Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, v poslední době mě dost děsí dění v souvislosti s Lisabonskou smlouvou. Znepokojuje mě jak velká neznalost veřejnosti této problematiky, tak podivná propaganda postavená na obecných frázích a zastrašování. Chtěla bych tímto otevřít diskuzi k tématu Lisabonské smlouvy (LS) a zároveň apeluji na všechny, hledejte informace i mimo oficiální zdroje, snažte se pochopit souvislosti! a Vy, kdo s tímto dokumentem nesouhlasíte, podpořte prosím našeho pana prezidenta v jeho konání.
Otázky do diskuze:
Co se z médií nedozvíte, najdete např. zde:
http://sumavak.bloguje.cz/…-smlouva.php
http://www.nelisabonu.cz/
http://strejcek.blog.idnes.cz/…n-Lendl.html
http://www.facebook.com/home.php#…
Tak já se přiznám, že LS zatím nijak moc neřeším a nic o ní nevím. Tak nějak mi přijde, že stejně nic neovlivním, referendum stejně u nás neudělají… ![]()
Ale díky za to téma, už dlouho si říkám, že bych si o tom měla něco pořádně přečíst
Tak za dlouhých podzimních večerů…
Přiznávám se - nevím nic. Vadí mi to. Ale opravdu nemám na to to číst a zkoušet to pochopit. Musím říct, že bych ocenila, kdyby naše vláda připravila nějaký výcuc. Pokud ho připravila, tak o něm nevím…
A zastrašování - to samé zastrašování jsme už jednou zažili - se vstupem do EU. Spousta lidí zaškrtla ano jen proto, že to bylo v médiích uváděno jako jediná správná možnost.
Když jsme o tom na gymplu debatovali s reportérem ze Svobodné Evropy, smetl otázku nevstupu do EU jako neprůchozí a dále o tom odmítl mluvit… Tomu já neříkám otevřená diskuze.
Stejně to vnímám i nyní, jak ji vlastně musíme schválit, protože jsme jediní, kdo ji ještě neschválil, tak abychom nebyli ty brzdy. Přitom o tom nic nevím, třeba by mi tam vše přišlo v pořádku, ale už tento tlak je tak nepříjemný, že mám chuť se bouřit.
Taky se přiznám, že o LS nevím vůbec nic........a přesně jak tu už někdo napsal, žádné referendum o tom nebude, takže informace si sice z jistit můžu, ale nic tím neovlivním. Nu až budu mít chvíli času, tak si aspoň něco přečtu ať vím o čem je aspoň řeč. Člověk občas potřebuje takhle nakopnout, takže dík. ![]()
O vstupu do EU sice referendum bylo, ale všichni dávali jako správné řešení jen to ANO.....spousta lidí nemělo chuť ani čas si zjišťovat věci sami, takže přijali informace podané vládou a tiskem jako hotovou věc, přitom tam bylo tolik „ALE“ ![]()
Taky mám nato jen svůj laický názor a LS jsem taky nečetla. Bohužel ji nečetla ani ji neporozumněla většina těch, kteří ji tak vehementně prosazují (myslím hlavně některé naše politiky). Podle mě se zdravému selskému rozumu prostě příčí, že uspořádání společnosti bude stát na dokumentu, kterému nikdo nerozumí a který nikdo není schopen přečíst… ![]()
No ale v kostce, co o LS vím? Je to překabátěná Euroústava, která byla už jednou odmítnuta ve Francii, Holandsku, Irsku. Asi nejdůležitější přínos LS je, že má být posílena pozice Francie a Něměcka na úkor ostatních, zejména malých zemí… Což může znamenat do budoucna cokoliv, samozřejmě. Vůbec ale nevěřím tomu, že centralizace moci, posílení byrokracie bude znamenat posílení Evropy a demokracie v Evropě. Nato jsem žila příliš dlouho v totalitním státě, aby mě někdo vyprávěl takovéto pohádky.
![]()
Jo, to o tom posílení moci vlastně vím a taky se mi to samozřejmě nelíbí. Stačí, že už teď jsou si některé státy rovnější než ty jiné… ![]()
Předchozí příspěvek trochu opravím. Oni (naši „dobří“ politici) vlastně porozumněli velmi dobře… za podepsání na ně čekají lukrativní „trafiky“ v Bruselu.
V referendu o vstupu jsem hlasovala „NE“, protože jsem měla dojem, že Česko nevstoupí jako rovnocený partner. Hodně mě tenkrát popudila ta neskutečně trapná kampaň, na způsob „velmi se na vás těšíme“ místo aby v médiích probíhaly serózní debaty.
Já bych řekla, že my jako malý stát, navíc stále ještě v ruské sféře zájmů, moc na výběr nemáme. Stále vidím budoucnost svých dětí lepší v Evropské Unii, byť se silnou mocí Německa a Francie, než pod ruskou kuratelou - tu už jsme tady měli čtyřicet let a nic moc…
Prezidentu Klausovi nejde ani tak o budoucnost našeho státu, jako o své vlastní zviditelnění a ukojení vlastní ješitnosti. Je to jen omezený, narcistní náfuka.
Toť můj názor.
Zdraví
Gábina + Ríša (5let) + Vendulka (2,5roku)
LS neřeším a celkově jsem se naší politikou přestala zabývat díky našim politikům
ONI si nahoře něco upečou a my musíme přisbůsobit, je jedno jestli volíš nebo nevolíš
Už mockrát mě napadlo zda zvonění klíčů našich rodičů mělo smysl, nejsem přívžencem komunismu, ale nevím zda se mi v této době žije dobře. Moji rodiče si v mém věku postavili dům, koupili nové auto a celkově se měli fajn. Nebáli se o práci ani zadlužení. My měli jisté místo ve školce a nemuseli se bát, poslat nás do parku…
ale to sem moc nepatří
omlovám se za anonymiti
M.
Jo tohle je silný argument. Kdybych měla volit, jestli být součastí Německa nebo Ruska, tak já osobně zvolím to první, i když to taký není zas taková výhra… Jenomže… Není Ti divný, že Rusko je z výsledků referenda v Irsku velmi nadšené?
gabrinka píše:
Já bych řekla, že my jako malý stát, navíc stále ještě v ruské sféře zájmů, moc na výběr nemáme. Stále vidím budoucnost svých dětí lepší v Evropské Unii, byť se silnou mocí Německa a Francie, než pod ruskou kuratelou - tu už jsme tady měli čtyřicet let a nic moc…Prezidentu Klausovi nejde ani tak o budoucnost našeho státu, jako o své vlastní zviditelnění a ukojení vlastní ješitnosti. Je to jen omezený, narcistní náfuka.
Toť můj názor.
Zdraví
Gábina + Ríša (5let) + Vendulka (2,5roku)
Vidím to dost podobně ![]()
rébi píše: [quote:e504ab8e54]Já bych řekla, že my jako malý stát, navíc stále ještě v ruské sféře zájmů, moc na výběr nemáme. Stále vidím budoucnost svých dětí lepší v Evropské Unii, byť se silnou mocí Německa a Francie, než pod ruskou kuratelou - tu už jsme tady měli čtyřicet let a nic moc…Jo tohle je silný argument. Kdybych měla volit, jestli být součastí Německa nebo Ruska, tak já osobně zvolím to první, i když to taký není zas taková výhra… Jenomže… Není Ti divný, že Rusko je z výsledků referenda v Irsku velmi nadšené?
Přesně tak, každý kdo četl LS, tak chápe, proč je z toho Rusko tak happy, zatímco členský státy buď vůbec netuší, co jejich vlády podepsaly nebo se jim ježí vlasy na hlavě.
I tak teda radši Německo než Rusko, kdyby došlo na lámání chleba.
rébi píše:
Taky mám nato jen svůj laický názor a LS jsem taky nečetla. Bohužel ji nečetla ani ji neporozumněla většina těch, kteří ji tak vehementně prosazují (myslím hlavně některé naše politiky). Podle mě se zdravému selskému rozumu prostě příčí, že uspořádání společnosti bude stát na dokumentu, kterému nikdo nerozumí a který nikdo není schopen přečíst…
No ale v kostce, co o LS vím? Je to překabátěná Euroústava, která byla už jednou odmítnuta ve Francii, Holandsku, Irsku. Asi nejdůležitější přínos LS je, že má být posílena pozice Francie a Něměcka na úkor ostatních, zejména malých zemí… Což může znamenat do budoucna cokoliv, samozřejmě. Vůbec ale nevěřím tomu, že centralizace moci, posílení byrokracie bude znamenat posílení Evropy a demokracie v Evropě. Nato jsem žila příliš dlouho v totalitním státě, aby mě někdo vyprávěl takovéto pohádky.![]()
To je vidět, že tohle můžeš napsat jen proto, že jsi LS nečetla. Takže si jí přečti a pochopíš a změníš názor.
S názorem na Klause souhlasím s Gabrinkou. Komouši mu byli pro zvolení moc vhod!
[quote:34746bab6a]rébi napsal:
Taky mám nato jen svůj laický názor a LS jsem taky nečetla. Bohužel ji nečetla ani ji neporozumněla většina těch, kteří ji tak vehementně prosazují (myslím hlavně některé naše politiky). Podle mě se zdravému selskému rozumu prostě příčí, že uspořádání společnosti bude stát na dokumentu, kterému nikdo nerozumí a který nikdo není schopen přečíst… Koulející očima
No ale v kostce, co o LS vím? Je to překabátěná Euroústava, která byla už jednou odmítnuta ve Francii, Holandsku, Irsku. Asi nejdůležitější přínos LS je, že má být posílena pozice Francie a Něměcka na úkor ostatních, zejména malých zemí… Což může znamenat do budoucna cokoliv, samozřejmě. Vůbec ale nevěřím tomu, že centralizace moci, posílení byrokracie bude znamenat posílení Evropy a demokracie v Evropě. Nato jsem žila příliš dlouho v totalitním státě, aby mě někdo vyprávěl takovéto pohádky. Koulející očima Zlý nebo velmi zuřivý
No nečetla, je to na mě moc dlouhý a složitý text
ps Četla jsem ale např. toto: http://sumavak.bloguje.cz/…det-o-ls.php
Znám se osobně s jedním expertem na ústavní právo, který se LS profesně už nějaký pátek zabývá. Chápu dobře, že Ty jsi LS četla? Klobouk dolů.
Anonymni píše:
LS neřeším a celkově jsem se naší politikou přestala zabývat díky našim politikůmONI si nahoře něco upečou a my musíme přisbůsobit, je jedno jestli volíš nebo nevolíš
Už mockrát mě napadlo zda zvonění klíčů našich rodičů mělo smysl, nejsem přívžencem komunismu, ale nevím zda se mi v této době žije dobře. Moji rodiče si v mém věku postavili dům, koupili nové auto a celkově se měli fajn. Nebáli se o práci ani zadlužení. My měli jisté místo ve školce a nemuseli se bát, poslat nás do parku…
ale to sem moc nepatří
omlovám se za anonymiti
M.
Ano, ONI si nahoře upečou, co je napadne, protože moc dobře vědí, že jim to projde… Vědí, že se nikdo nebude bouřit, protože veřejnost se nezajímá… akorát si musí dávat majzla při snižování sociálních dávek, to je jediný moment, kdy Češi začnou křičet.
![]()