Od kdy by se mělo dítě krmit samo?

614
21.1.08 18:43

Od kdy by se mělo dítě krmit samo?

Ahojte, měla bych dotaz, od kdy se vaše dítka krmí sami? Myslím tím, že se nakrmí lipánkem nebo nějakým tuhým jídlem? Malému je 18měsíců, jeden den (asi před týdnem) ho bavilo napichovat brambory vidličkou a občas dal nějakej do pusy a u lipánka snědl sám asi tři lžičky, jinak nechtěl. A od té doby odmítá sám, chce abych mu dávala já. Co myslíte, mám ho k tomu nějak (příp. jak 8O ) tlačit nebo to nechat ještě být? Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9130
21.1.08 18:50

Ahoj, Honzikovi je 13 mesicu a asi 14 dni zkousime, aby jedl sam, ale jen treba ryzi s masem a tak, docela mu to jde, zatim jime lzickou, ve skolce totiz ty nejmesi maji lzice a ne pribor. Nijak bych do toho maleho nenutila, spis bych mu obcas nabidla lzicku, my nekdy jime tak, ze Honzik ma svoji lzicku, ja taky z ji nastridacku svoji a moji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
21.1.08 18:58

Ahoj,
dcerka je tříletá a bohužel dokrmuju ještě dodnes :oops:
Sama sní tak 3 lžíce a pak povídá, hraje si s tím… Zlepšení čekám až začne chodit do školky a uvidí ostatní děti, doufám :?
Jinak ale u nás to nejspíš souvisí i s tím, že Anetka je motoricky dost nešikovná, a když jí sama, je jako čuně, padá jí to vedle, no děs.
Andrea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
21.1.08 19:01

Začali jsme kolem roka, malej měl opačný problém. Všechno chtěl jíst zá:,–(ně sám a když nebylo po jeho, tak to dával hlasitě najevo.
Pamatuju Lipánka lžičkou, nějaké omáčky s rýží apod. Kolem 18 měsíců už papal pěkně, ale bylo to tím že on papal od roka skoro všechno sám. Polívku až kolem 2 let.
Kolikrát jsem musela půlhodiny uklízet po jídle. Doporučuji plastový bryndáček s korýtkem, dole zachytí všechno. Bez něj ani ránu do teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
21.1.08 19:07

Taky u nás zatím somostatné jezení nehrozí. Ani žádné pokusy :? Už od malička dostává syn při jídle do ruky lžičku, ale bere ji jako hračku u jídla. Takže krmíme. Když mu dám do ruky rohlík, hodí ho na zem a otevře pusu, že chce dostávat kousky. Zatím to nijak neřeším, snad to přijde samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
21.1.08 20:08

Ahoj,

Sárinka raději než lžičkou jí vidličkou, umí si sama napíchnout a i se pěkně trefí do pusy, lžičku jako jo, ale vidlička u ní jasně vítězí. Jinak to nelámu přes koleno, dávám jí příbor, když vidím, že má zájem a chce si ho vzít, nenutím jí :wink: Moje neteř 19m. umí jíst perfektně od lžičky po vidličku, a to i polívku, ale oni jí to učili fakt hodně brzy, švagrová měla pevný nervy a nevadil jí čurbes kolem, na to já jsem háklivka :roll: , takže jsme to nechali takhle a Sárinka bordel kolem sebe nemá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí