Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Muj syn ma 3dny rymu a v noci se budi snad 7×. Vysat mu to nejde, ale slysim, jak se mu spatne dycha.Mazu mu pod nos od Justu bylinkovy matovy krem, aby se mu lepe dychalo a nepomaha to.Je mu rok. Nemate nejaky recept, jak mu od toho pomoc?
Jo, nakapat mu do nosu normální kapky… Používám například Nasivin sensitive, s rozprašovačem, sliznice oplasknout a dítě se vyspí ![]()
Jo a mořská voda ve spreji, stříknout, chvilku nechat, ono se to naředí a pak to jde vysát. Jinak jsem taky pro kapky do nosu
Já prcka dávala do zvýšené polohy a když měl nos opravdu ucpaný, tak jsem mu ho prostříkla mořskou vodou. Vzala do náruče a po chvíli se uvolnil. Odsát mi v noci nešlo nic
,přitom ve dne to šlo parádně-odsávačkou na vysavač. Snad ho to, bobka, brzo přejde ![]()
Nevím, jak je syn velkej, ale dokud náš necestoval po postýlce, tak jsem tu postýlku zvedla, aby měl hlavu výš.
@Samet Nakrájej cibuli a dej jí k postýlce, rozhoď kolem postýlky mokré pleny, pokud nejde odstávat tak by to chtělo napařit. U malého syna jsem mu při koupání dala teplejší vodu aby se pořádně nahřál. Na spaní podložit polštářem a když to vážně otravuje od spaní tak alespoň fenistil kapky na uklidnění. Pokud je to jen rýma tak bych to řešila jen čajem, medem a citronem a cibulovým čajem.
@natyber píše:
@Samet Nakrájej cibuli a dej jí k postýlce, rozhoď kolem postýlky mokré pleny, pokud nejde odstávat tak by to chtělo napařit. U malého syna jsem mu při koupání dala teplejší vodu aby se pořádně nahřál. Na spaní podložit polštářem a když to vážně otravuje od spaní tak alespoň fenistil kapky na uklidnění. Pokud je to jen rýma tak bych to řešila jen čajem, medem a citronem a cibulovým čajem.
Dik, zkusim ty pliny a cibuli:-)
Zvysenou polohu, vycistit nosik morskou vodou a na spani kapnout nasivin-oplaskne sliznice. Ja jeste davam pres postylku mokre prosteradlo, ma to jako stan, to zabira asi nejvic, navic nam to pomaha predchazet laryngitidam.
Polstarek jsem zkousela a prijde mi, ze mu vadi, neni na nej zvykli.
@Samet Nedávej polštářek, normální velkej polštář, a podlož ho od půl těla takový pololeh, prostě ať je horní část těla ve zvýšené poloze.
@Koblížek21 Myslíš to prostěradlo jako přehodit přes celou postýlku?? Vždycky dávám mokré pleny kolem, ale tohle mě nenapadlo..
@Samet zvedni na jedny strane rost od postylky jestli ti to jde, nebo zvedni celou strany ty postylky, podloz to v nouzi treba knizkama, polstar bych nedavala…
Natyber-nesmrdi ten cibulovej caj? Nejak si neumim predstavit, jak to pije rocni dite..a nebo v pohode? Ja davam caje od Megafytu, jsou chutove moc dobry, obe deti mi je lohnej ve velkym, pak dceri pomaha Olynth a vysavam pred spanim. S tim naredenim to je dobrej tip.