Švestková šťáva
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
švestková šťáva
Ahojky,
moje 5-měsíční dcerka má problém s kakáním, je na UM, a už 3 dny nekakala, zkusila jsem dát švestkovou šťávu,ale nechce ji, tak jsem jí dala trošku do mlíka, to vypila. Myslíte, že ji můžu dát do mlíka?
Máte ještě někaké tipy jak na zácpu, protože si myslím, že zácpu má.
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj,
„projímavý“ účinek pro miminka má hroznová šťáva (kupovaly jsme ji od Hippu), a taky meruňky - tedy samozřejmě v dětské přesnídávce.
A nám naprosto zaručeně vždycky pomohl uvařený květák, a rozmixovaný. Někdy jsem do toho i ke konci vaření přidala žloutek, někdy kousek brambory. To u nás působilo vždy.
Někdo radí borůvky, ale nám je malá blinkala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My měli problém s kakáním, když jsme začali přikrmovat. Pomohla nám švestková, hroznová nebo meruňková šťáva. A taky jsem do jídla, které jsem málému dělala, přidávala více olivového oleje. Jo a šťávy do mlíčka bych se nebála.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Boruvky naopak stavi, stejne jako banany, mrkev a ryze. My uz nedavame nic ryzoveho, protoze holky taky celkem tezko kakaji. Projimave jsou svestky (ja jsem jim tu stavu redila cajem, i do mlika bych ji dala), i ten hermanek je dobry. Ja uz jsem pak koupila i Duphalac, je to takovy jakoby sirup, glukoza,strasne sladky a to pomohlo.
A nebo bych zkusila zmenit UM!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo, ještě taky kvůli kadění jsme museli kupovat Nutrion Omneo. Je dražší, ale holt jinak to nešlo. Měli jsme ho od jednoho měsíce do roka, dělali i dvojku. nevím jak ted´.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak se konecne dneska vykakala,asi opravdu pomohla ta svestkova stava.
Ja davam Bebu, protoze po nutrilonu mela boleni briska, sice kakala, nekdy sama,nekdy trubickou,ale brisko bolelo dost,i potom omneu, a to i blinkala.
Po bebe neblinka, a ani brisko neboli, jenom ta stolicka, ale kdyz takhle pomohla ta stava, tak ji budu davat,jsem rada.
dekuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chci se zeptat kolik švestkové šťávy mám dát miminku (4 měsíce, plně kojený), aby se mu zlepšilo kakání? Pár lžiček před každým kojením, nebo třeba jen na noc? Ředit nebo neředit? Do 3. měsíce nekakal, prorože ho trápily prdíky (musela jsem používat rourku, pak z něj stříkala zpěněná stolička), vyzkoušeli sme snad všechno, nakonec zabral heřmánkový čaj s fenyklem, kmínem a anýzem-prdí o 106, ale zase nekaká, tlačí, brečí (každý den musím používat rourku, jde toho z něj opravdu hodně a je to hoooodně tuhý
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám moc pomohly probiotické kapky, začala kakat každý den, ve stejný čas ráno:-)Švestkovou šťávu jsem dávala až s prvními příkrmy a ta vždycky zaručila naprosto plnou plínku ![]()
- Citovat
- Upravit
@veru21.5. probiotika jsme dávaly 3 měsíce, nepomáhaly (nebo pomohly, ale na chvíli-stejně jako všecho ostatní, všecho nám funguje dva, tři dny a pak konec a zkoušíme zas něco jinýho
), takže chci zkusit ještě tu štávu, jen nevím kolik a jak často
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když byla malá ještě jen na mlíčku, tak jsem nedávala nic kromě těch probio kapek. Čajíčky nám taky nepomáhaly a těm ani moc nedala, takže to asi ani nemohlo mít efekt v takovém malém množství. A s tou švestkovou teda asi neporadím, ale u nás zabralo(až v tom období přikrmování) celkem velké množství-téměř třeba celá švestková přesnídávka, ale každé mimčo to má jinak…
- Citovat
- Upravit
Já dávala neředěnou, pár lžiček před kojením.
A ještě nám hodně pomohlo na kakání masírování konečníku. Mázla jsem bepanthenem a masírovala. Zadeček se lépe roztáhne a dítko se vykaká. Navíc od krému ho pak nebolí zadeček, jak je hydratovaný.
- Citovat
- Upravit
A nám zabíral i vývar z ovesných vloček, ale to až po zavedení lepku. Nevím kolik prcek má měsíců.
- Citovat
- Upravit
Aha
, no ještě si hodně maminky chválí cukernatý roztok, nám ho i Dr. doporučovala, ale nakonec jsme nevyužily, takže nemohu soudit..
- Citovat
- Upravit