Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@pannda píše:
Máš ve špatné činnosti játra a žlučník…Možná se nad tím pousměješ, ale opravdu je to tak…Očistit tyto orgány, mysl a vše může přejít do lepších kolejí..
http://www.andelske-oci.cz/…a-a-zlucnik/
http://empatia.cz/duchovni-pricin
vis o tom neco vice? treba i klidne do sz
Neboj, nejsi v tom sama - já jsem se tedy už „vypracovala“ aspoň k tomu, že je prostě zásadně nebiju když mám vztek, i když jim jindy klidně jednu lupnu přes zadek, pokud opravdu překročí všechny meze, ale né když jsem naštvaná, resp. nas*aná na maximum. Ale kolikrát je seřvu, že se jim až jdu omluvit - to je taky dobré se naučit, pomůže ti to si připadat trochu „lidsky“. Vždycky jim vysvětlím, že jsem byla unavená a moc mne rozlobilo co udělali nebo že jsem o ně měla velký strach /to když prostřední lezl do střešního okna, ječela jsem na něj jak pominutá/ a přehnala jsem svojí reakci a že mě to mrzí. Nechci aby si mne z dětství pamatovali jako uječenou matku, takové vzpomínky mám já, těch normálních chvil si moc nevybavuji a to jsem určitě neměli nijak divné dětství, zpětně to i chápu, že musela být máma hotová tak jako jsem hotová já ted, ale nic to nemění na tom, že si pamatuji tisíc důvod proč jsme dostali vynadáno a nebo na prdel, co jsme nesměli, atd.,ale na společnou procházku nebo výlet musim opravdu hodně dlouho dumat
A tohle nechci, vždycky si to připomenu, když se to takhle vyhrotí.
Zakladatelko
Taky jsem si tím prošla, ale u mě to způsobovala bipolární porucha, takže teď beru léky a je to celkem ok. Ale co vím, hodně má na to vliv kvalita spánku a také strava. Nepravidelná strava, málo kvalitních sacharidů, hodně rafinovaného cukru - všecko vytváří nerovnováhu a hodně to dráždí nervy. Mozek a nervy totiž potřebují cukr aby fungovaly. Mohl by také pomoct hořčík. Mám dobrou zkušenost s Magnosolvem. Zajímavý článek: http://www.michalpluhar.cz/AE_deprese.htm Často jedno souvisí s druhým. Člověk je ve stresu, tak špatně jí, spí a je to začarovaný kruh. Drž se, a kdyby to bylo horší, asi raději zajdi za odborníkem. Kvůli těm dětem. Může jim to hodně uškodit. Nechceš aby si tě takovou pamatovaly po zbytek života, že ne. Drž se moc ![]()
Necetla jsem diskusi - jednak mas asi ponorku, a jednak mas v sobe mozna hnev z vicero pricin, a deti jsou jen ventil… ja jsem taky pekne vztekla, ale nikdy v zivote jsem dite nebouchla, parkrat jsem na nej houkla/zarvala (3× v zivote) a citila jsem se pokazde priserne.
Mam v sobe hodne hnevu kvuli minulosti, a snazim se s tim vedome pracovat, medituji obcas, proste hledam si chvilku na uvolneni, a ty asi tuhle moznost nemas… zkus si vyhradit cas pro sebe, a venovat se jen sama sobe, premyslet o sobe, treba ti to pomuze…
@Anonymní píše:
Psycholog se obavam ze mi doporuci napocitat do tri, odejit vedle, zhluboka dychat a podobne veci. Uz sem o tom uvazovala, ale fakt vaham. K.
Je to o tom najít dobryho psychologa. Jinak me Hodně pomohly bachovky
@Anonymní píše:
Starsi chodi, mladsi ma teprv rok a pul. Sance na hlidani neni skoro zadna, jsem na ne temer sama. Kdyz sem odpocivala naposled, byla jsem 2dny v „norme“ a pak zase to same. K.
Nevím odkud jsi, ale třeba v Praze vím o super školičce co bere od roka… a není ani extra drahá.
@pannda píše:
Máš ve špatné činnosti játra a žlučník…Možná se nad tím pousměješ, ale opravdu je to tak…Očistit tyto orgány, mysl a vše může přejít do lepších kolejí..
http://www.andelske-oci.cz/…a-a-zlucnik/
http://empatia.cz/duchovni-pricin
ano, panda ma naprostou pravdu…jdi do nejakeho detoxu ci bylin ![]()
Vsem moc dekuji za reakce. Takove pochopeni jsem ani necekala.
a moc jste mi pomohly a konecne udelam nejaky krok a skocim za psychologem. Dekuji vsem K.
Milá zakladatelko,
psycholog ti nepomůže. Prášky, „útěk“ od dětí, apod. ti rozhodně vůbec nepomůže.
Vyčistit játra a žlučník, je dobrá rada a od toho můžeš začít.
ALE: máš problém sama se sebou, ne s dětmi. Musíš najít příčinu svého hněvu. Viděla bych to na někoho v minulosti. Jaký máš vztah s manželem nebo rodiči?
Je někdo, kdo ti „hýbe žlučí“, komu nedokážeš odpustit? Máš pocit „nedostatku lásky“?
Najdi si spíš někoho, kdo se tím zabývá, nějakého terapeuta, co ví o těchto symptomech vše a dokáže ti pomoci. Psychiatr ani psycholog to rozhodně není.
Zaměř se na léčení duchovních a duševních příčin nemocí (vztek je také symptom "NEmocné duše), na TČM, reflexní terapii, meditaci, apod.
A léky neřeší také nic, akorát tlumí následky, ale v žádném případě neřeší PŘÍČINU!!!
@bambule45 Právě od toho je psycholog ne? Aby nalezl ty příčiny problému uvnitř. Podle mě je to dobrý krok, minimálně pro začátek.
Zakladatelko, mě ještě napadlo, jak spíš? Máš dostatek kvalitního spánku? Vhodnou matraci, polštář? Já mívám vzteklé a nevrlé stavy zaručeně tehdy, když se špatně vyspím. Vím to, snažím se tomu vyvarovat, ale s půlročním miminem to moc nejde. Holt občas zlobí zuby, bříško, zlé sny atd. Ale ty máš děti větší, proto se ptám.
@Lutonka píše:
@bambule45 Právě od toho je psycholog ne? Aby nalezl ty příčiny problému uvnitř. Podle mě je to dobrý krok, minimálně pro začátek.Zakladatelko, mě ještě napadlo, jak spíš? Máš dostatek kvalitního spánku? Vhodnou matraci, polštář? Já mívám vzteklé a nevrlé stavy zaručeně tehdy, když se špatně vyspím. Vím to, snažím se tomu vyvarovat, ale s půlročním miminem to moc nejde. Holt občas zlobí zuby, bříško, zlé sny atd. Ale ty máš děti větší, proto se ptám.
Ať si tedy udělá jak chce, ale jak říkám - psycholog, pokud se nezaměřuje na TČM a duchovní příčiny nemocí, ji (vašima očima) „pomůže“, ale za pár let tady ten problém bude zase a možná s větší razancí.
Bude jíst antidepresiva, což vůbec není nutné, žádné prášky. Akorát tím ten problém utlumí a bude si tak myslet, že má klid, že je „vyléčená“. NENÍ TO PRAVDA.
Jinak - zakladatelko - nemáš k tomu ještě další „problémy“?
Nebýváš častěji nachlazená, potíže s klouby, s kůží, močákem, s váhou (hubnutí či naopak přibírání na váze), s očima, páteří, apod.???
Co zkusit metodu EFT???
Přečti si knihy od Louise Hay - nejlépe všechny od ní, ale každopádně
1. Miluj svůj život
2. Měj se ráda