Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, prosím o radu.
Pracuji teď z domu a dost času trávím na počítači. V poslední době mě začaly bolet hodně oči a s tím souvisí i bolest hlavy.
Uvažuji o koupi brýlí pohlcující modré světlo. Nepotřebuji nic extra, jen aby skutečně fungovaly.
Máte zkušenost, prosím? Poraďte.
Díky. ![]()
Jsem optička, mám brýle na dálku s filtrem na modré záření (zářivky, počítač, televize, mobil atd.) a musím říct, že je to příjemné a pohodlné a také to je fakt znát. Ten filtr chrání i proti makulární degeneraci, takže určitě doporučuji.
Na bolení oči je dobré kapat nebo používat recugel, ideální z lednice, nakapat, oko zvlhčí a uleví od únavy a podráždění. ![]()
Nemám zkušenost s brýlemi, ale na počítači i na mobilu mám apky, které to modré světlo eliminují. Novější notebooky a počítače už budou mít nějakou podobnou funkci přímo u nastavení jasu. Píšu to jako možnou alternativu.
Já si minulý týden objednala i s dcerou od značky Roby Noo a zatím spokojenost.
Akorát nedělají dioptrické. ![]()
@Miska97 píše:
Jsem optička, mám brýle na dálku s filtrem na modré záření (zářivky, počítač, televize, mobil atd.) a musím říct, že je to příjemné a pohodlné a také to je fakt znát. Ten filtr chrání i proti makulární degeneraci, takže určitě doporučuji.
Na bolení oči je dobré kapat nebo používat recugel, ideální z lednice, nakapat, oko zvlhčí a uleví od únavy a podráždění.
Dobrý den, jaky mate nazor na zelený světlo? To také prý je to špatmý.
Ahoj, s dovolením bych ráda oživila diskuzi - také uvažuji o koupi brýlí pohlcujících modré světlo, ale našla jsem na webu strašnou spoustu druhů a značek a vůbec se nevyznám po kterých sáhnout. Měly byste prosím někdo tip na konkrétní druh brýlí/značku apod., případně po jakých parametrech těch brýlí mám koukat? Nikdy jsem brýle nenosila (dioptrické), takže nemám zkušenosti ![]()
Moc děkuji!
Já mám nové dioptrické a nechala jsem si skla rovnou udělat s funkcí blokace modrého světla. To už nabízí snad každá optika.
@Jana1313 navštívila bych optiku a nechala si je udělat rovnou tam.
Doporucuji si precist nejaky clanek od Hynka Medrickeho. Je to odbornik na modre svetlo a vysvetluje, jake bryle jsou vhodne ![]()
@Jana1313 taky bych zašel do optiky. Já mám např. jedny bluelight brýle z Lentiamo a jsou super. Nejsou tak zabarvený do žluta, protože používají kvalitnější čočky.
Je tu někdo, kdo má dioptrické brýle s filtrem? Mám vyrobené nové dioptrické brýle s filtrem modrého světla. Jsem celý den u PC. Ale tedy vůbec nevím, jestli to tak má být. Vidím modré odrazy, kam se podívám, vlastně v zorném poli se mi odráží jakékoliv světlo kolem mě, dokonce, když koukám do notebooku, tak se mi v těch brýlích odráží moje oči a mám vlastně před očima modré mlhavé fleky. Je to normální? Má to tak být? děkuj a hezký večer
@suena Včera jsem si vyzvedla nové brýle a mám to úplně stejně. Šílené odlesky a ještě ke všemu ta mlha 🙈 Kdyz jsem se v autě podívala do zpětného zrcátka, tak jsem skoro neviděla svoje oči, jen modro. Zatím s tím spokojena úplně nejsem. ![]()
Vyřešila jste to nějak?
Hezký večer.
Já mám brýle s filtrem modrého světla a nic takového mi nedělají, žádné odlesky nevidím. Ven je teda běžně nenosím, na to mám čočky. Ale doma a u pc se mi nic takového neděje.
Mám dioptrické už několik let, nepatrně zabarvují do žluta, ale jinak mi nepřijde že by byl v něčem rozdíl oproti standardním sklům stejného výrobce, konkrétně mám základní variantu skel Blokz
https://www.zennioptical.com/…ight-glasses
@suena píše: Více
Zdravím, mám stejný problém
.Vidím v brýlích modré fleky -od lustru světlo. Strašně to ruší. Nevím zda je to vada a nebo jen mi to vadí. Když jdu kolem okna, tak taky vidím modré odrazy. Pěkně mě to štve. Stálo mě to skoro 1000kč k ceně brýlí a jsem na nervy
.Oživuji diskusi, kdyby dokázal někdo poradit, zda je to normální a nebo mi udělali špatně brýle.