Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Strašně moc toužím po dětech, ale mám gynekologické a urologické problémy. Po antibiotikách se sice vyléčím ale do měsíce se vše opakuje. Dá se říct, že jsem každou chvíli na antibiotikách. Budu díky tímto zánětům a častém braní antibiotik vůbec někdy moc mít děti? Nenarodí se pak kvůli antibiotikám postižené dítě? Děkuji
to si myslim ze snad ne kdyby si chtela pomoct a povzbudit napisme
@B4RC3LON4 ale ona nepíše, že hledá někoho, kdo jí to dítě udělá ![]()
@Anonymní píše:
Strašně moc toužím po dětech, ale mám gynekologické a urologické problémy. Po antibiotikách se sice vyléčím ale do měsíce se vše opakuje. Dá se říct, že jsem každou chvíli na antibiotikách. Budu díky tímto zánětům a častém braní antibiotik vůbec někdy moc mít děti? Nenarodí se pak kvůli antibiotikám postižené dítě? Děkuji
Co ti na tvoji otázku odpověděl lékař?
@Kobliha51 nic, řekl, že o tom se budeme bavit až budu zkoušet, zatím jsem na dítě mladá, ale přesto mě to velmi trápí, že pořád beru antibiotika na záněty
@Anonymní píše:
@Kobliha51 nic, řekl, že o tom se budeme bavit až budu zkoušet, zatím jsem na dítě mladá, ale přesto mě to velmi trápí, že pořád beru antibiotika na záněty
Tak ho poslechni. Trápit se máš nad věcmi, které můžeš nějak ovlivnit.
Pokud je ovlivnit nemůžeš, je trápení zbytečné. Život máš jen jeden a ještě nevíš, co tě potká. Nějak to dopadne a jsou různé cesty, jak přijít k dítěti. Teď se soustřeď na to, na co máš a nerozebírej se. ![]()
Ja jsem tu uz parkrat cetla od slecen v ocekavani, jak jim po takovych problemech nejaky velice inteligentni lekar rekl, ze s pocetim bude problem a bez pomoci doktoru se to neobejde. A ony pak cele udivene zjistily, ze zapadly na prvni stouch, protoze jsou preci udajne neplodne. ![]()
Lidske telo, hlavne to mlade, dokaze casto az zazracne regenerovat. A kdyz to nestaci, je tu pomerne dost center asistovane reprodukce, kde dokazi vyresit ledacos.
Pokud dite je zatim jen plan do budoucna, tak bych se tim nestresovala. Ale poresila bych, zda mam opravdu dobrou peci zkusenych doktoru a jestli by nejaky lekar nenasel lepsi reseni nez ti xkrat za rok cpat atb, to neni moc dobre celkove pro kvalitu tveho zivota.
No, jako jsou antibiotika ktera se v tehotenstvi mohou, nicmene, urcite bych resila pricinu techto stale se opakujicich zanetu a zarazi me ze lekar to neresi.. A pokud jsi dost mlada, zkusila bych vsechno, tlacit na lekare, aby se pidil a nasledne bych sla i za cinskym lekarem ci dobrym bylinkarem, homeopatem atd.. Ono obcas je „jina“ medicina dost napomocna.. Takove zanety nejsou normalni.. Zatlac na lekare!
Co se týká lékařů, vyměnila jsem jich plno. Jedna gynekoložka mi dělala kutlivace v nich jen kvasinky a streptokok, přešla jsem k jinému a začal mi dávat antibiotika od oka a řekl mi, že mám prvoka, kterého jsem v kultivaci nikdy neměla, tak mám obavy, aby mě necpal antibiotikama zbytečně. A pak mám neustálé záněty močáků, doktorka mi řekla, že to vyvolává často i sex. Je pravda, že když ho nemám takjsem bez problémů, ale momentálně mám přítele a sex k životu prostě patří
@Anonymní píše:
@B4RC3LON4 píše: Více
aha i ve 21 maji deti ale treba za 2 nebo3 roky to bude vsechno jinak
Když nesexuješ, tak jsi bez zánětů?
Fakt by to chtělo pídit se po příčinách, neřešit až důsledky.
Nemáš alergii na latex (používáš kondomy), nebo používáš nějaké „hračky“, můžeš mít třeba i alergii na spermie…
prostě je toho dost. Bude to sice nejspíš běh na dlouhou trať, ale chtělo by to zjistit odkud vítr vane, než z toho budeš mít chronický problém a pak už ti nepomůže ani pánbůh…
Zkoušela jsi takové ty klasické rady jako např. vynechat cukr v jídle a tak?
Neplodnost bych teď neřešila - né ve smyslu plakat, co bude za deset let. Ale teď s tím něco dělej. Pokud nepomáhají klasičtí lékaři, zkus homeopatii, bylinkáře, čínu, nebo třeba Joalis (kamarádce s podobnými problémy hodně pomohl)
@monrom byla antikoncepce, ale v té době, co jsem jí brala to bylo příšerné, to jsem se ze zánětů dostat nemohla, gynekolog tvrdil, že to nemůže dělat antikoncepce, nakonec praktik mi řekl, že antikoncepce v těle tohle vyvolávat může, že jsou to hormony, tak jsem přestala a od doby, co používáme kondomy se to zlepšilo o dost, ale stejně záněty mám furt
@Mar__tanka1983 sladký nejim, takže cukry opravdu moc nepřjímám. Naopak bych řekla, že se stravuju docela zdravě, i jím furt brusinky, do pochvy zavádím laktobacily a stejně záněty pořád dokola. Ke gynekologovi se už bojím jít, protože třeba gynekologicky se cítim v pořádku a vždy odtud odcházim s antibiotiky