Budit 9týdenní v noci na kojení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
455
25.3.15 12:30

Budit devitítydenní v noci na kojení?

Zdravím a prosím o radu či názor zkušenější maminky. Mám devítitýdenní dceru, plně kojím. Dcera se relativně brzy začala budit na kojení pouze jednou v noci (cca od tří týdnů věku), poslední týden už prospí bez probuzení celou noc (ukládám ji cca ve 20:30 - 21:30, budí se kolem šesté hodiny ranní). Přikláním se spíše k názoru, že plně kojené dítě se má krmit hlavně podle toho, jak si řekne, ale nevím, jestli taková noční pauza není až moc dlouhá… Takže budit, nebo nebudit? A pokud nebudit, měla bych odstříkat mléko? Problém s příbýváním na váze není. Moc děkuji za odpovědi a rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4620
25.3.15 12:34

Nebudit, a pokud bys měla pocit, že mléko ubývá, tak před spaním odsávat…
Btw závidím ti :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
25.3.15 12:35

Ja nikdy deti nebudila a ani neodstrikavala a nikdy problem s tvorenim mleka ani pribyvanim nebyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
25.3.15 12:35

Nebudila bych, me taky malém spal od 8tydnu celou noc, bud rada ze se vyspis. A odstrikavala jsem podle potřeby, když už byla prsa moc nalita a bolela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
25.3.15 12:36

@Anerine Ne, nebudit a být velmi vděčná, že máš takové dítě:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
25.3.15 12:37

Rozhodně bych nebudila. Při prvním dítěti nám Mudr. radila budit, a to malý spal i 8 hodin, prospíval krásně, poslechli jsme, a malý se tak naučil budit na pití že kolem 6-ti měsíců to byla katastrofa…Pak jsme řešili opačný problém.
Při druhém jsem se rozhodla určitě nebudit, bohužel zatím prcek spí max 3 hod at je den nebo noc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.3.15 12:39

@Anerine nebudit, neboj, mléko neubyde.. můj taky cca měsíc v kuse prospal. Pak se postupně začal budit 1×, 2×, teď vstává klidně 10× :cert: Neodstříkávala jsem, nic jsem nedělala, kojím pořád. buď ráda, že se vyspíš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5239
25.3.15 12:42

Taky nam je 9tydnu a nikdy jsem nebudila..kdyz si o jidlo umi rict :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
25.3.15 12:44

Nebudit bud ráda že se vyspíš. Tiše závidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
25.3.15 12:55

Hlavně nebudit :mrgreen: Užívej si to, kluk spí od šesti týdnů taky celou noc, někdy se vzbudí jednou na jídlo. Jak někde řeknu, že se v noci nebudí tak mě ostatní matky propichují pohledem, takže se tím nikde moc nechlub :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
25.3.15 12:56

Pokud prospiva(pises ze ano), tak nebudit a uzit si to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
25.3.15 13:00

@Anerine užívej si plně prospané noci a pokud holčička dobře přibírá tak rozhodně nebudit. Je to pravděpodobně jen na chvíli. Budila bych pouze v případě, že jsou váhové přírůstky malé nebo je malá na spodní hranici toho, co by měla od porodu nabrat. Moje malá mezi 2-3 měsícema taky spala celou noc..pak ji to jako většinu kojených dětí samozřejmě přešlo a 1-2× se budila. Ale ten měsíc spánku mi pomohl načerpat síly a dohnat spánkové deficity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2529
25.3.15 13:07

Nebudit, kdyby měla hlad, ozve se :)
Užívej si, že spíš :)

Když přibírá, tak ok :)

Já mám problém s prsy - malá v noci hodně sála (i 7×) a teď asi 4 dny už se budí na jídlo jen tak 2× a já mám prsa přeplněné a bolí :(

Ona to pak na snídani sice dožene (vysaje téměř oba), ale uvažuju, jak to zkorigovat - ona si nevezme, když prostě nechce.
Můžu jí nabízet jak chci a malá ma svou hlavu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4279
25.3.15 13:22

NEBUDIT a pěkně si zchrupnout s malou. Pokud se prsa moc nalejí, odstříkat a třebas uložit do zásoby nebo prostě jen odstříkat do umyvadla.
Co já bych dala za spící dítě :pankac: Ať beruška spinká takto, co nejdéle a nejlépe pořád :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
25.3.15 13:22

Přidávám se k nebuzení, já nebudila ani v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová