Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nevím jestli ti to někdo psal, ale pokud máš problémy hlavně když máš sex, co takhle nechat přeléčit přítele… ![]()
Poradila bych před i po sexu opláchnout vodou, nepoužívat žádné mýdlo ani gely a vymočit se před i po.
Měla jsem také uro infekce chronické a dost často a mám 2 děti
.
@Anonymní píše:
@Mar__tanka1983 hygienu přehnanější mám, ale to kvůli tomu, aby se mi do močáku zase nedostala e coli, která mi vyvolává ty záněty.
E.coli je bakterie, ktera se vyskytuje jen ve stolici a strevech, tzn. ze pokud ji mas v moci, spatne se otiras..!!! A to se potom nemuzes divit ze mas zanety..
Temi zanety myslis gynekologicke ( kvasinky a mykozy) nebo urologicke? Ja totiz mela temer 2 roky opakovane gyn zanety. Velka bolest pri sexu, caste vytoky opakujici se mykozy. Zanet mocaku take. Partner prelecovan pravidelne se mnou. Byla jsem zoufala, nestastna a psychicky vycerpana z neustaleho obihani lekaru, kteri mi neumeli pomoci. Nakonec jsem se dostala uz ani nevim jak na gyn do Motola, kde mi ja zaklade steru z pochvy udelali autovakcinu. Brala jsem dle doporuceni a ZCELA se vylecila!!! Po nekolika letech se mi to vratilo. To jsem si to uz ovsem nechala udelat v Budejovicich a svete div se, opet je po problemu. Chci jen rict, ze moznosti je vic. Zkus lepsiho lekare nejlepe ve vetsim meste, nebo o to rovnou zkus pozadat. Ja uz o to potom pozadala sveho gynekologa a ten to zaridil. Ver mi, ze se mi ulevilo moc. A treba to pomuze i tobe!!!
Kamarádka měla podobně problémy, nakonec zjistila, že nesnese přítelovo mýdlo. Náhodou se s ním omyla a problémy se zhoršily.
Já hodně mívala záněty v pubertě. Pomohla mi změna pracího prášku na spodní prádlo. Vysazení antikoncepce. Jemné mýdlo na intimní hygienu a omezení sladkého, včetně ovoce.
Cau, mela jsem to podobny, deti mam nakonec dve. Paradoxne mi pomohly, protoze od prvniho tehotenstvi jsem byla bez zanetu. Podle me moje pricina byl stres. Jak pracovni, tak v osobnim zivote trosku kotrmelce… Jsi jinak v pohode? Ja jsem i kultivace mela v negativni, hranicni nalezy e-coli, bylo to cely divny, nechapala jsem to.
Zamerila bych se fakt na psychiku, pokud kultivacne vypadas taky v podstate OK.
Zkus Lichořeřišnicové kapky (přírodní atb) a Iskial (posílení imunity). Se záněty močáku mám bohaté zkušenosti a může mít opravdu mnoho příčin - špatná hygiena (utíráš se po wc správně ze předu dozadu?, sprcha před a po sexu?, myje si partner ruce?), přehnaná hygiena (umývat se ideálně jen vodou, nic parfemovaného), nedoléčenost (dobíráš poctivě atb?), alergie, stres, prochladnutí, málo tekutin, problém může dělat i plnější močák při sexu, takže si dojít před na wc, můžou dráždit vložky, tampóny, aviváž,… Je toho opravdu hodně a chce se to pídit.
Problémy jsem měla od 16, hodně velké. Klid mám od cca 20, kdy jsem začala užívat iskial a lichořeřišnici. A větší problémy s otěhotněním jsem neměla. Držím palce. ![]()
Já loni trpěla šíleně na záněty močáku. Nejspíš jeden dopomohl k ZT, i když těžko říct… začla jsem brát oscillococcinum a je po zánětech. Už rok jsem nebyla nemocná a mimčo by mělo přijít tak do 3 týdnů ![]()
@BQ jj, lichořeřišnice je dobrá, tu jsem též využívala, když jsem trpěla na záněty. Slabší zánět to vyléčilo, silnější už ne. Ale lepší, jak nic:)
@Karleon píše:
Močnový měchýř a děloha ukazuje na tvé vztahy s muži - otec, přítel. Zaměřila bych se tam.
Jak jsi to myslela?? Otec, přítel??
Ahoj, mam za sebou to samy, 2 roky ATB kazde dva mesice, nekdy casteji. Vim, co to je za zoufalstvi, vetsina doktoru vi prd a tvrdej, ze kdyz budes hodne pit, tak to prejde. Blbost! Taky doporucuju neresit rady typu, to mas psychicky, protoze to te akorat hodi do depky a nic nevyresi. Psychicky to rozhodne neni! Na vine je uzska mocova trubice (to je vrozene), ktera se o sebe vevnitr tre, takze vznikaji male ranky, do kterych se pak usazuje zanet, ani to nemusi byt zadna bakterie, proste jako kdyz se skrabnes a mokva to. Dalsi pricina je, ze z konecniku prez hraz do mocove trubice u kazdeho cloveka proudi bakterie e. colli. Pri normalni imunite a normalni velikost trubice se s tim telo denne vyporadava. K tomuto vysvetleni jsem se dostala po vystridani asi 5ti doktoru. Reseni je operativni zvetseni trubice. Drive to delali normalne ambulantne bez narkozy, zavedenim takove trubicky, bolelo to jako cert, a ted to delaji v narkoze. Me to delali aniz by me vysvetlili, co delaji, pri mereni velikosti trubice, pred 15ti lety a pomohlo to na deset let. Ja ani netusila, ze to bylo tim, myslela jsem si, ze jsem proste vylecila ze soku z te bolesti:-)))Fungovalo to prez deset let, nez se ta trubice zase zuzila. Takze tot k vlivu psychiky. Aktualne jsem v druhem trimestru a jsem bez ATB, takze ti napisu, co vsechno delam a diky cemu prezivam. Je to opruz, a musis fakt vsechno dodrzovat na 100%, jinak se ti to zase rozjede, ale funguje to. Takze kazde rano na lacno predtim nez si dojdes na malou vetsi sklenici s vody s trochou sirupu uroval a akut, najez se az po pul hodine. Kdyz te to trosku picha prez den, tak si dat i druhou sklenici kdykoliv behem dne. Mam to zkontrolovane s gyn, neskodi i dlouhodobe uzivani. Potom kazdy vecer citrusovy plod. Prez den nedopustit, abys sla na malou predtim nez vypijes 2 dcl vody. Proste porad to kontrolovat, jak citis trosku sucho, doplnit.Ale nepit denne vic nez, abys vymocila max. 2 litry. Dalsi je zustat v teple, podlikacky a teple boty a ponozku vyjma leta porad. Delsi bundu pred zadek a bricho. Nikdy nesedat v MHD, na lavicky, na plastikove zidlicky v restauraci, to je sekunda a nemusi to byt ani prilis chladne. Nosit sebout termofor, kdyz vis, ze nekde budes delsi dobu sedet, treba na prednasce, v dalkovem buse, a dat si ho na stehna, pod zadek deku, salu, termosku s horkym cajem a popijet. Dalsi hygiena: po kazde stolici se dukladne omyt, tak pri tom pozor, abys neprenesla infekci, tam kam nepotrebujes, pouzivat antibakterialni mydlo. Takhle se omyvat i pravidelne kazde rano a vecer. Myslim, ze pomaha i oholit se. Nekolik doktoru me potvrdilo, ze infekce vznikaji casto pri normalnim sexu. Tim jak se e. colli hromadi na hrazi, tak se snad prenese diky dotykum partnera, takze pred sexem pokazde se omyt, idealne i partner. Jo jeste kdyz se ti to zacne rozjizdet, napusti si horkou vodu do kyble a strc tam nohy, termofor na bricho (ne v tehotenstvi, to na stehna nebo tak) a tepy caj do sebe. Jo a pomohla me velmi cinska medicina, ale to se nesmi v tehotenstvi…Diky za respektovani anonymu, je to intimni tema…
@Anonymní píše:
@Mar__tanka1983 sladký nejim, takže cukry opravdu moc nepřjímám. Naopak bych řekla, že se stravuju docela zdravě, i jím furt brusinky, do pochvy zavádím laktobacily a stejně záněty pořád dokola. Ke gynekologovi se už bojím jít, protože třeba gynekologicky se cítim v pořádku a vždy odtud odcházim s antibiotiky
Pri tom zavadeni lactobacilu muzes dostavat infekci do trubice, i kdyz pouzivas irigator… Chodis na imunulogii? Zajdi si tam a nech si udelat rozbor, mozna mas malo obranych latek, pak existuji takove injekce, ktere ti ty obrane latky dodaji, ale predepisuji to jeno nekteri lekari v dobrych nemocnicich…Vim o jedne v Praze…
@susinka88 utírám se velice dobře, dokonce vlhčenýma ubrouskama pro mimina a po stolici se hned myji, gynekolog řekl, že e coli se chytne snadno, že někdo je k tomu náchylný a přeleze i při velmi dobré hygieně. @Podzimnice o autovakcíně jsem také slyšela, ale co jsem o tom mluvila s gynekology, tak moc nakloněný tomu nejsou