kojeni a dokrmovani na noc
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
kojeni a dokrmovani na noc
Dobry den,muzete mi nekdo poradit,maly ma 3 a pul mesice a stale ho kojim,ale chtela bych aby v noci spinkal lepe tak jestli mate nekdo zkusenosti co pekne zasyti..Cetla jsem ze by mohla byt beba nebo Hami forte..diky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mně dítka v noci spí, ale co vím, tak se to příkrmem na noc nevyřeší. Pokud normálně přibírá, koj dál a vydrž. . . můj názor. .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Noční kojo není o hladu
, ale o požitku - taková kojo verze noční vyžíračky ledničky ![]()
L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po přikrmení Nutrilonem na noc se může stát, že brzy skončíte s kojením úplně. Může ale nemusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AHoj Blani. Já to taky hodně řešila, i když ve 3 měsících asi ještě ne tolik.
Psala jsem i různé dotazy na kojeni.net a na stránky výrobců příkrmů. Takže…pokud je mimi plně kojené, zesílené UM (jako Hami forte, Nutrilon forte) by pro něj byly do bříška moc těžké. Já jsem večer dokrmovala Sunarem premium pro nejmenší, protože brečel hlady a prso už nechtěl. DOkonce jsem i zkoušela to Hami forte a bez efektu.
Stává různě, po 2 hodinách, někdy po 3, zažila jsem od porodu jen několik nocí s kojením jen 2× za noc. Nejvíc pomohla metoda, kterou najdu a později vložím. Mimi totiž nemá v noci až tak strašný hlad, ale je tak zvyklé,chce být u prsu a tečka.
Naopak časté plné buzení na kójo může i uškodit. S metodou jsem vydržela asi 4 dny(šlo to snáz, než jsem čekala, manžel ale musel spát jinde, psych. by to nedal
). Jenže pak přišel spurt a rozladěnost po očkování a tak jsem se na to vykašlala. Hodlám ale začít znovu. ![]()
přísvěvek jedné maminy z naší diskuze:
Taky jsem v sobotu najela na jiný noční režim, psala jsem dotaz na kojeni,net a paní mi odpověděla v podstatě to co jsem si myslela, že TObík před měsícem spurtoval a potřeboval víc mlíčka, já ho najednou dost neměla a tak se začal tak často budit hlady. No a protože je to otesánek vykutálenej, tak si na to asi zvykl a teď se mi takhle často budí. POradila mi, abych ho nekojila v noci pokaždé když se vzbudí, ale zkoušela ho uspávat jinak a prodlužovat intervaly. Zdálo se mi to rozumný, tak jsem na to od soboty najela. Upřímně jsem se docela bála, protože má fakt strašnej ječák a celkem výdrž. No ale kupodivu to celkem funguje, zjistila jsem že když se vzbudí a ječí, dám dudlík, řve ještě víc, tak vyndám ho z postýlky. No a pacholek čeká co bude, když zjistí že jídlo nebude, tak ječí zas ještě víc, tak ho pochovám asi minutku a pak ho vrátím zpět do postýlky a dám dudlíka. Řve většinou jen krátce, pak si vezme dudlíka a do 10 minut usne. Samo že občas je to s usnutím horší, ale vydržela jsem a kojíme poprvé po 1 hodině a podruhé až k ránu mezi 6 a 7. Když se vzbudí dřív, tak má smůlu. No tohle by ho mělo odnaučit se budit, je fakt že včera to už bylo lepší, vzbudil se v 11, dostal dudlík, v 1.15 jsem kojila a pak se vzbudil až ve 4.30, dostal dudlík a jedl až v 6,15. Pak jsme spinkali do 8,30. takže pokračujeme a jsme zvědavá, jaké budeme mít úspěchy. Fakt bych nevěřila, že ho bez prsa v noci s tím řevem vůbec uspím, ale jak je člověk asi odhodlanej, tak to dítě to vycítí a jde to.
a teď článek někde z netu:
Mezi 4.-.6. měsícem života dítěte se vyvinou spánkové cykly a noční spánek dítěte se podobá spánku dospělého člověka. Miminko se asi 8 -10krát za noc částečně probere, aby se pohnulo a zkontrolovalo, jestli je všechno v pořádku.
Za normálních okolností jen asi 2 z těchto probuzení jsou úplná a v při těchto probuzení pokud je to potřeba, můžete dítě nakojit bez toho, aniž byste způsobila problém. Pokud ho však nakojíte vícekrát, částečná probuzení budou nahrazena úplnými a zdravý noční spánek se rozbije. A důsledky? Unavená máma, mrzutý človíček a seriózní spánkový problém.
Ukazuje se, že příliš časté noční kojení od čtyř měsíců věku dítěte narušuje přirozené biologické rytmy v průběhu dne je naše teplota přirozeně vyšší, než v noci a vylučují se i jiné hormony. Přes den jsme zvyklí přijímat potravu pravidelně, ale v noci se žaludek neotvírá a tak ani nepocítíme hlad. Velký kalorický příjem v noci může zvýšit tělesnou teplotu a pozměnit přirozené vylučování hormonů, které nám pomáhají lépe spát a noční spánek získá některé charakteristiky denního zdřímnutí. A tak se stane, že se miminko úplně probere 8-10× za noc reálně hladové a pokaždé požaduje krátké kojení. V důsledku častého nočního kojení není přes den dostatečně hladové a proto kojení v noci opravdu potřebuje a tak vzniká bludný kruh.
Pokud se vaše dítě v noci budí často, je dobré se nejprve pokusit omezit počet a délku kojení, i když se potom rozhodnete ho nechat plakat. Tím přestavíte jeho biologické rytmy a pomůžete mu naučit se přijímat přes den víc potravy. Hlavní myšlenka těchto metod je v tom, že máte větší šanci na úspěch a je méně drastické, když příjem mléka v noci snižujete postupně. Je pravděpodobné, že v průběhu aplikování některé z těchto metod se vyspíte v noci ještě méně než dosud a proto budete potřebovat mnoho sil, abyste vdržela dostatečně dlouho.
Ať už vám síly došly, nebo ne, možná se vám zdá, že popsané metody u vás nefungují. Pak se můžete rozhodnout pro rychlejší a účinnější metodu - nechat dět'átko plakat.
Takže držím palce!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hmmm. tak to je mazec… ale asi tim budeme muset taky projit.. ![]()
Preji vsem pevne nervy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit