Bungalov nebo patrový dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81611
10.4.21 13:19
@Cimada píše:
A já odjakživa hlasuji pro to, aby se kraviny doma neskladovaly ;), zajímavé je, že na sběratelství jsou experti hlavně chlapi. :think: Celý život jsem prožila v paneláku, bez garáže, auta jsme měli 2 a problém jsme neměli.

A ty nemáš kola, lyže, batohy, stan a další hromadu kravín na táboření třeba? Sekačku a hrabě a další hromadu kravín na zahradní práce? A třeba kolečka a žebřík a kraviny na údržbu domu a pozemku? A třeba kraviny typu dvoje zimní boty a zimní bunda kabát? To všechno se někde musí uskladnit. Nebo to neustále kupuješ a pak posíláš dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
10.4.21 13:20
@Zumpa píše:
Děda je borec!
… to je :srdce: A to s těma štaflema umí pořád ještě i chodit - nevím, jak bych to popsala - prostě, než aby z nich slízal pokaždé, když se potřebuje posunout, tak se s nimi šoupne na nich :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
10.4.21 13:35
@Cimada píše:
A já odjakživa hlasuji pro to, aby se kraviny doma neskladovaly ;), zajímavé je, že na sběratelství jsou experti hlavně chlapi. :think: Celý život jsem prožila v paneláku, bez garáže, auta jsme měli 2 a problém jsme neměli.

Jo? Ty jsi v panelaku neskladovala zahradni nacini? Sekacku? Nezimovala jsi posezeni… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
10.4.21 13:41
@Cimada píše:
Já jsem se do patrového baráku nastěhovala až v pozdní dospělosti :-) a nemůžu si zvyknout. Takovou únavu (když člověk fakt maká i v zahradě atd.) a pak lítání do patra, jsem nezažila. Zvažuji změnu bydlení.
Když někdy cestou kamkoliv míjím patrové hausy, vždycky si říkám, panebože, ti lidé nevědí, co činí :-( :-) :-). Děcka stejně s nikým pak bydlet nechtějí, tak proč si schodištěm ztěžovat aktivní život.

Ano nechtějí. Hlavně pak i hodně starší nemovitosti jsou neprodejné za nehorázné sumy. V čemu dům třeba o 7 pokojích, když má rodina dvě děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
10.4.21 13:44
@inkakřivák píše:
A ty nemáš kola, lyže, batohy, stan a další hromadu kravín na táboření třeba? Sekačku a hrabě a další hromadu kravín na zahradní práce? A třeba kolečka a žebřík a kraviny na údržbu domu a pozemku? A třeba kraviny typu dvoje zimní boty a zimní bunda kabát? To všechno se někde musí uskladnit. Nebo to neustále kupuješ a pak posíláš dál?

vim, kdo by si poradil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
10.4.21 13:49
@Zumpa píše:
Já bych neměl kam dát kola, lyže, střešní boxy, sekačky a další hromadu kravin. Takže pro mě je garáž a sklep k nezaplacení. Řada lidí na to přichází časem a pak k bungalovu dostavuje další zrůdné zahradní domky jako skladiště. Fakt efektivní chování k půdě.

Na to mame velkou technickou mistnost a velkou garaz, vsechno tebou zmiňovane se tam vejde vcetne gum a stresnich boxu na dve auta. Dost dobre si nedovedu predstavit to vsechno tahat do a ze sklepa. Pudu mame a po lonskym zatepleni jsme vsechen bordel z ni vyhazeli a neskladujeme tam nic.

V obou prazskych bytech mame sklepy a treba v tom mem jsem v zivote nebyla a je prazdny. Ve druhem to samy, kdyz se tam po dohode celyho baraku pristavil kontejner, tak jsme tam vsechno nahazeli a ve sklepe nic neni, beztak tam byly jen zbytecne stare kramy…

• Citovat
  • Upravit
34322
10.4.21 13:57

Cetla jsem jen uvodni prispevek.

Ale dum bych drasticky zmensila, je to obrovske.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.4.21 14:03

Bydleli jsme kdysi v najmu v patrovem dome a nikdy vic. Jenom tam clovek prespava. Jsem clovek hodne vazany na venek, v kuchyni mam od jara do podzimu otevrene dvere ven. To radeji maly domecek nez patro. A ta bezbarierovost se taky muze necekane hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
10.4.21 18:40
@Zumpa píše:
Já bych neměl kam dát kola, lyže, střešní boxy, sekačky a další hromadu kravin. Takže pro mě je garáž a sklep k nezaplacení. Řada lidí na to přichází časem a pak k bungalovu dostavuje další zrůdné zahradní domky jako skladiště. Fakt efektivní chování k půdě.

Amen. Z garáže je harampádník, auto se parkuje na příjezdovce nebo ulici, kotel zabírá místo v obytný části domu, uskladnění zavařenin, brambor nebo jinýho neexistuje, ale na co sklep, že jo :zed: :lol: A ta argumentace schodama a stářím mi přijde taky lichá, 20 let jsem bydlela s rodičema v paneláku v předposlednim 4. patře bez výtahu. Máma tam bydlí dodnes. Je fakt, že by uvítala pater míň, ale patří mezi vitální prduchy, kteří se hýbou rádi. A babičku hodit do bungalovu, tak už se z toho křesla nehla skutečně dál než pro poštu do schránky. Jedno patro a pes jí aspoň nutilo se hýbat.

My jsme v baráku s patrem, dvougaráží, nahoře máme jen ložnici s koupelnou, dětský pokoj a samostantou kouplenu a pokoj pro hosty plus obytnou podestu, co se používá jako pracovna. Nahoru jdu jen když tam jdu uklidit, uklidit do šatny suché prádlo nebo spát :lol: těch pár schodů je fakt nula nula nic. A bydlet kvůli nim v bungalovu a platit neskutečné prachy za vytápění a hlavně klimu v létě… no jako ne, děkuju :lol: Nejsem fanda bungalovů. A nikdy nebudu. Ale když se to někomu líbí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24167
10.4.21 18:51
@Cimada píše:
Mladý kolena s vámi chtít bydlet nebudou. A taky se dožijí 40ky, kdy už je to patro bude štvát.

Pro starý kolena existujou schodišťový sedačky… Matce /79/ jsem jí nechal nainstalovat cca před 3 lety a pohodlně se do patra vyveze… A já jí využiju, když vezu pro máti větší nákup, abych se s ním nemusel vláčet po schodech… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
10.4.21 19:03

A co se týká počítání do budoucna, tak to vidim ne na bungalov, ale na udělání rezervace už někdy 50 letech na pěknej bezbariérovej pečovák s vlastním pokojem, do kterýho na stáří nastoupim. Protože jestli v 80 nezvládnu pár schodů v době, pak těžko zvládnu péči o barák natož o sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23995
10.4.21 19:42

Tak my stavíme bungalov. Vždy se mi taky líbily patrové vily, ale pak jsme se usnesli nad bungalovem, už jen pro ten fakt, že ve stáří nebudeme muset lézt po schodech a s tím úklidem třeba to samé. Pak i ty místnosti jsou o dost menší, když se to nažene ještě do patra. Tak, ale jak jsem pochopila ze začátku diskuze, jestli je malý pozemek, tak asi možná lepší ten patrový domek, no. Je potřeba probrat všechna pro a proti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23995
10.4.21 19:47

@Zumpa Tak nikdy nevíš, jak budeš zdravotně na tom ve stáří. Mamka, mají patrový dům, má problém s kolenama a je to pro ni utrpení chodit po schodech do pokoje. A jak si sem dávala ten odkaz, proč ne bungalov, tak se tam třeba píše mimo jiné, že tento styl domů k nám nepatří. Tak do naší republiky taky nepatří třeba kiwi, banán, pomeranč a všichni to tu baští o sto šest :D Dávají se zahraniční jména, převáží se auta až bůh ví odkud, plus další potraviny, oblečení atd. A taky tomu nikdo nic neříká :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
10.4.21 20:10

Tak já jsem zatím kromě jednoho domu z katalogu Canyby neviděla žádný patrovy dům který by se mi líbil :nevim:
Máme novostavbu bungalow 5+1 s garáži a venkovní technickou místností. Na půdě je ulozny prostor cca 100m2, velká vnitřní technická místnost na pultovy mrazák, pračku, susicku, regály na potraviny. V obrovské kuchyni dvě veliké potravinové skříně.
Ale jo, pár schodů máme, v obýváku nemáme klasický strop, ale otevřenou místnost pod stropem :lol:
Jsem ráda že i děti mají pokoje v jedné rovině s námi, švagrová s ditetem pořad běhala po schodech když si vymyslelo jinou hračku a samotné jít nemohlo.
A co tu ještě nepadlo, v případě požáru mé hrozně uklidňuje ze můžeme v pohodě opustit dům dveřmi a okny než kdybychom spali vysoko v patře :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
10.4.21 20:15

@Meredit zas bude mit hezke nohy :) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie