Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Děvče, nakvartýrovala ses k nim, předpokládám, že nájem asi neplatíš, tak holt musíš přiložit ruku k dílu. A pokud ti přijde, že si z tebe dělají službu, tak si asi budete muset všichni sednout a vyrikat si to a domluvit se kdo, co a kdy bude dělat.
Pokud bych nebydlela s přítelem sama, tak se nestěhuji. Co chceš slyšet, buď se vrať zpátky, nedělej tam služku, když nestojí při tobě tak bych od něj dala ruce pryč.
Kolik platíš nájemné? Se tam nacpeš, ale nechceš tam nic dělat? Vrať se domů a až našetříte odstěhujte se spolu. Místo abys byla ráda, že tě vzali k sobě, tak kolem sebe kopeš.
Ty sis před nastěhováním nevyříkala podmínky bydlení se stálými obyvateli bytu? Čili že dne na den ses nastěhovala k chlapovi a čekáš co?
Nájem platíš? Jídlo platíš? Kolik dáváš na energie?
A přispíváš jim nějak na bydlení finančně? Pokud tam bydlíš zadarmo, tak to že jim pomůžeš s domácími pracemi je to posledni, co by ti mělo vadit, naopak by to mělo přijít z tvé strany zcela přirozeně. Samozřejmě pokud bys tam vše dělala jen ty a ostatní vůbec nic, to už by bylo za hranou. Ale moc se mi nechce věřit, že by si z tebe udělali služku na plný úvazek a samy se ze dne na den přestaly o domácnost starat ![]()
Studuješ? Pracuješ? Rozhodně to není normální, aby po tobě chtěli každý den úklid a vaření. Oni nedělají nic? To tam bydlí tolik lidí najednou? A ty umíš v 18 pro tolik lidí uvařit?
Pomáhat určitě ano. Ale zase mělo by to být vše slušné a v rámci nějaké normy, kdy oni to dělají třeba s tebou nebo něco jiného. Ne že vyspávají a tebe nechají posluhovat. Kolik hodin denně ty práce pro ně zabere?
Chodíš do práce? Do školy? Co partner?
Jak se podilite finančně na chodu domácnosti? Proč jsi odešla z domova?
Blbý - to kvůli své neschopnosti vycházet s lidmi budeš za chvíli bez přítele, bez azylu a na útěku z domova.
Nic moc.
Jinak když si tak velká frajerka, tak holt si najdi podnájem a řeš to celé po svém. Zjistíš že je to daleko víc práce, času a peněz, než přispívat prací za to, že někde můžeš bydlet, jíst, mít čisté oblečení atd.
Tebe bych v domě nechtěla.
V tvé situaci bych platila nájem, uklízela po sobě i něco navíc, mlčela a byla ráda, že mám to, co mám. Ve volných chvílích bych se věnovala češtině.
Bydlíte, musíte se podílet na úklidu. Váš pokoj vy a společný prostory všichni. Nevěřím, že by dva, ty a přítel snad nejíte, nevyužíváte koupelnu a do svýho pokoje levitujete ![]()
Bydlíš zřejmě za pár korun, nebo úplně zdarma. Tak si toho važ a přilož ruku k dílu. Nebo si najděte tržní nájem a uklizené mějte podle gusta.
Co tě to napadlo stěhovat se k rodičům přítele. To je to nejhorší, co jsi mohla udělat. Obráceně, když se nastěhuje přítel k tvým rodičům, to většinou ještě klape. Ale takto to neklape skoro nikdy. Nejlepší by bylo vrátit se domů a sestěhovat se k sobě, až budete mít sami kde bydlet. Jasně, že po tobě očekávají, že budeš něco dělat, tedy třeba i uklízet a mýt nádobí. Vařit asi neumíš, tak to po tobě nechtějí. Vzala bych zpátečku domů a vůbec bych se v osmnácti takhle nevázala.
Dobrý den, je mi 18, priteli 19, před pár dnema jsem odešla od rodičů teď 7 dní bydlím u přítele, on bydlí z rodiči.. Jeho rodina je strašně hodná na mě.. Jenže mě zarazila jedna vec.. Chtějí po mě abych jim uklizela vařila umývala nádobí.. Okey, chápu je to slušnost.. Ale přijdu si jak nějaký otrok.. Jsem tam přece kvůli příteli já nepřišla dělat služku.. Mají tam Mámu tetu, furt to dělali ony.. Tak proč bych to měla dělat já? Okey, ráda něco udělám, ráda se nabídnu, cokoliv a tak.. Ale tohle už je přehnaný.. Oni si spí do tří hodin, a já je mám obskakovat? Ještě k tomu se mi to nestydí říct když jsem u nich teprv 7 dní.. Přítel chce aby ve mě viděli hodnou slušnou holku.. Jenže já o To nestojím, já s nima nebudu celý život co já s nima mám.. To že to jsou přítele rodiče mě nezajímá, jsem tam jen kvůli příteli, aby jsme si našetřily peníze, a usadili se.. A ne dělat někomu služku.. Myslela jsem že budu třeba uklízet jen po příteli a ne obskakovat celý barák, jak nějaký pes.. Nechci to příteli říkat, nechci aby se urazil, hádek bylo až až 😒 ale vím že brzy vybouchnu… Nějaká rada?