Bumbání z hrníčku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Bumbání z hrníčku
Ahoj maminky zajímalo by mě jak se vaše děti naučili pít z hrníčku. Našemu drobečkovi je rok a 8 měsíců a je naprostým závislákem na hlašce.
Ráda bych ho naučila pít z hrníčku.Takové ty děcké hrníčky mu také nic neříkají. Tak by mě zajímalo jak jste na tom vy od kdy bumbáte z hrníčku a jak na to? Malý není kojený takže falšku zná prakticky od narození. Díky moc za tipy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
My jsme taky na flašce od narození, ale asi před měsícem začal přes den chtít pít SÁM, a to z flašky je dost ouvej, víc čaje bylo všude kolem než v puse. Tak jsem na flašku od Aventu místo dudlíku na:,–(ila takovou tu hubičku s ventilem :
http://www.aventbaby.cz/
mají ho v různých barvách podle měkkosti pro různě staré děti. Je fakt že asi 2 dny na to koukal a moc nevěděl co s tím, takže toho ani moc nevypil, ale pak na to přišel - hlavně může SÁM protože to neodkapává a říkají že je to ideálka na přechod na hrníček.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, ja Alli odstavila od flasky komplet asi pred mesicem a pohoda. Ja vim, to Te nezajima
. Mozna Te ale bude zajimat zpusob. Koupili jsme ji nove hrnicky, takze byla zaujata tim a ztratu flasky skoro nepostrehla. Ma sve „secialni“ na mlicko a ostatni na bezne piti. Myslim, ze cim drive se to udela, tim mene bolestive to probehne. L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Pilcando.
Starší drahoušek byl také flaškozávislák. Pítka jako Avent, Nuk… nám taky nic neříkala. Zabral vršek od Jupíku, později Rajec nebo Kubík a hrneček jsme nacvičovali na „velké půlce“, přece jen je menší než hrníček. No šílené, ale do 2 se naučil pít z hrnku obstojně. Výjimkou bylo večerní mléko… čtvrt litru by z hrnku nevypil… dneska pije mléko z hrnku, ale miluje do něj slámku.
Haničku jsme začala už teď cvičit na normální hrníček s ouškem. V zájmu bezpečnosti plastový od Tupperu. Docela jí to baví, ale mléko má z flašky ( a nějakou dobu mít ještě bude).
Beruška ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Starší dcera umí ve 2,5l samozřejmě pít z hrníčku (i z půllitru, ešusu nebo pet lahve, když je potřeba). Naučila se to v jeslích, kam od 1 roku chodí, zvládla to ihned. Ale jinak používáme Avent Sport nebo netekoucí ventily z Mattoni nebo Rajce. Proč? Protože je to pohoda, když za ní nemusím stát s hadrem a sledovat kam a jak hrnek (porcelánový) položí, kde jí co ukápne…A z dudlíku umí taky, opičí se po mladší (11m) a dožaduje se krmení jako miminko (na klíně jí držím flašku s mlíkem, je to docela milá retrospektiva). Takže něco je dovednost a něco pohodlí, hlavně ať pijí dost.
Bára
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak Majda mělaq půl roku a s prvním příkrmem jsem jí dala napít vody. A to kojenecké ale rovnou ode mě ze skleničky. Divila se, něco polkla, ale už ví o co jde a pokud piju něco co smí (je jí 7 m), tak jí dám napít a kríásně se napije. Jinak k příkrmům jí dávám pít z takovéhé toho pítka se 3 dírkami od aventu a asi po týdnu se naučila vypít naráz tak 5O ml a nikde j íto neteče.Podle mě je dobrý začít co nejdřív. Je kojená a flašku jsme uplně zavrhli, myslím, že v roce bude mít normální hrnek.
- Citovat
- Upravit