Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jít do práce
a jinak tě chápu… nedělní večery bývají pro mě taky náročné, to už taky občas křičím, na druhou stranu si nemyslím, že by občasné zakřičení a plácnutí zanechalo na dětech následky, jen to nesmí být moc často.
Po pěti letech je na nervy každá druhá. Jak dlouho máš do práce? Vzala bych to tak, že to už snad není daleko a tak tu dobu si snaž užít, brát víc v pohodě. A pokud možno pravidelně vypadni ven, dělat co tě baví, vypustit z hlavy děti a určitý stereotyp.
@j.a.n.i1 píše:
Jít do prácea jinak tě chápu… nedělní večery bývají pro mě taky náročné, to už taky občas křičím, na druhou stranu si nemyslím, že by občasné zakřičení a plácnutí zanechalo na dětech následky, jen to nesmí být moc často.
A o tom to je. Ze zacatku to bylo obcasne a ted se to stupnuje a obcasne uz to davno neni.
K.
@Anonymní píše:
A o tom to je. Ze zacatku to bylo obcasne a ted se to stupnuje a obcasne uz to davno neni.K.
Tak v tom případě je nejvyšší čas vypadnout… i kdyby měla jít větší část výplaty na soukromou školku, tak alespoň na 2 v týdnu. Ty se dostaneš mezi normální lidi, děti budou chvíli taky řádit s někým cizím a vzájemně si od sebe odpočinete.
Příspěvek upraven 08.11.15 v 21:49
@andelka83 píše:
Po pěti letech je na nervy každá druhá. Jak dlouho máš do práce? Vzala bych to tak, že to už snad není daleko a tak tu dobu si snaž užít, brát víc v pohodě. A pokud možno pravidelně vypadni ven, dělat co tě baví, vypustit z hlavy děti a určitý stereotyp.
Ja se snazim, venku jsem na nervy taky, a od deti se moc nehnu. Cekaji me jeste 2roky doma. Starsi je ve skolce ale ja jsem fakt cim dal vic negativni. Trha me to zevnitr a uplne nici. K.
@j.a.n.i1 píše:
Tak v tom případě je nejvyšší čas vypadnout… i kdyby měla jít větší část výplaty na soukromou školku, tak alespoň na 2 v týdnu. Ty se dostaneš mezi normální lidi, děti budou chvíli taky řádit s někým cizím a vzájemně si od sebe odpočinete.Příspěvek upraven 08.11.15 v 21:49
Starsi chodi, mladsi ma teprv rok a pul. Sance na hlidani neni skoro zadna, jsem na ne temer sama. Kdyz sem odpocivala naposled, byla jsem 2dny v „norme“ a pak zase to same. K.
Máš ve špatné činnosti játra a žlučník…
Možná se nad tím pousměješ, ale opravdu je to tak…Očistit tyto orgány, mysl a vše může přejít do lepších kolejí..
http://www.andelske-oci.cz/…a-a-zlucnik/
http://empatia.cz/duchovni-pricin
Podle mě jsi prostě unavená, vyhořela.. proto třeba reagujes moc rychle a hůř, než kdybys byla v pohodě. Zaměřila bych se na to, co bys potřebovala změnit, něco kromě dětí, ono se to projeví i v jednání vůči nim. Já hodně blbe snáším když jsem doma s nemocnými dětmi, u nás klidně 14 dní i více. Sice mají omezený režim, ale akční jsou pořád stejně hodně. To fakt jsem protivna a reaguju vybusne xkrat denně.
@spiky01 píše:
Psycholog, můžou to být začínající deprese
Psycholog se obavam ze mi doporuci napocitat do tri, odejit vedle, zhluboka dychat a podobne veci. Uz sem o tom uvazovala, ale fakt vaham. K.
@pannda píše:
Máš ve špatné činnosti játra a žlučník…Možná se nad tím pousměješ, ale opravdu je to tak…Očistit tyto orgány, mysl a vše může přejít do lepších kolejí..
http://www.andelske-oci.cz/…a-a-zlucnik/
http://empatia.cz/duchovni-pricin
Nesmeju se, otevrela jsem prvni odkaz a jen prikyvuju
No, 1,5 lete dítko mi přišlo prima, a kdybych tehdy měla staršího ve školce, byla by to těžká pohoda. Zkusila bych fakt toho psychologa, ať to pomůže přežít, když hlídání není možné. Je potřeba ( pro hodně žen) mít čas pro sebe bez obou dětí. Kde to nejde, je potřeba se víc snažit tu dobu zvládnout. Je škoda být na nervy z víkendu s dětmi.
@Anonymní píše:
Psycholog se obavam ze mi doporuci napocitat do tri, odejit vedle, zhluboka dychat a podobne veci. Uz sem o tom uvazovala, ale fakt vaham. K.
Pokud je co k čemu, tak tohle ti nedoporuči.
@andelka83 píše:
No, 1,5 lete dítko mi přišlo prima, a kdybych tehdy měla staršího ve školce, byla by to těžká pohoda. Zkusila bych fakt toho psychologa, ať to pomůže přežít, když hlídání není možné. Je potřeba ( pro hodně žen) mít čas pro sebe bez obou dětí. Kde to nejde, je potřeba se víc snažit tu dobu zvládnout. Je škoda být na nervy z víkendu s dětmi.
Dekuji. Kdyz byl starsi v tomhle veku tak jsem zdaleka nemela takove stavy jako ted. Musim jednat. Stydim se za sebe
Ahoj. Jdu se k vam anonymne sverit.
Stydim se za to.
Jsem agresivni a vztekla a podrazdena a uz nevim co se sebou. Na deti kricim, biju je (ne hlava nehlava, spis placnuti po ruce, po zadku) a to i kvuli naprostym blbostem. A nenavidim se za to. Uz nevim co se sebou mam delat.
je mi smutno z toho ze jsem takova a ze se musi deti na me takhle divat. Nejake napocitani do tri u me nema zadnej efekt, odejit vedle a do neceho prastit taky ne, uz sem takhle znicila par veci a vztek to zmirni jen nepatrne. Zrovna dneska. Celej den se jen a jen premaham, porad dostavam nejake podnety ke vzteku, i kdyz to jsou prkotiny.
uz fakt nevim co delat. Pricinu proc se mi to deje nevim. Vzdy jsem byla vztekla a protivna ale uz jsem na materske 5let a zacina to byt neunosne.

Dekuji za vyslechnuti. Klidne mi nadavete jaka jsem kr.va protoze je to pravda.
Jen mi poradte co delat.
K.