Jídelníček 2letého dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10461
17.3.15 19:50
@terinka4444 píše:
@Hoa Mai no právě, jsem zmatená jak lesní včela, vůbec nevím, co dělat. proto se tu ptám, víc hlav víc ví :mrgreen:

Já se ti ani nedivím, doktoři dokážou pořádně vystresovat. Zadala jsem si hodnoty tvojí holčičky do růstového grafu a dává mi to cca 75percentil na všechno (výška a váha samotná i jejich poměr), takže nadprůměr, ale v normě.
A jak vidíš, tak jsme se tady všichni shodli, že tvoje dítě tlusté není. Zkus omezit ty sladkosti a dávat méně tučné věci, nebo používat méně tuku při vaření, jinak mi ten váš jídelníček přijde rozumný. Ale doporučení tvého doktora jako nedávat najíst, to je fakt kruťárna… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.3.15 20:43

@Hoa Mai děkuju, nějak se s tím zkusím poprat. Zaměřím se na to, budu jí víc hlídat. Ona těch sladkostí nemá hodně právě, ona dostává po obědě, a to dostane buď jednu sušenku, máslovou, ty miluje nebo dva tři medvídky nebo cucací bonbón. Víc jí nedávám, dostává jednu sladkost po obědě. Dneska jsem jí nedala, tolik prosila alespoň jednoho medvídka, já chci její zdraví, nechci jí uškodit, ale přijde mi, nebo spíš jí, že jí až trápím.
Jogurty miluje hollandie, tedy ochucené, bílé nejí, prý jsou to kvalitní jogurty.

Na snídani má ráda ty dětské cereálie kuličky a skořicové čtverečky, to je dost cukrové, dostává je 3× týdně…na to zrovna nic neřekl, že prý to by šlo, i když je to sladké, tak nevím, jestli i to jí sebrat…no snad to přes to jaro a léto vyběhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
17.3.15 21:04

@terinka4444 No jasně, ze třech medvídků nebo jedné sušenky ani malé dítě neztloustne, spíš přemýšlím, co by se tak dalo u vás změnit, aniž by se dítě trápilo hlady. Jogurty mi přijdou ok, Hollandie ani nejsou moc tučné, cereálie bych asi taky úplně nebrala, spíš pomalu omezovala.
Jako nevím, nepřijde mi, že by se toho u vás dalo moc měnit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
17.3.15 21:05

@terinka4444 Mě přijde, že celkově hodně jí na svůj věk, ale třeba muj má mnohem víc sladkého za den. A nemá ani 15 kg, ale množství sní mnohem mene přitom si myslim, že je otesánek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.3.15 21:08

Tak proč mi tak přibírá :think: je pravda, že přes tu zimu toho pohybu moc nebylo, od jara do podzimu je zvyklá být venku celý den, i dneska byla, v zimě je to hodina dopoledne, hodina odpoledne a pak doma…
vrtá mi to hlavou, třeba bábovku má ráda, tak jí peču jednou týdně, jsem už zblblá, ta opatření, co on mi řekl, že je potřeba, to je fakt drsňárna.
Víc se na ní zaměřím, přes to léto to vyběháme snad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.3.15 21:09
@annaei píše:
@terinka4444 Mě přijde, že celkově hodně jí na svůj věk, ale třeba muj má mnohem víc sladkého za den. A nemá ani 15 kg, ale množství sní mnohem mene přitom si myslim, že je otesánek

a jaké porce a co třeba sní, já nemám srovnání a jak to bylo se starší si moc nepamatuju :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
17.3.15 21:18

@terinka4444 a co zkusit přidat nějaké pohybové aktivity jako cvičení nebo plavání pro děti? Nebavilo by ji to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.3.15 21:25

Jo to my chodíme, plavat 2× týdně a ty dětské tanečky alá Míša taky 2×týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
17.3.15 21:31

@terinka4444 :-) no tak to není málo. Tak leda kdyby doktor příště zase hysterčil, tak se zeptat nějakého odborníka na dětské stravování, ten by měl mít rozumnější nápady, než hladovění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
17.3.15 21:39

Tak já nevím, nepřijde mi tady moc prostor pro nějaké omezení, hlady trápit ji nemůžeš 8o :nevim: Možná bych zkusila ty základní odběry na štítku, to je jen odběr krve.. jsou děti, co jedí sladký od rána do večera, jeden bonbon po obědě nemůže zdravému dítěti ublížit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
17.3.15 21:47

@terinka4444
Hollandia jogurty jsou určitě zdravé, ale taky jsou docela velké, jeden 200g, v ovocných už je tak kolem 800kj v kelímku, jestli sní dva za odpoledne, už je to energetický příjem jako 150g sušenek (samozřejmě mnohem lepší složení a poměr bílkovin apod.) Já si fakt nemyslím, že máš tlusté dítě, jen hledám, kde ten příjem může být a kde by se dalo ubrat. Co třeba říznout jí ten ovocný jogurt bílým tvarohem nebo bílým jogurtem a udělat z něj dvě porce? Sladké to pořád bude, ale oproti dvěma ovocným Hollandiím má jedna ovocná+jedna bílá o cca 500kj méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.3.15 22:22
@Moise píše:
Tak já nevím, nepřijde mi tady moc prostor pro nějaké omezení, hlady trápit ji nemůžeš 8o :nevim: Možná bych zkusila ty základní odběry na štítku, to je jen odběr krve.. jsou děti, co jedí sladký od rána do večera, jeden bonbon po obědě nemůže zdravému dítěti ublížit :nevim:

mačkal jí tu štítnou žlázu a říkal, že v naprostém pořádku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.3.15 22:30
@zrcadlo píše:
@terinka4444
Hollandia jogurty jsou určitě zdravé, ale taky jsou docela velké, jeden 200g, v ovocných už je tak kolem 800kj v kelímku, jestli sní dva za odpoledne, už je to energetický příjem jako 150g sušenek (samozřejmě mnohem lepší složení a poměr bílkovin apod.) Já si fakt nemyslím, že máš tlusté dítě, jen hledám, kde ten příjem může být a kde by se dalo ubrat. Co třeba říznout jí ten ovocný jogurt bílým tvarohem nebo bílým jogurtem a udělat z něj dvě porce? Sladké to pořád bude, ale oproti dvěma ovocným Hollandiím má jedna ovocná+jedna bílá o cca 500kj méně.

To jsi hodná, pro mě je každý jiný pohled obrovská pomoc, já stále hledám rezervy, kde to jako ubrat a kde to přidat a nenacházím. Ona dva jogurty za odpoledne v drtivé většině nesní. To spíš když neobědvá. Jinak jí jogurt na dopolední a ospolední svačinu. Tvaroh nevím, ten jí moc nešmakuje, skoro vůbec, ale zkusím, co by na to řekla. Zkusím jí moc nezamíchat tu sladkou složku, jak se to blíží ke dnu a je to moc sladké, tak to nechává, zkusím jí to ještě ubrat.

Pravděpodobně dělám někde nějakou chybu, jenže prostě nemůžu přijít na to kde.
Ovoce jí nechci brát, tedy seberu, pokud to bude nutné, ale to ona miluje, jablka je schopná dát klidně tři denně to chodí prosit o jablíčka, na jednu porci sní půl krajíce chleba nebo půlku rohlíku podélně rozkrojenou, ten jí prý mám sebrat úplně, což se neobejde bez bojů. Ona sní i mrkev, tu miluje, takže si na ně chodí, tak ona tak uzobává v průběhu dne, ale ovoce a zeleninu, to mi nepřišlo, že by mohlo být v jakémkoliv množství na závadu, když pominu banány a hrozno :think:
Nevím, prostě nevím. Chjo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.15 22:33

Mě doktorka dělala taky křivku u syna a má ji na hraně - jsou mu 2 roky a 2 měsíce a váží 16kg a měří 94cm. Já tohle neřeším, pač tatínek není žádný drobínek a první syn, ten mi nejedl vůbec nic snad do 5 let a pak se to zlomilo. Byl taky pořád nemocný. Neříkám, že ho budu přecpávat ale ať jí co mu chutná. bonbony a čokolády nezná, stejně jako kubíky nebo jiná sladká pití. Jediné co na čem ujíždí jsou piškoty :oops:
Já bych zůstala v klidu a brala doktora s rezervou. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.3.15 22:35

@kaculkadraculka děkuju, já právě s ní s jídlem bojovala, tak jsem teď měla takovou radost, jak mi pěkně jí a prásk ho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí