 let a nemám SŠ, ukončila jsem ji z důvodu nedostatku financí na pomucky(kadeřník) docela nákladná škola, chtěla bych si jít rok vydělávat, ale maminka pobírá hmotnou nouzi a orizpevky od státu. Jakmile značku brigádu, stáhnou ji nějaké peníze? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5571
16.9.20 12:26

I brigáda se počítá do přijmu rodiny, takže budou podle toho spočítány- sníženy všechny dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
16.9.20 12:27

Ano, stáhnou jí nějaké dávky. Záleží natom, kolik měsíčně vyděláš. Pak maminka dokládá zpětně na sociálku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
16.9.20 13:22

Ano, do hmotné nouze se započítává 70 procent platu, jak je to u brigád, nevím. Nicméně je to doplatek do životního minima, takže jí budou příští měsíc sníženy peníze. Proč nezkusila žádat o jednorázové dávky spojené s Tvými výdaji ke škole? Netvrdím, že by ho dostala, znám i případy, kdy to bylo zamítnuto, že si už neplní povinnou školní docházku, ale zkusit se má vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65357
16.9.20 17:31

Tak co jiného než do práce bys chtěla dělat? Nejlépe takové, kde ti budou platit hlavně zdravotní. Proč jsi nešla na jinou školu? Kosmetičku si můžeš udělat pozdějí jako kurz, až si na to vyděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.10.20 19:10

DPC

Dobrý večer, chci se zeptat jak to, když jsem měla v září smlouvu na DPC od 20.9.-29.9. a mám odpracovaných jen 7,5 h, vím, že za měsíc musí být minimálně 20 h, ale já celý měsíc smlouvu neměla, dostanu vůbec něco z hmotné nouze? Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat