Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 18, priteli 19, před pár dnema jsem odešla od rodičů teď 7 dní bydlím u přítele, on bydlí z rodiči.. Jeho rodina je strašně hodná na mě.. Jenže mě zarazila jedna vec.. Chtějí po mě abych jim uklizela vařila umývala nádobí.. Okey, chápu je to slušnost.. Ale přijdu si jak nějaký otrok.. Jsem tam přece kvůli příteli já nepřišla dělat služku.. Mají tam Mámu tetu, furt to dělali ony.. Tak proč bych to měla dělat já? Okey, ráda něco udělám, ráda se nabídnu, cokoliv a tak.. Ale tohle už je přehnaný.. Oni si spí do tří hodin, a já je mám obskakovat? Ještě k tomu se mi to nestydí říct když jsem u nich teprv 7 dní.. Přítel chce aby ve mě viděli hodnou slušnou holku.. Jenže já o To nestojím, já s nima nebudu celý život co já s nima mám.. To že to jsou přítele rodiče mě nezajímá, jsem tam jen kvůli příteli, aby jsme si našetřily peníze, a usadili se.. A ne dělat někomu služku.. Myslela jsem že budu třeba uklízet jen po příteli a ne obskakovat celý barák, jak nějaký pes.. Nechci to příteli říkat, nechci aby se urazil, hádek bylo až až 😒 ale vím že brzy vybouchnu… Nějaká rada?
Ocituju, než to zakladatelka smaže a dodávám jenom BUM! ![]()
Mně se líbí, že oni spí do tří hodin. Závidím takové spaní, pokud je tím myšleno 15:00. Ovšem pokud je to tři v noci, tak to potěš koště.
@safina píše:
Studuješ? Pracuješ? Rozhodně to není normální, aby po tobě chtěli každý den úklid a vaření. Oni nedělají nic? To tam bydlí tolik lidí najednou? A ty umíš v 18 pro tolik lidí uvařit?
Pomáhat určitě ano. Ale zase mělo by to být vše slušné a v rámci nějaké normy, kdy oni to dělají třeba s tebou nebo něco jiného. Ne že vyspávají a tebe nechají posluhovat. Kolik hodin denně ty práce pro ně zabere?
holky z minority umí brzy vařit a běžně vaří pro spoustu lidí - všechno tomu nasvědčuje, že jsou to tihle - akorát zakladatelka se jaksi šprajcla,
většinová společnost fakt nespí do 15.00 a není jim v bytě hromada
No je to celé nějaké divné…
myslím že diskuze bude brzy na žádost zakladatelky smazana ![]()
Zakladatelko jsi nepředstavitelné drzá, Vych.ana a arogantni
Drž ústa a krok nebo se odstehuj tam Ti nepatří ani klika nakvartyrovala ses tam kvůli možnosti šetření tak co jako čekáš?
To Ti doma nevysvětlil, že se za všechno platí?
@prokr píše:
Zakladatelko jsi nepředstavitelné drzá, Vych.ana a arogantni
Drž ústa a krok nebo se odstehuj tam Ti nepatří ani klika nakvartyrovala ses tam kvůli možnosti šetření tak co jako čekáš?
To Ti doma nevysvětlil, že se za všechno platí?
No myslím že zakladatelce toho asi doma nevysvětlili víc ![]()
No, upřímně doufám, že si synové přivedou holky úplně jinýho ražení. Takovouhle arogantní a drzou lemru bych teda nedala.
@stinga píše:
holky z minority umí brzy vařit a běžně vaří pro spoustu lidí - všechno tomu nasvědčuje, že jsou to tihle - akorát zakladatelka se jaksi šprajcla,
většinová společnost fakt nespí do 15.00 a není jim v bytě hromada
Rozhodně to není standartní rodina, ale zase nevím, proč jí nadávat, že je lemra, když u někoho bydlíš 7 dní a v podstatě jsi na návštěvě (já bych to tak brala), tak převzít celou domácnost nebývá zvykem nikde.
Jestli jí práce zabere půl hodiny denně a stěžuje si, tak jo, souhlasím s ostatními, že stížnosti jsou drzé, zvlášť, jestli bydlí zadarmo. Ale právě že nepsala žádné podrobnosti, jen u 18 leté holky bych nečekal vaření pro celou rodinu - leda, že by s přítelem chtěli poděkovat tak jednou za týden se předvedou. Ani nepsala, že se drze přistěhovala, třeba jí přemlouvali a třeba to měla doma těžké. Každopádně je mi jí líto.
Rada je taková, abys to příteli řekla a našli jste nějakej kompromis, třeba se v domácích povinnostech a vaření střídat po týdnu, nějaký povinnosti tam mít musíš, ale zas ze sebe nedělej blbce…
jinak si teda myslim, že na společný bydlení jste ještě mladí a pod dozorem rodičů je to ještě o něco horší nàpad, než jít do podnájmu, idealní by za mě bylo s tim ještě aspoň 2-3 roky počkat, občas u sebe přespávat a pak jít rovnou do společnýho, takhle si akorát polezete na nervy, „tchyně s tchánem“ vám ještě přiloží polínko do ohně a bůh ví, jestli spolu vydržíte, když se hádáte už teď
Kdyz se ti tam nelibi, tak se odstehuj. Jejich dum, jejich podminky. Muzes se treba vratit bouchnout k rodicum. ![]()
@inkakřivák píše:
Mně se líbí, že oni spí do tří hodin. Závidím takové spaní, pokud je tím myšleno 15:00. Ovšem pokud je to tři v noci, tak to potěš koště.
Mě napadlo, jestli nejsou po noční ![]()
Hnala bych tě. Je úplně fuk kolik platíš, jsi člen domácnosti, tak se o tu domácnost budeš taky starat.