budoucnost našich dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43035
9.10.09 14:58

Já mám teorii, že takoví lidé rekrutují z těch, kteří to měli v životě lehké. Samozřejmě až na tu inteligenci, ta jen odlišuje debily na ty, kteří tě dokáží zranit a kteří ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.10.09 15:01
Pudloslava píše:
Já si myslím, že Klaus, ač je „lidsky“ debil a sebestřednej ješita, na kterého navíc leze stáří - tak je to pořád velice inteligentní člověk. To samé si myslím o Zemanovi, kterého mám raději.

Ježiš, on má fakt někdo rád Zemana? To jsi první člověk, kterého znám - ráda tě poznávám :lol: :lol: :lol: A nemyslím to zle, jen že v mém okolí nikdo takový není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
9.10.09 15:05

Mnohokrát jsem si v životě ověřila, že někoho zranit můžeš tak strašně lehce, bez sebemenšího úmyslu…hodně je to taky o tom, že mají lidi rozdílný úhel pohledu na věci, rozdílný názor na humor atd…nejhorší je, když někoho nevědomě hodně zraníš, ten člověk si to nechá pro sebe, ale dívá se na tebe už jinak, a ty o tom nevíš, takže jedeš dál po svým a pak třeba po letech se dozvíš, jakej jsi byla celou dobu debil :roll: :lol:

Ale poučný to je, to jo :wink:

A Zeman mně rozhodně mnohokrát v životě pobavil, což je velké plus :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
9.10.09 15:23

Tak mě spíš Zeman několikrát rozplakal, ale zas proti aktuálnímu předsedovi SD :roll: uznávám, zlatej Zeman :lol: Ale jen kvůli srovnání ho mít ráda nezačnu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
11.10.09 00:29

Se přiznám, že jsem trochu PAF z toho, jak „podepisování LS“ probíhá. Jsem čekala, že Klaus buď vyměkne a podepíše, anebo nepodepíše a odstoupí. Toto mě překvapilo a jsem moc zvědavá, jak se bude situace dál vyvíjet.

Zvláštní citový vztah jsem nikdy neměla ani ke Klausovi, ani k Zemanovi. Oba jsou hodně inteligentní, výrazné osobnosti, zvláštní cit pro lidi nemá ani jeden z nich. Na druhou stranu nekradli, nezaplétali se s mafií, atd… Bohužel ani jeden z nich neměl důstojného nástupce. Zeman mi navíc přijde jako extrémní samorost a párkrát mě taky pobavil. Na Klausovi se mi líbí, že má rozumné konzistentní názory, za kterými si stojí. To je pro mě důležitější u politika, než jak ho naše tendeční média prezentují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
11.10.09 00:39

Mně jednou pobavil i Paroubek :oops: :oops: :oops: :oops: :?

Když tenkrát Langer nechal vyklidit letiště v Ruzyni, protože mu nějaká vědma řekla, že se tam chystá teroristický útok a Paroubek to komentoval tak, že je moc zvědav, jak se bude situace vyvíjet, zda se napříště bude pan ministr orientovat dle kávové sedliny :lol: :lol: :lol:

To jen tak na okraj…

Já vím, že není Klaus blbej, já jsem jen šílenej pesimista ohledně toho, jak a kdo vůbec může na co mít vliv…vždycky si vzpomenu na film ‚Vrtěti psem‘

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
11.10.09 08:14

no…
Jedna věc je pravda.
Tím, že prezident Klaus v tématu Lisabonské smlouvy začal „čeřit vodu“, tak si třeba ASPOŇ NĚKDO přečte, než TO definitivně projde.
Trošku mě mrzí, že Klaus je za „buřiče“ a kaziče, přitom by mě zajímalo, kolik lidí v ostatních členských zemích se skutečně zajímalo o to, co jejich představitelé podepisují.

Rébi díky za ty odkazy.
Mně osobně je třeba - po Klausových projevech - trochu podezřelý dokument, který jen tak projde a vlastně nikdo pořádně neví, co to asitak obnáší.
Jsem ráda, že s tím Klaus začal, a minule mě nasosl nějakej cizinec v parníku. Byla to letní plavba po Vltavě, a průvodkyně řekla „And that is the seat of our President“ -a nějakej Anglán jí do toho výkladu hodil dotaz „Are you proud of your President?“ - tak to mě zvedl z mojí parníkové židličky.
Jestli to milí Anglán bere tak, že celá Unie drží hubu a krok a je to správně - tak já to tak neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
11.10.09 08:20

a dostal mě postup v Irsku.
Tak dlouho se veřejnost hnětla, až se uhnětla. To prostě není správný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
11.10.09 10:07

Zlatuš , já bych se na toho Anglána tak nezlobila…za ty roky jsem pochopila, že jme holt každej vyrůstal v jiným prostředí, my jsme formovaný něčím jiným, než oni…

Mně bych řekla, že soužití s Angličanem naučilo víc tolerance…já byla ze začátku taky jako čertík z krabičky, měla jsem neustále pocit, že musím něco hájit a pak jsem si uvědomila, že jsem kolikrát směšná, že za vším vidím nějakej útok a přitom to je jen trošičku jiné vnímání věcí…

Taky jsem se horko těžko odnaučovala xenofobii…ono se to špatně vysvětluje, člověk musí mít nějakou zpětnou vazbu trvalejší dobu, aby si uvědomil, jak kolikrát působí …ale tím nehájím absolutně jejich přístup, jen se snažím obrousit hrany a vžít se do situace, že ten člověk vyrůstal v prostředí, který ho prostě formovalo jinak a pak nastává prostor pro dialog.
Já bych řekla, že co naším politikům chybí především, je ‚ZDRAVÉ‘ sebevědomí, takovýho toho velkohubýho, umělýho, machovskýho maj až až…Klaus se Zemanem maj toho ‚zdravýho‘ možná nejvíc, ale svými jinými osobnostními rysy to mnohdy vyznívá jako arogance, Zeman navíc bohužel pravděpodobně ty potíže s alkoholem má doopravdy…

My jsme takový věčný rozumprdové a v tom má Rébi pravdu, že z hostorie se ne a ne poučit, začínám si uvědomovat, že to chce opravdu víc akce a ne jen toho brblání…u nás morálka v politice je fakt tak otřesnej problém, že už je čas tohle přestat většinově tolerovat.
Nedělám si iluze, že celosvětově je politika morálnější, ale u nás opravdu překročilo meze, jak okatě se všechno nakonec zamete pod stůl a tramtarará, jedeme dál!

Tak já si tu LS asi taky přečtu, dostaly jste mě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
11.10.09 14:08

Pozor, nikoho nepřemlouvám, že by měl LS číst. To jsem možná byla nepochopena. Taky jsem ji nečetla, a se přiznám, že jsem vyloženě líná číst traktáty tohoto typu. A proto se tak pozastavuji nad tím, že se tady zavádí něco, co může přinést mnoho zá:,–(ních změn, a přitom není v silách průměrně inteligentního člověka si to přečíst a porozumnět tomu. A není to ani v silách všech těch, kdo o tom skutečně rozhodli. Oproti tomu ústavy národních států jsou většinou na pár stránek, je v nich jasně vysvětleno úspořádání států, vztahů mezi jejich mocenskými složkami a jsou v nich stanovena základní práva a povinnosti občanů. Stručně a jasně.

Nejasnosti o tomto dokumentu, hodně obecná a mlhavá argumentace, mě na tom od začátku děsí. Ještě jednou Vám vnutím tento link: http://www.virtually.cz/?… , pro mě je např. toto dostatečné vysvětlení. Možná by mě myšlenka federálního uspořádání Evropy sama o sobě neděsila, spíš se obávám, že se tady bude nabízet víc možností, jak zneužívat moc ve prospěch nějaké skupinu vůči jiné skupině. Centralizace moci navíc povede k bujení byrokracie a tady si nedělám vůbec žádné iluze o tom, že právě úředníci jsou ti, kdo fungování Evropy zlepší. Byť by byli všichni geniální, charakterní a neúplatní, což spíš nejsou. Mám i nějaké svoje osobní skušennosti s tím, jak přínosné jsou projekty financované z evropských fondů. V tom by se s prominutím prase nevyznalo.

Zlatuš - za otázkou toho Anglána bych neviděla žádnou záludnost, pokud vyloženě nenásledovali sarkastické komentáře :wink: … Prostě otázka zjišťovací, odpověď ANO/NE. :)

Duant - Taky si myslím, že našim politikům chybí zdravé sebevědomí. To mě na tom od začátku dost vadí, že jsme v EU za tajdrdlíky z Východní Evropy, kteří mají držet hubu a krok. Hodně to předvedl např. Topolánek, který měl nějaký názor na věc a nato aby ho změnil stačilo, aby mu Sarkozy poplácal po zádech. Toto je skutečná ostuda.

ad Zeman -OT) Jsem od něj četla nějakou knížku, kde mě pobavilo, jak vyprávěl o své první lásce. Napsal ji básničku, která končila: „.....já budu hrát na piáno a ty budeš kidat hnůj.“ Překvapilo ho, že se dívka urazila. :lol:

ad Klaus) To už je asi nějaký lidový folklór, že se Klausovi často podsouvají výroky, které nikdy neřekl. Na svých stránkách to dementuje v rubrice „CO KLAUS NEŘEKL“, taky docela zábavné počtení…

Dokonce jsem teď narazila v jedné diskuzi k LS (na Novinkách) na příspěvek, kde nějaký pán osočuje Klause, že publikuje knížky o globálním oteplování a o LS nic nenapsal. Prostě pánovi o té knížce nikdo něřekl, tak ji Klaus nenapsal. A přitom by stačilo, kdyby se pán podíval sem: www.klaus.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
11.10.09 17:00

Tak toto už je docela síla:

http://zpravy.idnes.cz/…hranicni.asp?…

A tato věta lež jako věž:

„…Česká ústava neumožňuje prezidentovi smlouvu odmítnout navzdory souhlasu parlamentu…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
11.10.09 17:34

No tak to teda! :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.10.09 17:53

No to je fakt super, to mě pěkně štvou. Přístup „kdo není s náma, je proti nám a proto se ho rychle zbavíme“ mám fakt dost ráda :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
12.10.09 08:36

no sice článek není zrovna košer, ale mají právo na svůj názor, kdo ví, co by říkali některé naše hlavy pomazané…

nicméně mě při včerejší diskusi u Moravce pan Jakl nepřesvědčil o tom, že Klaus si nenechával svoje požadavky až na konec jako kličku (taková urážka majestátu…), přičemž po dobu posuzování LS ústavním soudem loni po 7 měsíců se retroaktivity beneš. dekretů nebál :?: obzvlášť když retroaktivitu vyloučila spousta odborníků? to jen pak Klaus s Jaklem všechno ví opět nejlépe?

ústavní soud je jeden z mála soudů v ČR, ke kterému mám důvěru a nebojím se říci, že bych více věřila rozsudku evropského soudu než výrokům zdejších soudů, vč. práce státních zástupců a jejich mafie :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
13.10.09 00:50
Boriska píše:
no sice článek není zrovna košer, ale mají právo na svůj názor, kdo ví, co by říkali některé naše hlavy pomazané…

nicméně mě při včerejší diskusi u Moravce pan Jakl nepřesvědčil o tom, že Klaus si nenechával svoje požadavky až na konec jako kličku (taková urážka majestátu…), přičemž po dobu posuzování LS ústavním soudem loni po 7 měsíců se retroaktivity beneš. dekretů nebál :?: obzvlášť když retroaktivitu vyloučila spousta odborníků? to jen pak Klaus s Jaklem všechno ví opět nejlépe?

ústavní soud je jeden z mála soudů v ČR, ke kterému mám důvěru a nebojím se říci, že bych více věřila rozsudku evropského soudu než výrokům zdejších soudů, vč. práce státních zástupců a jejich mafie :roll:

Jestli si nechal Klaus svoje požadavky na konec jako kličku, možná neví ani sám pan Jakl.

A ještě stručně výčet změn, které LS přináší: (z jednoho příspěvku na Novinkách)

Zavádí se diplomatická služba EU
Lisabonská smlouva zmocňuje EU měnit své smlouvy bez potřeby schvalování a ratifikace v členských státech
Ruší se systém jednoho komisaře za každý členský stát
Národní parlamenty členských států budou mít nulovou roli, jen budou schvalovat usnesení Bruselu
Nová definice „sdílených kompetencí“ zmocňuje EU přebírat bez předběžného souhlasu členských států téměř všechny kompetence
EU získá právní suverenitu - vznik státu Evropská unie
EU může svým rozhodnutím přenést kompetence zpět na členské státy
Evropský soud získává nové pravomoce na úkor soudů členských států
Zřizuje se funkce Evropského veřejného žalobce
Přenáší se kompetence v sociální politice na EU
Přenáší se kompetence v „koordinaci ekonomiky“ na EU
Přenáší se kompetence v oblasti politiky zaměstnanosti na EU
Přenáší se kompetence v oblasti obchodu a investiční politiky na EU
Odebírá členským státům právo veta v kontrole Evropské centrální banky
Formalizuje eurozónu a rozšiřuje její rozhodovací kompetence
Přenáší na EU pravomoce v oblasti veřejného zdravotnictví
EU získává nové pravomoce v oblasti občanského a trestního práva
EU získává pravomoc definovat trestné činy a stanovovat minimální trestné sazby
Rozšiřuje pravomoce Europolu - zakládá Evropskou policii
Poskytuje Eurojustu právo iniciovat vyšetřování evropských občanů
Rozšiřuje kompetence Evropského soudního dvora v oblastech azylové a imigrační politiky, kterými se musí členské státy řídit
Odebírá členským státům právo veta v oblasti legální migrace
Odebírá členským státům právo veta v oblasti dopravní politiky
Odebírá členským státům právo veta v oblasti energetiky
Odebírá členským státům právo veta v otázkách rozpočtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky