Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Naima mam jit ve ctvrtek do poradny.. tak jedine ze bych zkusila vydrzet do toho ctvrtka.. ale nevim nevim.. kdyby slo o porod tak do ctvrtka to asi prijde..ze ?
@Femme-F Bohužel s porody fakt neporadím, ještě jsem nerodila, takže bych nerada dávala nějaké rady, které střílím od boku, mám je vyčtené nebo mi je někdo dal
. Určitě se vyjádří holky, které řeknou z vlastní zkušenosti
.
Já jsem rodila 2× u Milousu a sla bych tam znova. Na porodnim me soupli rovnou na pokoj s vanou a podruhe na pokoj s WC a siroku manzelskou posteli. Davaji je podle toho, kde je volno a pak vybiraji od nejlepsiho k nejhorsimu. jinak pristup personalu skvelej jak na porodnich boxech, tak na sestinedeli a musim rict, ze u druheho mimina jsem uz skoro nemusela z postele. Sestricky se skoro o vsechno staraly samy. U porodu jsem mela pani doktorku (tusim) Kruťovou a byla super!!!
jinak jsem nasla jeste toto: http://www.mojetehotenstvi.cz/…dnych-bratri#…
Femme
no velké bolesti při tvrdnutí břicha po 5 minutách…ale já už ležela v enmocnici 5 týdnů předem takže mi to začlo naštěstí tam…jaktože máš mít cisaře?
Holky já jen k tomu nadstandartu na šestinedělí v Bohunicích. Je jich tam v 6.patře 6 a v 7.patře tuším 10. Pokoje jsou malinký, ale skvělý soukromí. Měla jsem ho 2×. Ale pozor. Pokud budou všechny obsazené, budete muset čekat až se něco uvolní. U malé jsem čekala den a půl na standartu než bylo volno. Nedá se to objednat dopředu.
Jmenovaného pana doktora jsem zažila při zákroku laparaskopie, kdy na pooperačním vedle mě rodila slečna mrtvé miminko v 4 měsíci a vůbec se k ní pěkně nechoval, nechal ji tam trápit několik hodin, no pro mě strašný zážitek ale pro ženu která se těší na miminko a stane se tohle je to příšerný a on je tak necitlivý, pořád ji okřikoval aby nebrečela a že jí další prášky dát nemůže, hrůza. Mě zjistili neprůchodnost a jen tak mimo řeči těsně po narkóze mi řekl, no vy jste nejspíš neplodná, takže na dítě zapomeňte. Naštěstí mě nejlepší doktor primář Hudeček na Obilném thnu vyléčil a čekáme holčičku, ale už teď Vím, že rozhodně nechci rodit v Bohunické nemocnici. Pokoje tam sice mají překrásné oproti Obilnému trhu, sestřičky byli taky úžasné, ale pan doktor Huser a zda-li tam je doposud pan doktor arabského původu, který měl taky strašné chování tu kapacitu této nemocnice dost kazí, a když si čtu Vaše komentáře, dívím se, že tam ještě je!
Ja teda musim rict, ze s MUDr. Huserem mam dobrou zkusenost, nemela jsem ho tedy u porodu, ale pri hospitalizaci kvuli podezreni na preeklampsii. Zaroven jsem se s nim chtela zkusit domluvit na moznosti cisarskeho rezu kvuli poloze KP a musim rict, ze me velmi mile prekvapil, byl velmi mily, vse mi vysvetlil a do vaginalniho porodu me vubec nenutil, vicemene to nechal na me - ja preferovala cisare, protoze jsem se spis setkala s komplikacemi u vaginalniho porodu pri poloze KP (vykloubena kycel, nedostatek kysliku kdy miminko nedychalo atd.), z toho duvodu mi prijde cisar pro miminko bezpecnejsi. Naopak nesedla mi jen MUDr. Sedlakova, ktera nechtela o cisari ani slyset a byla pekne neprijemna celou dobu, jeste nez jsem se o cisari vubec zminila. Jinak vsichni ostatni doktori i sestricky mi prisli velmi mili.
Musím se doktora Husera zastat. Je zvláštní, jaké mám zkušenosti já i moje kolegyně na pokoji z nemocnice. Byla jsem hospitalizovaná 2× v Bohunické nemocnici kvůli menším těhotenským komplikacím a pana doktora Husera jsem doslova milovaly. Je moc milý a veselý a pečlivý. V nemocnici jsem byla na pozorování pár dní a nejspíš to bylo zbytečně, ale pan doktor to nechtěl nechat náhodě a tak si mě tam raději nechal i když jsem měla pocit, že je to moc. Já na Bohunice teda nedám dopustit! Profesionální chování, sestřičky jedna hodnější jak druhá a doktoři taky. Asi jsem skromná
). Já teda rodin pouze a jen v Bohunicích. Nikam jinam mě nedostanou ani párem volů ![]()
Chvala Husera neprihlasenymi uzivatelkami
to nevim teda, me zas uz nikdo nedostane do bohubnic. U porodu mi Huser nadaval a kricel, chtel me zbytecne strihat, naprosto ignoroval porodni plan a jeste se tomu posmival atd. Hnus
zkazil mi zazitek, ktery mel byt jeden z nejkrasnejsich
Tak, abyste mi věřila, píši své jméno Barbora Medková, Jedovnice. Nejsem přihlášena, páč jsem zde poprvé. Ale asi je to i o tom, jak si lidé sednou a jak ne. Jen jsem chtěla říct, že to není vždy jednoznačné. Já nemůžu na Bohunice říct ani ň a to jsem tak trochu otravná pacientka ![]()
Huser je snad nejhorší doktor, jakýho jsem kdy v životě mohla potkat. Byla jsem na IVF (bohužel se nezadařilo), měla jsem počínající OHSS (ovariální hyperstimulační syndrom), bylo to před embryo transferem. Tento člověk by mě klidně na transfer poslal, i když viděl, jak mám zhoršující se výsledky krve, tudíž zhoršení OHSS. Řekl mi, že budu mít maximálně trochu horší průběh tohoto syndromu, jinak se mi nic horšího nemůže stát. Naštěstí asi při mě stál nějaký anděl strážný, protože jsem mu moc nevěřila a chtěla jsem naštěstí další konzultaci s nejúžasnějším lékařem na světě - Panem doktorem Crhou. Přišel za mnou na pokoj - večer -po službě a řekl mi, že já v žádném případě nesmím podstoupit transfer. Nakonec jsem i tak skončila na ARO a byla jsem na tom tak, že mi dávali jen 10% šanci na přežití. Kdybych věřila tady tomu
, tak už tady zřejmě nejsem. Sice jsem se z toho dotala, leč následky mám bohužel i po letech
I po této zkušenosti to chci ještě jednou zkusit. Je mi 33, děti nemám a mooooc bych si přála alespoň jedno. Tak se třeba letos zadaří.
@Ivanesca paní doktorka Adlerová je největší kapacita, kterou znám, pochybuji, že by se k Vám takhle chovala, znám ji osobně a naprosto mi to nesedí. Nedávno mě operovala a lepší výsledek jsem si nemohla přát. Je opravdu pečlivá a její práce je velmi profesionální.
Jestli nevadí, tak přidám svoji aktuální zkušenost s dr. Huserem u porodu. Mám už jedno dítě, které jsem rodila jinde a z porodu dvojčat jsem měla docela obavy. Musím ale uznat, že díky dr. Huserovi šel porod, z mého pohledu, výborně. Přesně mi říkal kdy a co mám dělat. Když jsem něco udělala špatně, tak mi to v klidu zopakoval a já se snažila dělat to, co říká. Ano, nechoval se jako můj nejlepší kamarád, ale klidně a profesionálně. Díky tomu jsem se chovala klidně i já a poslouchala jeho instrukce (teda alespoň doufám…mi to tak připadalo
)
Narozdíl od prvního porodu (v jiné nemocnici), kdy na mě jenom hučeli - tlačte tlačte, miminko musí ven…aniž by se někdo zajímal jestli mám nebo nemám kontrakce; jsem tady měla pocit, že opravdu vím, co dělám díky přesným instrukcím…
Takže za mě palec nahoru a i dvojčata jsem, s jeho vedením, zvládla ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.