Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
tak se prodírám kočárkovou džunglía asi se mi nejvíc zatím zamlouvá kočárek Hartan VIP, ale nikde jsem se tady moc nedočetla zkušenosti s ním, máte ho některá ? Taky přemýšlím jestli koupit i korbičku a nebo tu kombi tašku nebo soft, mimčo by mělo přijít na začátku července. Budu ráda za zkušenosti případně rady !
Máte zkušenost s Hartan VIP?
Přidejte zkušenost s Hartan VIPHartan VIP vlastním
Také mám miminko narozené v červenci a korbička malému byla v půl roce malá (ale mám velké mimčo 9kg a přes 70 cm), nevím jestli je ta kombi taška větší?
Už jsme vytáhli sporťák, ale zatím jsme s ním byli jen 2×, tak moc zkušeností nemám, jen je posazený hodně nízko, pokud jsi vysoká, asi by ti to vadilo
Jinak má spoustu vychytávek, jde nasadit po i proti směru jízdy, má super jízdní vlastnosti (ale vyložené teréňák to samozřejmě není) a je moc hezký vzhledově
Je skladný, máme malé auto a jako jeden z mála kočárků se vejde do našeho výtahu, takže pro nás super a není až tak těžký. Záleží co od kočárku očekáváš? ![]()
My ho koupili tady a na prodejně ho mají vystavený…
http://www.detskydum.cz/data/kontakt/
hm, aha já jsem právě myslela že bude korbička větší a tak by to bylo v pohodě ještě i na zimu, ale jak koukám tak to asi taky nebude až úplně tak, no a teď teda kdyz se ti malej už do korbičky nevejde tak ho vozíš už na tom sporťáku? když jsem se byla dívat na ty tašky tak mi právě připadaly dost mohutný a nevím jesli by se v tom mimčo pak ve 30 stupních nepotilo no…právě jsem myslela že v normální korbičče je víc místa = na léto vzdušnější…ne, vyssoká nejsem naštěstí, mám 165cm a manžel 180cm ale ten si myslím až tak dočinění s kočárem mít nebude jak to už u chlapů bývá, čili chci hlavně aby to bylo ok pro mě, no hartan se mi líbil protože jednak vyšel dobře v testech a hlavně ta nízká váha je pro mě dost důležitá když si představím že s tím budu muset manévrovat, taky asi i cestovat letadlem atd…
Teď jsem korbičku měřila, uvnitř má 74 cm, náš Kubík má asi 72 cm+fusak a má v korbě pokrčené nožičky a nechce tam být
Pokud budeš mít menší mimi, tak asi vydržíte v korbě celou zimu, ale vlastně je to jedno, protože sporťák jde do lehu, včera jsme byli venku v -7 a malému zima nebyla a hlavně toho víc vidí a je spokojenější ![]()
Nebo se můžeš na kočárek přijet podívat k nám, bydlím v Libuši, Praha 4, vlastně kousek od toho dětského domu ![]()
no a ty máš teda ještě k tomu i tu tašku? u té bylo napsané že jde použít jako zímní i letní fusak, a nebo máš něco koupeného zvlášť? je to moje první tak jsem teda poněkud zmatená, už jsem se koukala na začátku těhotenství co existuje a pak jsem to zase všechno v hrůze zavřela s tím že to nebudu tak rychle potřebovat
, jenže jsem zjistila dodací doby až 10 týdnů apod. což je dost hrůza, jsem ráda že ses ozvala už jsem Tě četla v jiných diskuzích o hartanu ![]()
Sice starší diskuze, ale třeba ještě někomu info poslouží.
Máme hartan VIP kolekce s. oliver. Boudička má bohužel výrazné vzory uvnitř, což je v případě do 6 měsíců spíš na škodu. Malá od prvních týdnů místo spánku zaostřovala a pak šilhala na píspenka… Korbička malá, s fusakem a kombinézou max 6 měsíců. To že u této verze je hodně otevřená a slouží jako lapač hluku ani nemluvím… ale jako rozptýlení a probuzení dítěte „super“.
Měřím jen 160 cm, ale i tak je kočár velmi nízko položen i na mě… tím pádem i spodní koš téměř nepoužitelný. Pokud kupovat tak pouze xl verzi, nebo vyzkoušet v obchodě!!!
Jinak stabilita kočárku se mi taky nezdá, nevím jak ostatní, ale přední kolečka jsou tak malá, že občas je problém přejet i některé kostky v dláždění, o sjíždění vyšších chodníků radši pozpátku…
Na jednu stranu se těším na sporťák, až se hlubokého zbavíme, ale na druhou stranu se děsím jaké další problémy přijdou.
PS: pozor na zacvakávání při výměně korbičky a autosedačky… zacvaknutí nestačí… vždy zkontrolovat červenou pojistku! Za začátku chodilo, ale později cvaklo, ale nepojistilo… malá se nám v něm už vysypala na zem:-(
Dobrý výběr
Ahoj, přidávám také své zkušenosti po jednom dítěti.
S kočárkem jsem byla ve výsledku spokojená.
Je pravda, že ty přední kolečka jsou trošičku menší než jsem očekávala a třeba ve sněhu se zasekávaly, ale nikdy jsem neměla problém se sjížděním obrubníků. Do lesa taky moc není, prostě spíše městský kočárek na parádu ![]()
Vždy se pozastavuji nad tím, že se lidem zdá ta korba nízko. Já mám také 160cm a nepociťovala jsem žádné komplikace s tím spojené. S kočárkem jezdili i jiní členové rodiny a nikdo tuto věc nevytkl. Naopak se mě se to líbí, každopádně je to dobré vědět a nekupovat ho bez vyzkoušení v obchodě. A nízko položenou korbu jsem i přivítala u sportovní verze, kdy jsem nemusela malýho zvedat do výšin, jako třeba do nákupního košíku, kdy s tím mám při mé výšce často problém ![]()
Co se týká přístupu do koše pod kočárkem, tam už je to trochu oříšek. Ten skutečně není dobře udělaný a poznáte to až, když jdete na nákup, ale vždy si člověk nějak poradí ![]()
Firmě Hartan bych vytkla STRAAAŠNĚ dlouhé dodací lhůty a to na vše. Takže jakmile si vše neobjednáte hned, pak jen čekáte a ne jeden měsíc, ale rozmezí 2-3 měsíce!!! to my přišlo šílené. Je to daň za to, že mají spousty vzorů. Rozhodně si ale VIP XL objednejte k základnímu vybavení kočárku i „nánožník“ na korbičku a sporťák (za mě stačil jeden, měl zip, který ho zkracoval, nyní jsou myslím potřeba 2). Není součástí balení.
Jinak si nevzpomínám na nějaké další problémy.
Co určitě musím vyzdvihnout, je jeho skladnost a váha. Máme mrňavou předsíň a skoro v ní nepřekážel. Jeli jsme s ním na dovolenou ještě s miminkem, což znamenalo úplně plný kufr různých věcí pro prcka a ještě k tomu jsme vezli kolo. Kufr Oktávky to úplně v pohodě zvládl (se zataženou roletou) a nenašla jsem moc kočárků, co by se tam takhle bez problémů vešli. Nyní ho máme roztrkaný po bytě v úložných prostorech už rok a ještě jsem na něj pořádně nenarazila, tím chci říct, že je opravdu skladný a nepřekáží.
Váha mě vždy velmi potěšila, třeba při jízdě do kopce a z kopce nebo nošení po schodech.
Manipulace s ním je taky bezvadná, ale to je vždy o zvyku.
Rozhodně stojí za zamyšlení a zvážení všech pro a proti. My ho kupovali v Německu, protože u nás je Hartan docela drahý, tam se dá sehnat levněji a je pravda, že Nemci ho i hodně používají.
Držím palce při rozhodování. Když si ještě na něco vzpomenu, napíšu ![]()
Mame hartan vip a bohuzel ten mechanismus zacvakavani korbicky nam dnes poradne dal zabrat
i kdyz jsem o riziku vedel a kontroloval to, tak blbe (je tam blbe videt, vzal jsem za to, drzelo, uznavam, mechanismus jsem zcela nepochopil)…a korbicka pak s ditetem spadla kdyz za to vzala maminka
nastesti vse ok -vysetreni ale bylo to hrozny / pak jsem to zkoumal a jedna strana ted nezacvakava a druha obcas…podle mne tenhle rizikovej mechanismus ktery muze obsluhovat jen dobre proskolena osoba / jinak je nebezpecny protoze se lehce stane ze si myslite zacvaknuto a ono ne / podle mne tohle nema na komstrukci kocarku co delat a hartan bych ciste kvuli tomu nedoporucil a pokud mate, veliky pozor at vsichni obsluhujici perfektne rozumi tomu mechanismu!!!
Jeste doplneni: zacvakavaji obe strany za podminky, ze nezajistite pri odebirani korbicky zavlacky v dolnich polohach… pak zacvakavani funguje // vyrobce z duvodu nejakeho usnadneni pridal moznost zajistit zavlacky v dolni poloze… pak to pri opetovnem nandani korbicky nezqcvakne, coz muze nekoho zmast, kdyz to „vzdy zacvakavalo“ a muze se znylit v kontrole… je to tedy riziko navic