Jídelníček 2letého dítěte
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jídelníček 2l. dítěte
Ahoj holky,
co dáváte k snídaní 2l.prckům?
Naše malá má jen tak 300ml.kakaa a skoro celé dopoledne nic jiného nejí.Tedy pokud někde neuloví nějakou sladkost.
Co vaši špunti?Je to normální ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, zrovna řeším stejný problém. Honzík ráno maximálně vypije čaj, nebo kefír a tím to hasne. Všude čtu že snídaně je nejdůležitější, že se má snídat, ale do Honzíka nic nedostanu až do oběda. Taky papá jen nějaké sladkosti. Začala jsem dávat na stůl piškoty, ale to už taky nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jsme na tom podobně. Malá si dá ráno mlíko, a pak mi něco posvačí až kolem 10-té hodiny - třeba rohlík se sýrem. Dřív nejí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vstává nechutně brzy-ve 4:30 takže to dávám 210ml UM.
Pak cca v 7:00 snídáme. Udělám mu čaj, k tomu na kostičky 1 chleba s cottage sýrem, nebo pomazánkovým máslem, nebo Kidiboo + většinou protože má rád rajčata mu nakrájím do mističky k chlebíčku ještě rajče.
Pro obměnu má k snídani lupínky s mlékem, nebo jogurt.
Svačinu pak už nechce a jí až oběd ve 12 hodin (zelenina+maso)
Po probuzení ve 14 hodin dávám tvaroh s rohlíkem nebo jogurt, nebo nějaké ovoce s rohlíkem.
Pak má ještě jednu svačinu kdy si bere buď banán, nebo něco takového.
A večer už na spaní jenom kaši.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky! Je to asi tím mlíkem - když ho ráno nedám a dám jim něco jiného co je tak nezasytí tak holky normálně snídají. Jinak dopoledne taky nejíme nebo jenom minimálně a něco malého jinak nic až do oběda. Martina Vendy a Viky 2r
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Markétka mlíko nepije (teda poslední měsíc ho zase pomalu asi po roční přestávce začíná pít) takže mi snídáme normálně rohlík se sýrem, s domácí marmeládou nebo jogurt + čaj. Pak dopoledne sní ještě jablíčko a pak obídek. Odpoledne dávám jogurt, nebo lupínky s mlíčkem (když ho teď zase pije) a pak jako druhou svačinu ovoce a večer buď kaši, nebo polívku nebo namazaný rohlík. Ale Marky je jedlík od začátku příkrmů ![]()
Každopádně se nedivím, když vypije 300 ml mlíčka že už nic jiného nechce. Mlíčko dost zasití a 300 je dost.
Ryšavka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Honzik snida dost: cca v 6 banan a takv pul 8 normalni snidani - jogurt s cornflaky, mleko s cornflaky nebo ovesnou/obilninovou kasi. Nekdy si da jeste od nas kus chleba.
Obedva mezi 11 a 12 hodinou. Vetsinou nesvaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
stepik. buď v klidu, moje holka je odjakživa nic moc jedlík,,,,,, mohla by být živa jenom o mlíku. V dubnu jí budou teda už tři roky, takže jsme trošku starší,,,,, ale snídá jen pár kousků chleba s čajem, cca v osm. Svačinky nevedu, až oběd, a s tím teda není moc problém, asi už má logicky hlad. Odpoledne po spaní jogurt nebo banán nebo nějakej ten brumík apod., to většinou když jsme venku, večer v sedm má „zbytky“ od oběda, čili klasickou večeři, ale jen pidiporci, no a těsně před spaním, tak po osmé hodině, vypije 250 ml mlíka. Ještě donedávna toho mlíka před spaním potřebovala dvě flašky, 2×250 ml, s nějakým časovým odstupem samozřejmě. Ale opravdu by byla schopná pít mlíko i místo oběda a snad i snídaně, což samozřejmě nejde. Jinak já jsem opravdu exot, doteď jí kupuju kojenecké mlíko HAMI, ani ne tak z přesvědčení, snad jen ze zvyku, ale brzo tenhle blbej zvyk míním utnout…ale to je jiná diskuse.
Takže k té snídani........rozhodně nejsi jediná a jak tak sleduji děti z okolí, tak je skoro „normální“ nesnídat. Né že by se mi to líbilo, ale násilím jídlo nutit nebudu, však kdyby měly hlad, tak si řeknou.
- Citovat
- Upravit
ahojky, malá ma 21.mesiacov.
Ráno cca o 7hod. 210ml. UM, potom ranajky okolo 8,30-jeme spoločne. Dnes napr.krajec chleba so syrom, okolo 10,30 jablko rozkrájane a olupané na mesiačiky-to zje podla chuti samozrejme. Dnes napr.nastruhanu hrušku a malé jablčko a normálne o 12,15 obed. Ked to tak čítam, tak asi celkom dobre zdlábne ten moj drobek. Inak váži celkom dobre - 14kg, tak tam to vidiet. Ked sa zobudí, tak bud jogurtík s niečim, potom nejaké ovocie a vecer kasu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
snidane
ahoj - muj klucina 21 mesicu je pravy opak, rano by snedl do slova pul telete - tedy davam mu obilne kase - ovesnou, jecnou, proso, zitnou, psenicnou - ji dospele porce, az ja se sama divim kam to pada , ja bych ty porce nekdy sama nedala, vetsinou ma malou svacu - mandarinku apod, nekdy ne, obed jak kdy - jak se nam chce, ale snazim se aby mel na obed hlad, takze ji kolem 1, 1:30, odpoledni svacinku kolem 4-5hod - bud chleba s necim, nebo jogurt ovoce atd, veceri uz jen tak zobe. Takze rano se poradne nadlabne a cely den z toho travi. Ja jsem ale taky takova, rano mam nejvetsi hlad z celeho dne. Kazde dite je jine.
Lmac
- Citovat
- Upravit
Jdu pro radu. Včera jsme byli na tříleté prohlídce, doktor mě seřval, že prý je mé dítě obézní, že tedy ať se podívám na graf, že co jsem z ní za rok a půl od poslední prohlídky vyvedla, že takhle tedy ne a děs.
Mé dítě nejedlo, od doby co se narodila nejedla, byl boj každé sousto, byla střízlík hubený, zhruba před půl rokem zlom a chce stále jíst a jíst. Poříd slyším, že má hlad. Takže z hubeného střízlíka je řádně stavěný kus ženský. Obrovsky se vytáhla, sestra jí přesně změřila včera na 104cm a má 17,9 kilo, ano je to rozdíl oproti deseti kilům v roce a půl a ten graf měl skutečně strmou tendenci, ale já byla ráda, že konečně jí a má hlad a není jak reklama na koncentrák. Takže tedy prý ne a neexistuje, že jí zadělávám na problémy. Graf mi sice hází, že je v normě, ale doktor si trvá na velké nadváze.
A já teď trochu bojuju s denním jídlem, páč celý její život jen běhám a snažím se do ní dostat lžičku jídla, najednou jí mám omezit, ale jak?
Ráno snídaně, mazaný chleba, zelenina( naštěstí začala milovat papriku, mrkev, rajčata) mléko( dávám plnotučné, mám dávat polotučné?), na svačinu jogurt, ochucený, bílý nesní, i kdybych se rozkrájela, a ovoce. V poledne oběd klasika, a teď máme problém, ve dvě chtěla jablko, dostala jablko, ve tři chtěla jogurt, je zvyklá na dva denně, dostala jogurt, teď jsou 4 hodiny a ona poplakává, že má hlad, dala si mandarinky, ale chce namazaný chlebík, doktor říkal striktně ne, odpolední svačina mléčný výrobek ovoce…ale ona má hlad, chodí a prosí alespoň ještě jogurt, jako co mám dělat? Do večeře jsou ještě dvě hodiny, zeleninu nechce…
To samé sladké, striktně neexistuje, ale ona ho chce, dávám jí po obědě sladkost, stylem tři gumové medvídky, jeden bonbón, kolečko máslové sušenky…no dneska jsem jí nedala, tak plakala.
Chci pro její zdraví to nejlepší, ale tedy sakra tápu a nevím, co mám udělat. To dítě má prostě dneska hlad.
Jaký máte jídelní režim u dětí, které jedí? Co jim dáváte odpoledne jíst? od dvanácti do šesti? Co jedí těch šest hodin do večeře?
Jaksi tápu a nevím si rady.
- Citovat
- Upravit
Já nevím, no, moje děti jsou jako kyseliny, mladší a hubenější jí ještě víc, jak ta starší, nevěděla bych, jak v tomhle věku omezit jídlo. Snad přidat více pohybu a pití jen čistou vodu nebo neslazený čaj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo tohle je aktuální fotka, měla jsem radost, že jí, že konečně není problém s jídlem, že konečně je trochu statná, ale prý grafy hovoří jasně, je tlustá. Dokonce jí osahával štítnou žlázu, a přemýšlel, jestli je to na vyšetření, že ten náhlý zájem o jídlo ve velkém je divný. Tak nevím, samozřejmě já to nevidím, jestli je fakt tlustá, ale nevím si rady, co tedy má jíst od oběda do večeře, má prostě hlad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit