Zamrazování příkrmů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zamrazování příkrmů
Milé maminky, možná budu vypadat jako totálně neschopná, ale mám následující dotaz…
Začínám s příkrmy (zatím kupované), na vaření tedy moc nejsem, ale ráda bych pro malou i vařila a jídlo pak zamrazila. Ze zamražením nemám ale žádné zkušenosti
nějak to doma nepraktikujeme, možná proto, že máme malý mražák.
Mám totiž VIA pohárky od AVENT, které jsem si pořídila na odstříkané mléko, ale protože mléka bylo málo, pohárky jsou nevyužity, takže bych pro ně chtěla najít vhodné uplatnění.
Takže - uvařím zeleninu, rozmixuji, dám do pohárků, nechám vychladnout a hodím do mražáku?
Jak dlouho v mražáku vydrží?
A jak pak správně rozmrazit? Nechat samo, nebo v ohřívačce, v mikrovlnce???
No jsem z toho zmatená, prosím o vaše rady, moc vám všem děkuji.
Ronda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj Rondo,
se zmražováním jídel je to asi tak jak jsi psala - uvaříš, dáš do Via pohárků, uzavřeš, necháš vychladnout a dáš do mrazničky. Jak dlouho to v mrazáku vydrží? To už je složitější, záleží na teplotě, kterou je mrazák schopen udržet, v mínus 20 až mínus 30°C bych pro dítě nechala jídlo max. 3 měsíce, ale pokud máš jen mrazáček, který je přímo v ledničce, tak pak je ta doba zhruba týden až dva. Doporučuje se dávat jídlo do mrazáku co nejvíce dozadu, aby se při otevírání mrazáku neohřívalo.
No a rozmrazovat je nejlepší ve velkém hrnku nebo kastrůlku ve vodní lázni, tzn. z VIA pohárku pak ohřáté rovnou vyklopíš do talířku nebo misky a nebo krmíš rovnout z VIA. Do mikrovlnky to nedávej, tím bys hodně zhoršila výživovou hodnotu jídla a ohřívat to přímo na sporáku v kastrolku je docela nešikovné, protože to stejně mušíš nejdřív nechat rozmrznout a to malé množství se špatně ohřívá. Taky to můžeš nechat rozmrazit v ledničce přes noc a pak to jen ohřát.
Myslím, že na to sama přijdeš až s tím začneš, tak ať se ti daří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že to Pet-s popsala vyčerpávajícně, jen doporučuji nemrazit brambory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda nechám nejprve vychladnout a až pak zavřu, ale asi je to jedno ![]()
A krom brambor nedoporučuju mrazit ani rejži…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ja ti jeste poradim jeden figl. Ja jsem teda Avent nemela a navic mi mala jedla jen male porcicky, takze jsem si nakoupila plastikova tvoritka na led (ne ta silikonova) a vzdycky jsem uvarila jeden druh zeleniny, rozmixovala, vychladila, naplnila tim jednu radu tvoritek. Druhym druhem zeleniny dalsi radu tvoritek atd. Zabalila jsem do igelitaku a dala zamrazit. A kazdy den jsem vzdycky vybrala jen ty kosticky te zeleniny, kterou jsem kombinovala. A k tomu jsem varila jen ryzi nebo brambory nebo byla jen tu zeleninky. Ty porcicky ze dvou az tri ruznych kostek byly akorat.
A.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mrazím v kelímkách od jogurtu, a jednodruhově zeleninu taky v kostkách na led.
Kousky masa mrazím zvlášť, tak aby byly potopený ve vývaru, krájím najemno až pak do zeleniny.
Jo, a dělám směsi i s bramborama (všechno mixlý), a ačkoliv jsem si to o bramborách četla už víckrát, tak s tím nemám jedinej problém - chutná to výborně a konzistence je normální hladká směs, tak nevím, proč se to takto radí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc vám všem děkuji za skvělé rady. Mám pocit, že bych to mohla zvládnout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem koupila troje tvořítka na led (v Tescu stojí jedno kolem 10,–) - navařím, namixuju/rozmačkám a namrazím tak na dva týdny dopředu a mám klídek. A také nemám problém s mraženou rozmačkanou bramborou, akorát je s tím víc patlání, představovala jsem si konzistenci jako u klasické bramborové kaše, ale tím že tam není mléko + máslo, tak je to strašná lepenice
. Ale krásně to ty příkrmy zahustí.
Začínala jsem s jednou kostkou, postupně přidávala a dneska jsme na cca 8, takže brzy asi přejdu z tvořítek na skleničky od přesnídávek
.
Jen se chci zeptat - proč nemrazit rýži? Myslela jsem, že bych zmrazila namixovanou rýži s masem… Říkám si, že tchán nosí z práce mražáky a tam bývá rýže, bramborová kaše,…
Jinak mrazím cuketu, brokolici, mrkev nebo květák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chci se zeptat - mohla bych zeleninu zamrazit ve sklenickach po prikrmech? Mam je nejdrive vyvarit? Dekuji ![]()
- Citovat
- Upravit
Já běžně zavaruju zeleninu ve skleničkách po prikrmech a nic nevyvaruju, jen umeju (resp. myčka umeje). ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proc anonymni??
ja zamrazovala, ve sklenickach od prikrmu a taky jsem to jen umyla..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když to dáš zamrazit, tak zničíš všechny bakterie, takže není potřeba vyvařovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky zamražuju do skleniček a taky nevyvařuju, jen umyju.
Co mě akorát zajímá, tak jestli se ty skleničky můžou do mrazáku dát s víčkem? Někde jsem četla, že někdo dává potravin. folii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to zamražujete jen zeleninové a pak k nim teprve po rozmražení přidáte maso?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit