Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Začnu od konce-nelíbilo se nám, počasí nevyšlo, na konci srpna hnusně, zima, vítr, moře studený, bazény ledový. Střevní potíže-my neměli, ale hodně lidí v hotelu ano, chodili za mnou, jelikož se nějak rozkřiklo, že jsem zdravotnice a mám velkou lékárničku s sebou, tak jsem zásobovala lékama a kulíškama.
Byli jsme kousek pod Slunečním pobřežím, tak jsme se byli párkrát podívat, a byli jsme rádi, že jsme hotel neměli tam. Bylo to tam jak na pouti, kravál chaos, milion lidí, jeden hotel nacpaný na druhým, mezitím bary, krámky, diskotéky,. Pláž nehezká, natřískaná a plavaly tam nějaké zelené řasy, ale to nevim, jestli je to tam pořád, v tom sv. Vlasu, jak jsme byli my to nebylo.
Za nás, nejhorší dovolená a nikdy více, lítáme každý rok, někdy dvakrát, a tohle bylo zdaleka nejhorší. ALe hotel byl pěkný, to jo, ten jsme vybírali podle recenzí, to člověk může ovlivnit, ostatní ne.
@Vuninka píše:
jeee nezlob se…a kde kupujes letenky ja koukam na Ryanair. To jsem nevedela ze se da domluvit transfer to je super
Z Ostravy lítá jen Smartwings, tuším.
Ještě k cenám, my jsme tedy měli all incl.,ale párkrát jsme si něco dali ve městě a ceny asi o něco nižší než u nás, v obcodě nevím, tam jsme nebyli
Ještě jestli letíte do Burgasu, tak jsou tam nepříjemný, hrozně dlouho se čeká na kufry, my čekali přes hodinu, ale to jsme věděli, četli jsme to na recenzích a i nám to říkalo pár známých, co tam byli. A cestou zpátky otvírají kufry, zničili nám zavírání, mně tam chybělo tričko a známí, co byli s námi tam měli cizí boty.
@Vuninka ![]()
To je kvůli tomu, aby nebyl aktivní vysílač a přijímač mobilního signálu, což by mohlo rušit některé letecké přístroje.
@Vuninka byli jsme loni, ve Vlasu. Na Slunecne pobrezi jsme se zajeli mrknout, protoze delegatka o tom mluvila jako o Las Vegas. No, mela pravdu. Na muj vkus moc hluku, ale tak kazdemu vyhovuje neco jineho. Mne to pripominalo hlukem poutove atrakce. Kocar jsme meli golfky - na plaz jsme nebrali, ale po veceri jsme se chodili prochazet po „meste“, poznat taky okoli apod., takze dvouletak chodil a pak se vezl. Ale to zalezi opet na vas - znami treba nevystrci cenich z hotelu a plaze, takze po veceri si s ditetem drepli bud do restaurace nebo na animacni program (ten meli sice pro starsi deti, ale jim to nevadilo). My se radi mrknem do centra, na odlehlejsi casti, jak bydli v lete mistni, pristav apod.
Příspěvek upraven 21.02.18 v 14:33
@renap je, tak koukam, ze nazor na Slunecne pobrezi mame stejny
Jinak my bydleli loni v hotelu Moonlight ve Vlasu a pocasi nadherne, fakt vse vyslo. Radi jsme courali vecer do pristavu ocumovat jachty. Ale chapu, ze pocasi tu dovolenou muselo pokazit. My fakt moc spokojeni
@LindaPraha jasně, jak na dovolené u moře nevyjde počasí, tak už je pak špatně všechno. My byli v hotelu Sineva beach, hotel pěkný, samozřejmě to jídlo a služby se nedají srovnat třeba s Tureckem, ale špatný to nebylo. Ale to počasí tam prostě není jistý, no.
Jo, Las vegas, to je přesný, nám říkala delegátka, že na Slunečňáku se nikdy nespí
a že máme být rádi, že s těma dětma máme hotel mimo.
@renap @LindaPraha my byli taky ve Vlasu hotel Paradise Beach, byli jsme ubytovany v ty zrekonstruovyny casti a super.Na Slunecnim jsme se byli taky podivat a mne to prislo jak v centru Prahy. Jinak na letisti jsme nemeli problem na kufry jsme cekali asi 20 minut, to treba v Tunisu jsme cekali strasne dlouho na pasovy kontrole.
Nemám děti, tak odpovím jen na něco:
2. Nikdy jsem nebyla na písečné pláži - tam mě bude kočár úplně zbytečný?(mám klasický
houpací a druhý Britax)
3. Jaké jsou ceny potravin v obchodech?
4. Letíme v druhé polovině června, má někdo zkušenost s počasím?
5. Jak je to tam s jídlem a vodou? Mohu dětem dát všechno nebo hrozí střevní problémy?
7. Jak se vám líbí Bulharsko?
Tak pravděpodobně už máte dovolenou koupenou, takže odrazovat tě nebudu. Počítej s tím, že v červnu tam bude studené moře. My byli v srpnu a malá tam moc nechtěla být. Do letadla nám stačil tablet. Let trvá asi 2 hodiny, takže se to dá. Velký kočár určitě ně. Vemte nějaké skladné a lehké golfky. Cenově bych řekla jako u nás ale určitě ne levnější. My měli all inclusive, takže s jídlem neporadím, ale vodu z kohoutku bych asi nepila. Střevní problémy jsme neměli. Nezapomenout léky a super jsou župánky. Hračky na písek, slunečník koupíte za pár korun tam. Příště bych raději volila Řecko.
My jsme byli v Bulharsku dvakrát a vyhodnotili jsme, že fakt už nikdy. Byli jsme v druhé polovině července a bylo nám zima večer při procházkách, moře taky moc teplé nebylo a bazény vyloženě ledové (tam vlezly pouze děti a ještě na chvilku). V půlce června si s sebou určitě vemte svetry, večer bude chladno. Jinak ceny jsou víceméně stejné jako u nás, žádná tragédie (ale jsem zvyklá na ceny v centru Prahy
). na pláži kočárek nevyužiješ, ale na přejezdy a procházky ty golfky určitě ano. tedy záleží na tom, jak moc chodící máš to mladší dítě (já měla lenochy a vozili se skoro do tří let). Vodu z kohoutku určitě nepít, jinak z jídla bych až tak velký strach neměla. Nezapomeň dětem pasy, základní lékárnu a kvalitní krémy na opalování (ty jsou všude v letoviscích neskutečně předražené).
Všem moc děkuji že jste si našli čas a odepsali na otázky.
Navšívila jsem i Egypt tak věřím že po této zkušenosti už nic horšího být nemůže a tak si myslím že ikdyž se někomu Bulharsko nelíbí tak pro mě to nebude taková hrůza. V hotelu máme i bazény a dětský koutek v případě špatného počasí. Na konec je pro mne nejdůležitější že tam budu s mojí rodinou. Po příletu napíšu mé zkušenosti. ![]()
@Vuninka my byli v tunisu, jizni, francii, chorvatsku, spanelsku, recku a to bulharsko bylo fakt nase nej dovolena.Ja z toho byla nadsena a jela bych letos zas, ale chlap chce kazdej rok jinam.
@Lucinkape píše:
Ahoj, my jsme byli na Slunečném pobřeží loni a je to tam hezký, akorát přes hlavní prázdniny dost lidí. Jsou plné pláže, rušný večerní život a potkali jsme tam dokonce několik známýchJestliže letíte v červnu, tak to bude určitě lepší. Co se týče cen v obchodech, tak ty jsou super. Nedaleko je Lidl a tam nakoupíš všechny suroviny jako u nás a navíc skvělý balkánský sýr, olivy a husté bulharské jogurty
Našla jsem tento článek o cenách v Bulharsku, kde jsou všechny potraviny dobře rozepsané a navíc jsou tam i ceny dopravy: https://www.etravel.cz/bulharsko/ceny Jinak, vodu z kohoutku jsme nezkoušeli, vozíme si sebou filtr na vodu (Sawyer mini) a vodu si všude na dovolené filtrujeme - hrozně se tím ušetří. A k tvému poslednímu dotazu - Bulharsko je moc fajn, má krásné pobřeží i přírodu a památky a plusem jsou ty nízké ceny. Jediné co mě fakt štve, je to množství lidí. Nejvíc se mi z památek líbil Rilský klášter (ten je ale dál) a Nesebar, který je kousek od Slunečného pobřeží, takže tam se určitě podívejte.
DEKUJI ![]()
@Ivana 85 píše:
@Vuninka my byli v tunisu, jizni, francii, chorvatsku, spanelsku, recku a to bulharsko bylo fakt nase nej dovolena.Ja z toho byla nadsena a jela bych letos zas, ale chlap chce kazdej rok jinam.
DEKUJI ![]()