Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Pěkný den, prosím o radu či názor:
Pořídili byste si kočárek Bugaboo Donkey pro jedno dítě?
V červnu čekám první dítě a nemám s kočárky žádné zkušenosti. Velmi se mi líbí kočárky Bugaboo a rozhoduji se mezi Cameleonem a Donkey. U modelu Donkey se mi zdají velmi praktická velká otočná kola vepředu, přístupnější spodní košík (než u Cameleona) a taky by mi vyhovoval ten horní úložný košík umístěný vedle korbičky (na nákupy, a také mám malého psa, takže bych ho určitě využila). Jediné, co mě od tohoto kočárku odrazuje je šířka korbičky a vlastně pak i sportovní sedačky. Prosím, máte s kočárkem někdo zkušenosti? Jak se do něj dítě vejde? Jak je to pak v zimě s fusakem? Nerada bych v zimě 2012 zjistila, že kočárek je sice úžasný, ale miminko mi do něj nevejde.
Děkuji.
Donkey nemám, neporádím s tím, jestli se tam mimčo v zimě vejde nebo ne. Ale mám Cameleona, košík je opravdu hůř přístupný, ale jen u korbičky, ve sportovní verzi už je to bez problému. A malá kolečka vepředu podle mé zkušenosti taky nejsou problém, bydlíme na Vysočině a už jsem s kočárem jela i po poli. Jen teď na zimu máme ty zimní kola.
Já si myslím, že kupovat dvojitý kočár pro jedno dítě je blbost… nevím teda, kde bydlíte, ale uvědom si, že se širším kočárkem hůř projedeš všechny normální dveře, úzké výtahy, pokladnou v obchodě… taky ti zabere celý kufr v autě… je s tím horší manipulace kdekoliv, do toho bych nešla.
Ano, taky mě napadlo, že se širokým kočárem bude horší manipulace a bude se obtížněji vjíždět kamkoliv.
Kočárek (Donkey) jsem minulý týden viděla naživo na prodejně a přeměřovala jeho šířku. V té MONO verzi - pro jedno dítě je celková šířka 60 cm, což si myslím, že je srovnatelné s jinými kočárky pro jedno dítě.
Dokonce jsem našla i video „denního použití“ kočárku. Bohužel paní nerozumím, tak nevím, jestli chválí, nebo kritizuje… ![]()
Tak na to koukám, vypadá to sice prakticky, ale ta sportovní korbička mi přijde hrozně úzká, to dítě je poměrně malé a už nemá okolo sebe moc prostoru… Já bych do něj nešla…
elfans píše:
Donkey nemám, neporádím s tím, jestli se tam mimčo v zimě vejde nebo ne. Ale mám Cameleona, košík je opravdu hůř přístupný, ale jen u korbičky, ve sportovní verzi už je to bez problému. A malá kolečka vepředu podle mé zkušenosti taky nejsou problém, bydlíme na Vysočině a už jsem s kočárem jela i po poli. Jen teď na zimu máme ty zimní kola.
Prosím, a jak je to v zimě s fusakem? Má mimčo v Cameleonu dostatek místa i v hluboké korbičce? Nebo už jezdíte se sportovní? A co to polohování sportovní sedačky? Nevadí při spánku nožky nahoru? Děkuji.
smale píše:elfans píše:Prosím, a jak je to v zimě s fusakem? Má mimčo v Cameleonu dostatek místa i v hluboké korbičce? Nebo už jezdíte se sportovní? A co to polohování sportovní sedačky? Nevadí při spánku nožky nahoru? Děkuji.
My jezdíme zatím v korbičce (malá má 5 měsíců a je docela drobná cca 6kg) a spokojenost největší, mám tam originální fusak bugaboo, ten je sice do sportovní verze, ale když se trošku zahne, tak sedí do korby. A těchto mrazech jí dávám ještě do fusaku do autosedačky emitex a i s tím je tam v pohodě, vejde se krásně, rozhodně není namačkaná.
Se spotovní sedačkou neporadím, fakt ještě nemám vyzkoušeno, ale mám pocit, že kritizují jen ty, které kočárek nemají.
Btw zrovna dnes mě na ulici zastavila úplně neznamá paní, že se jí můj kočár moc líbí:)
klidně se ptej.
Jéé, děkuji. Tak pokud Ti to nevadí, pár věcí by mě ještě zajímalo.
•Máš na Tvém kočárku na madle taky takovou tu vůli (že s ním hýbeš nahoru a dolů, aniž by to mělo nějaký význam)? Na prodejně, když jsem kočárky obhlížela, tak se madlo docela viklalo, tak by mě zajímalo, zda je to normální. •Není kočárek příliš nízký? Když se máš k miminku sehnout při procházce, nebo když ho chceš z kočárku vzít? •Jak Ti vyhovuje ta brzda na madle? •Když vezeš kočárek, nezakopáváš špičkami o rám kočárku?
Děkuji. ![]()
Madlo vůli má, já nemám srovnání s jiným kočárem, tak mi to přišlo normální, ale moji mamku to dost zarazilo, ale ničemu to nevadí, při jízdě to nepocítíš.
Nízko kočárek je, to je pravda, ale nikdy mi to nevadilo, ani já ani přítel nejsme příliš vysocí. Vyhovuje mi, když ses seděla třeba na lavičce, že jsem alespoň na mimi viděla.
Brzda mi vyhovuje, i když teď v zimě bych možná ocenila i takovou tu cyklistickou dobržďovací. Tahle je úplně klasická, jen není našlapovací.
Orám jsem nezakopla ani jednou, vlastně mě ani nenapadlo, že bych mohla ![]()
Já zatím přišla na jedinou nevýhodu a to je ten košík.
elfans píše:
Madlo vůli má, já nemám srovnání s jiným kočárem, tak mi to přišlo normální, ale moji mamku to dost zarazilo, ale ničemu to nevadí, při jízdě to nepocítíš.
Nízko kočárek je, to je pravda, ale nikdy mi to nevadilo, ani já ani přítel nejsme příliš vysocí. Vyhovuje mi, když ses seděla třeba na lavičce, že jsem alespoň na mimi viděla.
Brzda mi vyhovuje, i když teď v zimě bych možná ocenila i takovou tu cyklistickou dobržďovací. Tahle je úplně klasická, jen není našlapovací.
Orám jsem nezakopla ani jednou, vlastně mě ani nenapadlo, že bych mohlaJá zatím přišla na jedinou nevýhodu a to je ten košík.
Děkuji. Je super zjišťovat info přímo od zasvěcených. ![]()
Jak jsem psala na začátku, mým favoritem je Donkey, ale řeším tu šířku, ať se tam mimčo vejde. Donkey je cca o 3 cm užší než Cameleon. Myslíš, že by se Ti málá do užšího kočárku vešla? Teď v zimě?
smale píše:elfans píše:Děkuji. Je super zjišťovat info přímo od zasvěcených.
Orám jsem nezakopla ani jednou, vlastně mě ani nenapadlo, že bych mohlaJá zatím přišla na jedinou nevýhodu a to je ten košík.
Jak jsem psala na začátku, mým favoritem je Donkey, ale řeším tu šířku, ať se tam mimčo vejde. Donkey je cca o 3 cm užší než Cameleon. Myslíš, že by se Ti málá do užšího kočárku vešla? Teď v zimě?
Tři cm není zas tak hrozné, to máš z každé strany 1,5cm, to bych asi neřešila…
taky mam cameleona, Valibuk ma ve trech mesicich 6,5 kilo a do uzsiho kocarku bych ho asi tezko narvala. mame fusak lodger bunker a ted v mrazech jeste spanelskou deku a je to na knop. rucicky mu davam na hrudnik, on je v tom fusaku jak housenka a vejde se tam akorat.
to madlo vuli ma, ptala se, se v obchode, je to proto, ze kocar drzi defacto na tech dvou pevnych klubech a kdyby bylo madlo napevno, tak by se to brzy vyvyklalo, takhle to prece pri nerovnostech tak netrpi.
ja teda taky na zadnou negativni vec neprisla, jen ze kdyz mam korbicku, tak se blbe dostava do kosiku…
martek01 píše:
taky mam cameleona, Valibuk ma ve trech mesicich 6,5 kilo a do uzsiho kocarku bych ho asi tezko narvala. mame fusak lodger bunker a ted v mrazech jeste spanelskou deku a je to na knop. rucicky mu davam na hrudnik, on je v tom fusaku jak housenka a vejde se tam akorat.to madlo vuli ma, ptala se, se v obchode, je to proto, ze kocar drzi defacto na tech dvou pevnych klubech a kdyby bylo madlo napevno, tak by se to brzy vyvyklalo, takhle to prece pri nerovnostech tak netrpi.
ja teda taky na zadnou negativni vec neprisla, jen ze kdyz mam korbicku, tak se blbe dostava do kosiku…
A nemáte náhodou červeného cameleona?