Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja myslim, ze od toho mame volene zastupce, aby takovehle dokumenty cetli a rozhodovali za nas. Teda ne ze by nasi voleni zastupci splnovali moji idealizovanou predstavu. Na druhou stranu kdyz vzpomenu na kampak k referendu o EU (duchodci se prestehuji do portugalska), tak jsem skoro rada, ze o tomhle referendum neni.
zaneth píše:
jj, já jsem četla. Trochu dlouhý , ale zajímavý.
Když jsi to četla a věříš tomu, tak to beru. Já zase tomu nevěřím a nemyslím si že po přečtení uvěřím. Četla jsem např. paměti W. Churchilla, taky to bylo hodně dlouhý a zajímavý. Např. před II. světovou válkou došlo k mnoha omylům, které měli dost fatální důsledky pro celý svět. Nejdřív se u nás věřilo, že nás Francie a Anglie nedají, pak si Francouzi mysleli, že když podstoupí Německu naše pohraničí, tak že je Hitler nechá v klidu…atd… Kdekdo se nechal uchlácholit sliby, místo aby se snažili vidět reálný stav věcí. Díky tomu ztráceli jednu pozici za druhou…A historie se bohužel často opakuje.
Nějak se bojím, že tady bude spíš slabá, čím dál víc muslimská Evropa, a kdo se obává Ruska, tak do jeho sféry vlivu jsme už směle nakročili díky neschválení radaru. Budu moc ráda, jestli se mýlím.
Pudloslava píše:
Ja myslim, ze od toho mame volene zastupce, aby takovehle dokumenty cetli a rozhodovali za nas. Teda ne ze by nasi voleni zastupci splnovali moji idealizovanou predstavu. Na druhou stranu kdyz vzpomenu na kampak k referendu o EU (duchodci se prestehuji do portugalska), tak jsem skoro rada, ze o tomhle referendum neni.
No, toho se taky obávám, že referendum by předcházela nějaká zběsilá, absurdní kampaň… Za sebe jenom můžu říct, že jsem volila stranu, která slibovala hájit národní zájmy a „NE Lisabonu“ měla v podstatě v programu. To nesplnila a proto se já tak zlobím…
![]()
To co tady předvádím, je vlastně takový zoufalý volání o pomoc, jestli někdo chápe… Ale prý že už to nemá cenu, že je prý úplně jedno, jestli Klaus podepíše nebo ne. Si ale pořád říkám, že to snad tak úplně jedno není.
Já LS nečetla, číst nebudu a nedělám si iluze o ničem. Když mi můj manžel ‚vysvětlil‘, jak to bylo vlastně kolem Mnichova, pochopila jsem, že propaganda funguje všude na světě úplně stejně.
A já si bohužel myslím, že nejsem schopna v tomto případě rozeznat, co je správné pro naši budoucnost. Obávám se, že nic.
Klaus nesplňuje mou představu o respektuhodném státníkovi taktéž, takže k jeho názorům mám apriori ovlivněný přístup, ať jsou správné, či nikoliv…
Taky nečetla a vím snad jen to, že bude volen „prezident“ EU a členské státy se už nebudou střídat ve „vládnutí“. Samotnou mi to kolikrát napadlo, že bych se měla zajímat trochu víc, ale přijde mi to nějak nezáživné nebo nevím co, prostě se mi nechce to číst. A taky si myslím, že od toho volíme poslance. To, co tam ti, většinou pánové, teď předvádějí, je o něčem jiném. Ale obecně hodně nemám ráda názor: nejdu volit, protože nevím koho nebo mě to nezajímá nebo stejně budou zas všichni krást. MOžná by tady mohla déle zůastat úřednická vláda, přijde mi skoro rozumnějí než ty předtím. Zvlášť ministryně školství Kopicová se mi hodně líbí.
Od mala mám problém s autoritami, takže sice volím a tiše doufám, že ty nejlepší a nevhodnější, ale i tak jsem zvyklá si kontrolovat to nejdůležitější. Takže LS doporučuju rozhodně přečíst, abyste věděly, co a jak. Já už mám asi 80 % přečteno po 3×, nějak mi některý pasáže hlava nebere… asi jsem to ústavní právo měla vnímat víc ![]()
Jinak k těm jednotlivcům, já mám s úřednickou vládou trochu problém, hlavně osobnosti typu Pecina
a zas třeba naopak některým neúřednickým věřím hodně…
Jo a ještě k tomu Mnichovu - už tehdý se tvrdilo, že kdyby to mělo být pro Čechy tak špatný, tak by to přece naši nejvyšší politici nedopustili a že jim musíme věřit a důvěřovat a nenechat se zastrašit… Toť paralela ![]()
http://www.novinky.cz/…oznamku.html
To by mě zajímalo, jestli LS k listině práv a svobod fakt odkazuje.
Emanko - to je přesně ono - LS alias Euroústava je děsně nezáživná. Kdyby to zploditelé mysleli s demokracií vážně, tak by to podle mě napsali stručně a jasně, aby si to mohli přečíst třeba i skladníci ve šroubárně. Takto vlastně všechny hlasování, referenda a debaty sklouzávají do takových absurdit, že by to ani Orwell nevymyslel.
Si ale pořád dělám iluze, že v demokracii si voliči zvolí, co chtějí… Oni ale občas demokracii nechtějí, tak si třeba demokraticky zvolí Hitlera nebo u nás po válce třeba komouše a pak se, nevím proč, strašně dlouho diví.
janine - současná situace asi trochu Mnichov připomíná. Někde jsem nedávno četla myšlenku (říkám svými slovy), „pokud se národ z historie nepoučí, musí si ji zopakovat“.
Ještě pár zajímavých odkazů:
http://www.ct24.cz/…o-na-klause/
http://www.payne.cz/?…
http://www.virtually.cz/?…
http://klaus.cz/…p/clanek.asp?…
ahoj LS jsem také nečetla, většinou jsem se spokojila s komentáři v respektu ![]()
nicméně přijde mi minimálně zvláštní, že všechny ostatní státy nevidí v LS to špatné, jenom česká republika ano? ![]()
to mám větší strach z Paroubka a jeho proruské orientace, než z LS
a pan prezident Klaus už pro mě přestal být autoritou, kterou kdysi aspoň trochu byl, zůstal z něj bouze sebestředný populista a všeználek, který nikdy nechybuje ![]()
Boriska píše:
ahoj LS jsem také nečetla, většinou jsem se spokojila s komentáři v respektu![]()
nicméně přijde mi minimálně zvláštní, že všechny ostatní státy nevidí v LS to špatné, jenom česká republika ano?
to mám větší strach z Paroubka a jeho proruské orientace, než z LS
a pan prezident Klaus už pro mě přestal být autoritou, kterou kdysi aspoň trochu byl, zůstal z něj bouze sebestředný populista a všeználek, který nikdy nechybuje
Mě zase přijde zvláštní, že to hodně lidí vnímá, jako něco okrajového, vzhledem k tomu, jaké, obávám se že nevratné důsledky, to může mít. U nás se navíc souhlas/nesouhlas často odvíjí jenom podle toho, jestli mám/nemám rád/-a Klause, místo aby se lidi snažili pochopit, najít si informace, přečíst odborné články, diskuze, atd… Ale uznávám, že není úplně jednoduché se v tom orientovat, pak se lidi spoléhají na autority, a věříme tomu, podle toho komu věříme.
![]()
A nemáš pravdu, že ostatní státy s tím souhlasili. Když byli referenda o Euroústavě, což je de facto to samé, tak ve Francii, v Holandsku a v Irsku byl výsledek „NE“.
A jako příklad, že ne vždycky mívá pravdu většina politiků: před II. světovou válkou byli skoro všichni velcí pacifisti, jenom Churchill byl válečný štváč. A kdo měl pravdu?
Z Paroubka a jeho proruské orientace mám taky strach, ale spíš stejný než větší. Mmch, není Ti divné, že Paroubek od začátku až dodnes LS podporuje? Jestli se tak bojíš Ruska, tak si přečti toto: http://kremlik.blog.idnes.cz/…smlouvu.html . Je v tom trochu spekulování, ale vůbec to není od věci.
A ještě se prosím podívej na tento odkaz: http://www.virtually.cz/?… . Tam je LS a její přínos dost seriózně vysvětlený. Vyměním za nějaký nějaký komentář z Respektu, jestli se to dá najít na webu…
![]()
tak jsem si vzpomněla, pokud si pamatuju dobře, tak první irské NE bylo převážně reakcí na domácí politickou scénu,pokud si pamatuju dobře!
chtěli to osolit svým politikům
a články na respektu - do archívu mají přístup jen předplatitelé, k něčemu je přístup free, ale protože my ho čteme tištěný, tak hledání by bylo na měsíce, takže ti tady nemůžu žádný odkaz hodit ![]()
na odkazy kouknu, díky
Já si myslím, že Klaus, ač je „lidsky“ debil a sebestřednej ješita, na kterého navíc leze stáří - tak je to pořád velice inteligentní člověk. To samé si myslím o Zemanovi, kterého mám raději.
Rozhodně je Klaus inteligentní…dokonce bych řekla, že inteligentní lidi jsou často ‚lidsky‘ debilové ![]()