Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Hanulin je pravdou, že jsem u Milošů rodila před 22 lety a před skoro 14 ti. Což asi hraje podstatnou roli. Ani u jednoho porodu mě nikdo nijak neinstruoval, u prvního jsem byla roztrhaná, neumožnili mi absolutně nic, na druhý jsem raději přijela na poslední chvíli a stejně zase všechno špatně - vezli mne z monitorů rovnou na porodní kozu, jelikož na mě prostě zapoměli, že tam jsem připojená
, u 3 minutového porodu byl proveden zbytečně nástřih.
Je pravdou, že možná hodně u mě dělá ten časový rozdíl, přeci jen dnes to tam už může být jiné, určitě se změnil personál, ovšem co slyším od kamarádek, ve vexech, kleštích tam nejspíš vyžívají dodnes ![]()
V Bohuniccích jsem se setkala s profesionálním přístupem, PA byla ženská na svém místě, věděla přesně, kdy má přijít a odejít, dávala mi krátké a jasné informace a instrukce, jak vše probíhá a jak mám pokračovat, informovala mě o všem v poslední fázi, dávala pokyny, jak se mám natočit, jak mám dýchat, aby malá pěkně dorotovala, dovedla mi porod za 6 hodin na 2 kontrakce bez nástřihu ke krásné holčičce, prostě pro mne zpětně fantazie. Naplněný sen o zrození
![]()
Celkově u mne platí, že jsem asi měla větší štěstí na to všechno v Bohunicích, než u Milošů.
@eetel Není to náhodou Dostálová dr.
Mladá z hnědýma vlasama. ![]()
No ti doktoři někteří jsou dost arogantní. Já teda vždy měla štastí na dobré lékaře na Obilném Trhu.
,max spokojená vubec žádnej problém nikdy nemusela řešit, dr Dostálová i když co se jí stalo že bužel zásahu holčička po porodu je postižená o se stává prostě i v jinech porodnicích na mě byla vždy pohodě jen dvě věty co mě teda hned dostaly byli hrozné že budu muset na potrat už kvuly tomu že jsem prodělala toxopalasmozu si na ní budu pokaždé pamatovat že to řekla přimo ona.
Slyšela jsem že i primář oddělení na porodním je hodně arogantní.
Ale to je jen z doslechu.
Staninka30: ano primář je hnedka druhý v řadě
… jinak sem slyšela že dr. huser nechává rodit rodičky koncem pánevním apod…byla se mnou na pokoji paní a myslela že umře nechal ji rodit koncem pánevním 4-kilové dítě…bylo roztříhaná až někam…no něco hroznýho…a jinak taky sem na něj slyšela že někoho rodil kleštěma a prorazil dítěti lebku takže dítě má následky doživotní
@Luciet2 -Prej zvonem se nesmí rodit jsem slyšela já.
Ono je všude něco.
Ale ten dr. Huser je šílenec
že nechal maminku rodit koncem pánevním a ještě 4-kilové miminko
.Tohle bych nenechal jen tak bejt.
Nejdříve jsem si myslela že je to dr. Husička ten mě měl jen jednou na ULTRAZVUKU. Jeden dr. mě spíše hlídal porod jak se to vyvíjí Jan Šula nic vám to neříká ten mě jen od něj šíleně bolelo zašívání po porodu. ![]()
@Luciet2 -Jak máš starné miminko a je to holčička kolik vážila zdá se my takovej drobínek.
A rodila jsi v Bohunicích. Já na Obilnáku. ![]()
Šula je myslim dobrej:) jinak zvonem v bohunicích rodila taky jedna paní
Malá má 34 dní
holčička měla 2090 g 44 cm
narodila se 35+4 tt… já musela rodit v bohunících na oblináku mě nechtěly..měla sem komplikovanej cisař plánovaný na obilnáku se bály…hrozilo mi krvácení..tak aby tambyli doktoři i z cévního apod…
@Luciet2 -Tak to jsi si teda užila před porodem.Ta teda musela být malinkatá a už chodíš ven z malou, a dopadlo to dobře ohledně toho krvácení vždyt na Obilnáku jsou taky specializovaná nebo se pletu. Jestly jde o krev tak v Bohunicích je více oddělení a lékařu. Ale jen se divím že to tam nechtěly dělat.
A kolik už vážíte. Jak se malinkatá jmenuje.
Šula byl dobrej ale jen koukal jak to postupuje ten porod jinak jen šil.
No byla sem tam 4 týdny v nemocnici a předtím týden na obilnáku pak mě převezly…už chodimě ven ano
bude mít ke 3 kg…ve čtvrtek jdem k doktorce ![]()
@Luciet2 -Tak moc držím palečky aby už měla přez tři kila
.
To jsi se teda musela hodně nudit v porodnici alespon dr.byli pohodoví.
Já byla jen jeden den na rizikovém oddělení a jedna sestřička byla tak moc hodná jen si vubec nepamatuji příjmení ta mě dodala hodně inspirace k porodu.
A ty jsi toho dr. zažila Husera. ![]()
@Luciet2 píše:
Staninka30: ano primář je hnedka druhý v řadě… jinak sem slyšela že dr. huser nechává rodit rodičky koncem pánevním apod…byla se mnou na pokoji paní a myslela že umře nechal ji rodit koncem pánevním 4-kilové dítě…bylo roztříhaná až někam…no něco hroznýho…a jinak taky sem na něj slyšela že někoho rodil kleštěma a prorazil dítěti lebku takže dítě má následky doživotní
Fuj, to snad ani není možný, kéž by to byly jenom drby
@Hanulin -Třeba to je pravda. Já to taky slyšela od některých mamin.
@lulu11 -Já si myslím že tam klidně jdi rodit jen teda, taky mě to trochu měla obavy.
Držím palečky. Ju.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.