Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Krásné ráno, mám dotaz, stalo se někomu z Vás, že jste měly na manžela buněčnou imunitu (alergie na sperma v oblasti sliznice) a přesto se Vám podařilo mít zdravé mimi? Mám pozitivní test - takže předpokládám,že inseminace je opět úspěšná,ale mám ohromný strach. Jedna strana lékařů mi řekla,že mohu s jejich pomocí(IVF) v poho otěhotněnt,ale teď mi přímo lékařka v Praze řekla,at snad raději nejsem těhotná,že pokud tu buněčnou imunitu mám, hrozí mi potrat (Po jedné inseminaci již jsem a k potratu to opravdu vedlo.....)Takže liberečtí lékaři říkají,že mám imunitu v pochvě a že je to v poho a Pražští, že ji mám v celé sliznici.....o mimi se pokoušíme už docela dlouho, nechci o mimíska zase přijít…:(
Ahojky holky, oživuji diskuzi na téma buněčná imunita. V minulosti jsem měla špatné hodnoty BI a také malou rezervu vajíček. Cca po 4 měsících se mi díky prednisonu podařilo hodnoty bun. imunity zlepšit. Pak nasledovalo 5 nezdařených IUI a 2 IVF. Z druhého IVF mám už rok a půl starého syna
Pomalu začínáme s manželem uvažovat o druhém miminku a mne by zajímalo, zda se tady nájde některá z vás, která měla podobný problém a podařilo se jí druhý krát otěhotnet přirozeně? Nevíte prosim jak to s tou BI funguje? Jestly to telo si bude automaticky pořád dokola vyrábět protilátky, čiže pokaždé bude potřeba přeléčit, nebo tím, že jsem to přeléčila v minulosti, tak je to ok?
Na IVF už nechci. V listopadu jdu opět na imunovyšetření, ale samozřejmě mi to pořád vŕta v hlavě, tak se ptám no ![]()