Jídelníček 2letého dítěte
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@terinka4444 Já asi jediný, co bych změnila je, že bych jí dávala jíst jenom. když si opravdu řekne kromě zakladní snídaně, oběda a večeře. Mě to trochu připomíná stejnou situaci u nás syn jako malé mimiminko vůbec nepřibiral já na prášky a do dítě cpala jídlo ve dne v noci jenom, aby začal přibývat. Pak se to zlomilo on si zvyknul, že jí velmi často a v 6 měsících byl na 10 kg. Pak teda jsem zrušila mléko a přestala tlačit jestli jí normální jídlo, protože jsem věděla, že je tak tlustý, že když zhubne nic se nestane. A ted nemá ve 3 letech ani 15 kg. Dávám mu jíst jenom, když chce běžně třeba nevečeří nebo neobědvá, protože nemá hlad.Pak třeba zase sežere 4 knedlíky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei jo? Já se snažím dodržovat ty intervaly 2-3 hodiny
aby jako neměla dlouhé pauzy mezi jídly
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Já jenom ze strachu, že mi syn nepřibere ho vykrmila v 6 měsících na 10 kg on už pak si o to jídlo i každé 2 hodiny řikal. A tedka to neřešim ráno má hlad vždycky, ale jinak to nechávám na něm. A dělala jsem to i když byl menší, rptože pak už jsem začla mít strach, že je tlustý. A kor ted ve 3 letech bez problému řekne, kdy má hlad. Když máme snídani, oběd nebo večeři tak já s pčítelem sedíme u stolu on pokud je hladový jí snáma jinak nejí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Nas ceka trileta prohlidka v lete a myslim, ze budeme mit podobnou miru i vahu, jako Tvoje dvera, tak aspon vim, na co se mam pripravit.
Mame kluka, tak snad by mohli byt o trosku vic shovivavejsi nez Tvuj pediatr.
Nas se teda narodil ctyrkilovy a vzdy velmi dobre papal a byl „festovni“.
A jak Ti holcicka papa snidani, kolik toho sni a jak obed? Prvni, co me crnklo do nosu, ze odpoledne ma hlad skoro co hodinu. Tak mne napadlo, zda treba nema v nepomeru dopoledni a odpoledni prijem, proste ze malo sni rano a pak to odpoledne dohani temi svacinkami. Ja davam odpoledne jen 1 svacinku, pak az vecere a nerika, ze ma hlad. ![]()
A treba pro zmenu by Ti obcas misto ovocneho jogurtu, ktere jsou dost prislazovane, nesnedla treba bily s cerstvym ovocem? Ted toho ovoce moc neni, ja vim, ja vim.
A co vecere? Nejsou treba ty pro ni moc vydatne?
Taky mne napadlo zkusit treba vic zeleniny na to odpoledne. Kdyz by si zeleninu treba sama pripravila nebo s Tvou pomoci, nezbastila by toho vic?
A misto sladkeho (ikdyz teda dle Tveho popisu toho fakt moc nema) treba obcas nejake orisky? Nebo susene ovoce? Ikdyz to je asi taky dost kaloricke… Neda se neco vygooglit ohledne zdrave stravy deti, treba tam bude par tipu.
Nicmene ja si myslim, ze az zacne teplo, tak to vybeha venku, ted roste, tak ma proste hlad no.
Ale uplne chapu, ze po reakci pediatra jen na vybehani nechces spolehat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Já teda neviděla fotku tvé malé, ale ty míry mi přijdou ok. A nechápu, proč doktor šílí z váhy. Předpokládám, že narostla i do výšky, že nenabrala 8kg za rok a půl a zůstala výškově stejná, ne
?Neřešila bych absolutně vůbec, nechala bych ji jíst, kdy má hlad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Neřekla bych, že děláš někde chybu, dítě máš velké celkově, tlusté není. Ona to taky může být jen určitá vývojová fáze, že teď hodně vyrostla, pak se zase zpomalí. Děti většinou nerostou rovnoměrně. A pediatři někdy reagují dost hystericky, pokud se jim dítě nedrží křivky. ¨
Vezmi si třeba, jak spousta pediatrů tlačí maminky kojenců do dokrmů, že jim dítě málo přibírá, a zkazí jim tím kojení. My jsme byli stejný případ, syn se narodil s dost slušnou porodní váhou a pak mezi třetím a osmým měsícem přibíral podprůměrně. Naštěstí máme rozumnou doktorku, která mě na to sice upozornila, ale doporučila rozumné řešení a hlavně nepadlo ani slovo o UM a ukázalo se, že to úplně stačilo, v roce měl 10kilo, takže normální dítě. Kamarádka na tom byla úplně stejně jako já, dítě se stejnou porodní váhou, váhové přírůstky měli kluci taky téměř stejné (rozdíl fakt pár gramů) a jejich doktorka je tak vystresovala, že kamarádka kojila jen tři měsíce, pak kvůli dokrmování přišla o mlíko a teď jí to je líto.
Takže s ohledem na to bych fakt doporučila řešit ano, ale s citem a v klidu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mě napadlo, jak píšeš, že moc nepije, jestli u ní neplatí hlad je převlečená žízeň. Jak si říká, že má hlad a prosí o jídlo, tak hladovět bych určitě nenechala, ale třeba bych nejdřív dala napít. Mně přijde, že složením jí zdravě, ale množství je docela velké, třeba ta tři jablíčka denně kompenzují právě to pití
Nevím, asi bych pátrala po tom, proč má tak často hlad, doktor sice radí ubrat pečivo, ale mně přijde, že půl krajíčku chleba s lučinou a kupou zeleniny ji může zasytit lépe a na delší dobu než jogurt a jablko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, tak dneska pokračujeme, jsem z toho na rozpacích, ona má hlad. Pila hodně, ale stejně. Napíšu co jedla, ráno půl krajíce chleba s tvrdým sýrem a sklence mléka, do oběda měla svačinu a to jogurt a jablko, oběd těstoviny a maso a míchaná pečená zelenina, a pak ve dvě chtěla banán, ve čtyři chtěla jogurt, v pět prosila o jablko, dostala jablko, ve čtvrt na sedm měla půlku chleba s lučinou a půl žluté papriky. No a udeřila osmá a ona plakala, že má hlad a prosila o jídlo…no to je nápor na nervy. Takže jsem jí dala 100ml mléka, tak vypila půl sklenici toho mléka a dala jsem jí spát. Je mi to prostě divný, proč má hlad.
Tak jestli někdo uvidí něco špatně v tom dni, budu vděčná. Jinak nevím, prostě nevím, proč má hlad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Nevidím v podstatě nic. Já osobně bych dokonce dala vydatnější večeři. Místo toho chleba s paprikou a pak mléka bych dala normální večeři, nevím na co jste večer zvyklí, my jíme většinou teplé večeře bez masa (různé variace na zeleninu s přílohou). To by jí i zvýšilo poměr zeleniny na úkor chleba a mléka, kterého má možná zbytečně moc, i když to je spíš otázka pestrosti stravy, než že by z toho přibírala. Jinak tam nevidím nic nezdravého, tučného, sladkého…
Ovoce mi taky nepřijde moc, tohle množství sní denně i náš 15 měsíční. Dneska třeba měl 1 a půl jablka a velký banán.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já byla dneska v jednom kole, takže proto ta večeře, jinak taky často máme teplou. Tak uvidím, moc moc děkuju.
Byla celý den venku, od desíti a domů došla v pět, jen na oběd šla domů apak zase běhala na zahradě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a ten chleba už nedojedla, říkala, že už nechce a má plné bříško, pak za hodinu a půl hlad ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 Ať jí, kdy má chuť. Fakt bych to neřešila. Ono se to zase může ze dne na den zvrtnout a nebude chtít nic a ještě budeš vzpomínat na časy, kdy chtěla pořád
. Já teď reším u naší malé pro změnu pití. Vždy pila extrémně hodně, až jsem rešila, jestli to není až moc a teď z ničeho nic konec, už týden nechce, dá tak 250ml čaje za den a konec a já na blázinec…A vůbec netuším proč
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To znám, to měla jako mimino do těch dvou let, to na mě zase doktor nadával, že já jsem matka a já musím zajistit, aby pila, bylo to šílený. 250 ml za den nedala. Ty jo, to taky bylo období ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
To znám, to měla jako mimino do těch dvou let, to na mě zase doktor nadával, že já jsem matka a já musím zajistit, aby pila, bylo to šílený. 250 ml za den nedala. Ty jo, to taky bylo období
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 No já bych zase tolik neustupovala. To odpoledne má hodně rozházené. Zkusila bych jí dát dohromady třeba půl banánu s jogurtem, to by mělo zasytit docela hodně. Čas tak 14:30-15h v závislosti na čase svačiny potom večeři. Pokud by byla večeře kolem 18h a malá by šla spát až třeba kolem deváté, dala bych jí třeba jablíčko. Naše děti večer ovoce jakéhokoli druhu milují a je to lepší než nějaká sladkost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit